2009. március 16., hétfő

Taraliget Lakótelep

Taraliget Lakópark
X.ker., Kőbányai út 45


Lakótelepeket bemutató sorozatunk folytatodik. Most a Taraliget Lakópark nevű, a Tara Kft a Népliget egyik megszerzett telkén felépült kicsiny lakótelepről készítettünk néhány fotót.

"A X. kerületi Kőbányai úton - Népliget szomszédságában - a Tara Kft. beruházásában 32987 m2 nagyságú ligetes telken épül a Taraliget lakópark: összesen 9 db lakóépület melyből négy darab 1 lépcsőházas és öt darab 2 lépcsőházas."



videó: Tara (az Elfújta a szél c. filmen a farm neve)

1. Szent Lőrinc Lakótelep, (Pestszentlőrinc, XVIII. kerület)
2. Kispest (XIX)
3. Gloriett (XVIII. kerület, Pestszentlőrinc),
4. Füredi utcai (XIV),
5. Wekerle (XIX. kerület, Kispest),
6. József Attila (IX. kerület, Ferencváros)
7. Havanna lakótelep (XVII. kerület, Kispest)
8. Gyárdűlő (Kőbánya, X. kerület)
9. Szent István park (XIII. kerület)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

A lakók engedték be a 432 lakásos lakópark területére az aktivistáikat, akik két csoportban kezdték gyűjteni az ajánlószelvényeket a Kőbányai út 45-ös szám alatt. „Egy fél óra elteltével valószínűleg az egyik lakó értesítette a park biztonsági szolgálatát, majd megjelent egy kopasz férfi és egy biztonsági őr, akik távozásra szólították fel a kopogtatócédula-gyűjtőket” - írta a piroslap.blog.hu, akik szerint hiába bizonygatták az aktivisták, hogy joguk van gyűjteni, ha beengedték őket, a két férfi nem tántorított.

„Azt mondták, nem érdekli őket a jog, majd azt kezdték bizonygatni, hogy milyen magas rangú ismerőseik vannak mind bal, mind jobboldali pártokban". Az aktivisták jelezték, hogy nem szeretnének balhét, ezért elkezdtek a kijárat felé menni, de közben az egyik lakó utánuk ment, hogy odaadja a kopogtatócéduláját. A kopasz férfi megpróbálta lebeszélni a hölgyet, és közölte, hogy nem mehetnek be a lakásába az aktivisták.

Az egyre feszültebb légkörben ezután az ajánlószelvény-gyűjtőknek is nekiment, miközben azt kiabálta, „mit állsz elém? Azt hiszed, vagy valaki? Egy senki vagy!”, de előkerültek szótárából a tipikus „mit röhögsz, mi? Kell egy pofon? Adok majd én!” kérdések is, melyekre rendre a „nem” válasz érkezett.

Végül nagy nehezen két aktivistának megengedte, hogy elkísérjék a hölgyet kopogtatócédulájáért, miközben a többieknek azt mondta, hogy ha van egy kis eszük, rájöhetnek, neki is „felülről szóltak”, hogy ne engedje be az aktivistákat.

Forrás: piroslap.blog.hu

BB írta...

A maszop káderképzősei, a Societasos fiúk még szabadlábon védekező tagjai írják.

Helyesen a link: piroslapok.blog.hu

Névtelen írta...

Belehalt egy teniszező a népligeti sportközpont és a lakópark háborújába

Meccs közben összesett a 61 éves Gy. Attila a népligeti teniszpályán vasárnap. Azonnal mentőt hívtak hozzá, az orvosok kiérkezéséig csapattársai próbálták életbe tartani, de ez nem sikerült. A mentősöket feltartotta egy beton útakadály, amivel a teniszközponthoz és az ugyanott található gimnáziumhoz vezető valamennyi utat évek óta jogellenesen lezárva tartják.

A Blikknek az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy a mentőkocsi csak az útlezárásig tudott eljutni, a mentők onnantól futva, teljes menetfelszereléssel tudták elérni a beteget. Az idős férfi szívműködését nem sikerült újraindítani.

Az Ábris Teniszakadémia közleménye szerint nem az első eset, hogy a Népligetbe a mentő nem tud behajtani. Néhány héte egy kerékpáros szenvedett csonttöréssel járó balesetet, az ő ellátása is hasonló nehézségekbe ütközött.

A sportközpont és a mellette lévő Taraliget lakópark üzemeltetői évek óta csatáznak egymással. A HVG korábbi cikke szerint a lakópark üzemeltetői el akarják lehetetleníteni a sportklub működését, ezért lezáratták az odavezető utakat, elvágatták a villanyvezetéket, és elzáratták a szennyvízelvezetést is.

A helyzetre a sportközpont valamennyi illetékes hatóság, úgymint a kerületi önkormányzat, rendőrség, főpolgármesteri hivatal, katasztrófa-védelem figyelmét évek óta folyamatosan felhívták. A katasztrófavédelem határozatban állapította meg, hogy jogellenesen lettek kitéve az útakadályok. A sportközpont ezek után azokat saját erőből jó néhányszor eltávolította, de azok minden esetben rövid időn belül megerősítve, lerögzítve visszarakták.

A teniszakadémia közleménye szerint “látván, hogy a helyzet nem változik, sőt rosszabbodik, mintegy 350 aláírással ellátott levélben hívták fel a főpolgármesteri hivatal figyelmét a helyzetre, annak orvoslását kérve. Kérelmükre érdemi válasz nem érkezett, intézkedés nem történt, mint ahogy a Városháza a további, az ügy állását firtató levelekre sem reagált. Ugyanígy semmi nem történt a rendőrség, és a katasztrófavédelem részéről. Utóbbi ugyan az említett határozatot meghozta, de annak végrehajtásáról nem intézkedett”. A Taralget üzemeltető egyelőre nem nyilatkoztak.

A holttest vasárnap másfél óráig ott maradt a pályán. A halottszállítók, a mentősökhoz hasonlóan, gyalog érkeztek a teniszpályához.





http://444.hu/2014/10/03/belehalt-egy-teniszezo-a-nepligeti-sportkozpont-es-a-lakopark-haborujaba/