2009. március 18., szerda

Beszélő est gárdistákkal és szkinekkel

2009, belváros, Beszélő est, Budapest, Gárda, Gödör Klub, Jobbik, március 15, V. kerület
2009, belváros, Beszélő est, Budapest, Gárda, Gödör Klub, Jobbik, március 15, V. kerületGödör Klub március 15. (vasárnap) 15:00
Beszélő Est, Bardo koncert, Kalózrádiót mindenkinek! A Tordas Rádió 9. születésnapja

A Gödör bejáratánál a Beszélő remittenda-boltja: Luis Buñuel egy ollóval körbenyesi a halott szamár szemgolyóját. Valamint egy "Nyugi Viktor, Happy End" feliratú tábla. Nyilvánvalóan ötletes a Jobbik-Gárda gyűlésének a helyszínére (alá) szervezni a Beszélő estet (inkább délutánt), a Beszélő szerkesztői-olvasói erősen tudják-merik-teszik.

Mi olyan szürreálisnak tartottuk az Yves Klein aszfaltfejesével vetekedő rendezvényt, hogy legott beültünk a feszengő közönség közé. Mit nekünk Gyurcsi elűzése szapora seggberúgásokkal, ha itt ingyen lehet tépni. Talán rajta maradtunk a cuccon, de mindig is vonzottak a trippes bulik.

Árpádsávos zászlók örvénylettek az kirakaton kívül. Gárdisták és mezei szkinek jöttek-mentek, vizelni, sörért, bámészkodni. Fogyott a pálesz, fradista rigmusokkal szórakoztatták egymást a pultnál a mélynemzeti fiúk-lányok.

A szkinek-gárdisták valszeg nem tudták, mi a ferde fasz ez a Beszélő, viszont a Beszélő közönsége annál jobban tudta, kik is azok a gárdisták. Mint amikor az ördögre szenteltvizet fröccsentenek: elsőként Körmös junior, az ifjabb Bauer iszkolt el a becses nejével, őket követte a társaság ungefer fele. A maradóknak: respect. A nő teste eltűnik, hónalja helyén egy fűcsomó marad.

A beszélgetésről.

Megtudtuk, hogy a Beszélő valamikor hetilap volt és 40 ezer példányban jelent meg. Ez a "sponzored by" Postabankos időkben történhetett, amikor nem számított a remittenda mennyisége. A jelen levő Bojtár narancsos főszerk kérdésre elmondta, hogy a Narancs mostanság 10 felett jelenik meg, mire félhangos kérdésként valaki bekíváncsiskodott: 10 vagy 10 ezer? Valóban nem mindegy, az utóbbi esetében 90% remittendát vizionáltunk, még ha minden minisztériumi alkalmazott kötelezve van a megvásárlására. De az is elhangzott, hogy Magyarországon a világon példátlan mértékben támogatja az állam a klientúrájának kulturális lapokat, az ezeknél az újságoknál kreált szerkesztői állások nélkül rég éhen halt volna a magyar irodalmár haverok, buli, kanna elit. A hold előtt egy felhő halad el.

Egy kérdés, privát: Vajon miért nem kell a magyar újságíróknak személyi jövedelemadót fizetniük? Ez a magyar adórendszer és a magyar sajtó féltve őrzött közös kis titka (ekho).




A Gödör fényei (video), Korai Öröm koncert

Gödör Klub
Cím: 1051 Budapest,
V. kerület, Erzsébet tér
Telefon: 20/943-5464.
Web: www.godorklub.hu.
E-mail: info@godorklub.hu
A férfi a szája elé kapja a kezét és eltünteti a száját.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gödör Klub [Gödör] (2428) Üzenek
GAS
"Élők, szedjétek össze magatokat, míg éltek! Meghalt egy jó barát, egy nagyszerű zenész, egy szerető apa, s odaadó társa gyermekei anyjának.
Gasner János halott. 54 évesen távozott az anyagi világból, de a szívünkben, emlékeinkben olyan elevenen él, hogy fölfoghatatlan a visszavonhatatlan tény: ma reggel megállt a szíve, és nem ébredt fel többé!
Az Európa Kiadó és a Sziámi zenekar zeneszerző gitárosaként dolgozott évekig, egy rövid, de jelentős időt a Sziámi-Sziámi zenekar létrehozásakor is együtt tölthettünk vele, s az óta is számos dallal szerzett a szívnek és a léleknek örömet. A Bardo legújabb felvételei közt egy gyönyörű szerzemény maradt a közönségre s zenész társaira, ránk, akik továbbra is játsszuk a dalait.
Akik közelről ismerték, jól tudják, hogy szívén viselte az elesettek sorsát, a Tibet társaság megmozdulásainak motorja volt, képzőművészként hatalmas életműve maradt hátra plakátok, lemezborítók formájában, s halála előtt nem sokkal befejezte a BADA DADA életmű-filmet.
Íróként is dolgozott: a VOLT kulturális magazin indulásakor William S. Borroughs szövegeket fordított….
A Gödör Klub zenész - és civiltársadalmának aktivistája volt gondolkodóként és cselekvő emberként egyaránt.
Amíg élünk és gyermekei, gyermekeink élnek, amíg élnek az underground zene –és művészet szerelmesei – emléke élni fog.
Hallgassátok a dalait! Amíg hallgatjátok, köztünk lesz! Bárdos Deák Ági"

Névtelen írta...

szegény Gas...

Névtelen írta...

Bauer, a Bátor

Névtelen írta...

bátor emberkék :D

Névtelen írta...

na hallod .. a Juszuf is megholt

http://magyar.film.hu/object.bbb79b1f-cbb1-4001-9f91-5229b8c28783.ivy

2009. március 17-én elhunyt Antal István Juszuf filmművész, esztéta, író és tanár, kísérletifilm-rendező, dramaturg, a magyar underground jelentős alakja.

Névtelen írta...

Édesapja Bauer Miklós (1921–2008) jogász, az Államvédelmi Hatóság (ÁVH) egykori hírhedt kihallgatótisztje. Édesanyja Schönberg Judit tisztviselőként dolgozott nyugdíjba vonulásáig.