2009. március 25., szerda

Törjük le! Gyurcsány mint sátán

Gyurcsány Ferenc, Magyar utca, stencil, V. kerület, belváros, street art, büdöskomcsi
Gyurcsány Ferenc, Magyar utca, stencil, V. kerület, belváros, street art, büdöskomcsiA Belvárosban, a néhai kupinegyedben (Magyar utca) találtuk ezt a sátánista stencilt egy piros-fehér-zöld vasajtóra fújva. A nemzet ripacsa itt ördögöt alakít.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

tegyünk úgy, mintha demokráciában lennénk

ghhhhhhhhhhh írta...

Gyakorlatilag a magyar szélsőjobb egy nagy dacos lázadás, amely során a gyűlölt ellenség ellenségképét öltik magukra, abból kiindulva, hogy ezek ettől rettegnek, tehát ez egy erős ethosz lehet, ami alkalmas ezek elpusztítására.

Névtelen írta...

2009-05-07 16:10:09 - blogen
"Legkésőbb a válságra beérett a szélsőjobb vetése"

Dehát nem vetettek, az MSZP és az SZDSZ vetett, pontosabban festett, mégpedig "fasisztaveszélyt" a falra. Namost ezek a karikaturisztikus ballib falképek, lemásztak onnan. A magyar szélsőjobb ideológiáját teljes mértékben meghatározza a magyar ballibek "fasizmusról" vallott elmebeteg elképzelése. Gyakorlatilag a magyar szélsőjobb egy nagy dacos lázadás, amely során a gyűlölt ellenség ellenségképét öltik magukra, abból kiindulva, hogy ezek ettől rettegnek, tehát ez egy erős ethosz lehet, ami alkalmas ezek elpusztítására. Amiben ugyan tévednek, hiszen az ún. "fasiszta" csak egy a valóságtól végleg elszakadt törpepárt elmebetegjeinek agyréme és nem valódi, erős pozíció a politikában.

Ha az SZDSZ ámokfutása nem mérgezte volna meg a közéletet, akkor a magyar szélsőjobb is teljesen jelentéktelen és legfőképp más lenne.

Az emberanyagban mérhető legnagyobb lökést a szélsőjobbunk 2002 után kapta, mivel a koala akkor azonosította a legnagyobb hangon a hatalomátvételük ellen tiltakozni merészelő akkor még mérsékelt jobboldaliakat a mítikus "fasisztákkal" és ekkor, sodródott át az országot a ballibeknek odalökő tutyimutyi FIDESZ-ben csalódottak tömege a szélsőjobbra.

Nincs autochton vetés, reakció van. Mégcsak saját diskurzus sincs, a szélsőjobboldal máig a ballibek diskurzusában foglalja el az ún. "fasiszták" helyét, nincs öndefiníció se, csak ellenállás a joggal gyűlöltel szemben.

A társadalmi önvédelem és önkontroll azért nem alakulhatott ki, a szélsőségesekkel szembeni diskurzust a ballibek, különös tekintettel a leghangosabb kis szélsőséges csoportra, az SZDSZ-re, -mert az MSZP csak annyi szerepet játszott ebben, hogy a baloldalt an blokk kimentette a szélsőségesekről szóló diskurzusból- kisajátították és józan önvédelem helyett gátlástalanul jajjveszékelő, bőröndcsomagolós európasegíccses "fasisztáktól" való rettegéssé alakították. A magyar demokrata az, aki fél, ahogy itt valamelyik publicisztikában zseniálisan meghatározták. Ebben a környezetben, ahol az értelmiségnek és a médiákban kötelező volt barna esőt vízionálni és az éppen elkúró hatalom védelmében úgy feltüntetni a jelentéktelent, mintha a legjelentősebb probléma lenne társadalmi ellenállás a szélsőjobbal szemben nem, ellenben a szélsőjobb ellenállás a ballib hatalommal, annak fennen hangoztatott félelmére alapozva létrejöhetett.

A szélsőjobboldal apja az MSZP, anyja az SZDSZ volt, a születésnél a ballib ellenőrzés alatt álló médiák segédkeztek és a ballib értelmiség nevelte fel azzá, ami most túlnőtt rajtuk. Az egyetlen magyar párt, amely önérdekből mindent megtett a szélsőjobboldal helyén kezelése, tehát partvonalon kívül tartása érdekében a FIDESZ volt, mert egyedül nekik nem volt szükségük a "fasisztaveszélyről" szóló mumusra. Ez valahogy így fog bekerülni a történelemkönyveinkbe, ha azokat józan emberek és nem a mai szélsőségesek leszármazottai írják.