2009. március 17., kedd

Az Óhegyi lakótelep bevásárlóközpontja


2009, Kőbánya, Mad Max, atomháború után két évvel. Mérgező port fúj a szél, kéken izzik a rádióaktív levegő. Csak a gépek monoton zúgása hallatszik. Szarszag, húgyszag, szemét, benzinfüst. Posztindusztriális apokalipszis: egy rongyokba burkolt emberszabású lény ehető után kutat a szemétben. Mellette műanyag palackban bor ízesítésű ipari hulladék.


A Körösi Csoma Sándor út 1 szám alatti bevásárlóközpont romjai. Itt senki sem próbál Európát hazudni nekünk. Hajléktalanokkal és szeméttel tele, az aluljáró teljesen lezárva, lebetonozva. Közlekedésszervezési szempontból teljesen értelmetlen beruházás volt. Ráadásul igazságtalan a gyalogosokat a föld alá küldeni, fáradtságos energiapazarlás a lépcsőzés. Menjenek inkább az autók a föld alá :D

No, adjuk át a szót Tarlósnak, helyettünk is elmondja a nyilvánvalót. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint a város mentális krízisben van, ahonnan csak a rendteremtés lehet a kiút. Budapest nem liberális város - mondja a Népszabadságnak adott interjúban a korábban szabad demokrata, majd független egykori óbudai polgármester.

"Tarlós: Budapest nem liberális, nem jó hangulatú és nem élhető."

Nincsenek megjegyzések: