2009. március 16., hétfő

A Lonely Planet ajánlatával :) Aranyat a bútorboltból :D

XXI. Század Kft Perzsa Galéria Stilbútor Lakberendezés Baba Jafari Ahmed Reza boltja  Cím: Budapest, VII. kerület Rákóczi út 64 arany, Erzsébetváros, lakberendezés, Rákóczi út, stílbútor, stíl bútor, VII. kerületFrissítve a Budapest Száksz blogból :)

Hát azért, mert a 37. oldalon a "Must see" felsorolásban a derék harmadik helyen végzett egy budapesti bolt, a Rákóczi úton lévő Stíl Bútor.

Asszongya:

"A magyarok régebben kifejezetten büszkék voltak kifinomult ízlésükre, egyéni és különleges látásmódjukra; esztétikai kérdésekben vitába csak a honfitársaikkal szálltak szembe, hisz' más ahhoz úgysem érthetett. Látszik, hogy régen elmúltak már ezek az idők, hiszen egy ilyen, minden bizonnyal tradicionális, ősi magyar díszítésekkel ellátott hétköznapi (de cseppet sem hétköznapi!) tárgyakat áruló bolt összképe, megjelenése mindenképpen a döbbenet kategóriába sorolható."
Évek óta megyek el a bolt mellett majd' minden áldott nap, így már nem fáj a retinám a látványtól. Annál inkább a lelkem, amikor a döbbent arcú turisták fotózgatják egymást, a kirakatot, és nem tudják eldönteni, hogy ez mi a tök: ez most akkor valami nemzetközi, kortárs, esetleg helyi? Végül abban maradnak, hogy helyi lehet, mert csak Románia közepesen eldugott piacainak kínálatában lehet ennyire undorító, giccses dolgokkal találkozni.

Hogy tartja el magát ez a bolt, miközben a fél Rákóczi út kipusztult? Én még egyetlen vevőt nem láttam bent. De eladót se, sőt igazából élőlényt sem. Persze aztán könnyen lehet, hogy a román és az orosz maffia kedvenc kis teszkós-IKEA helye ez, ki tudja? Mindenesetre tényleg létre kellene hozni azt az ízlésrendőrséget.

XXI. Század Kft
Perzsa Galéria
Stilbútor Lakberendezés
Baba Jafari Ahmed Reza boltja

Cím: Budapest,
VII. kerület
Rákóczi út 64

Arany
Kémiai elem. Alakíthatósága miatt a tiszta arany rendkívül jól dolgozható fel, mégis olyan puha, hogy használati célokra, réz- vagy bronztárgyaknak már az antik világ számára is ismert égetett aranyozására csak rézzel, ezüsttel, nikkellel stb. ötvözve jöhetett számításba. A történelem korai szakaszában az aranyat kultikus és műtárgyak készítésére, valamint kincsképzésre használták fel. Az egyiptomi fáraóktól kezdve ezt a fémet csereérték-mérőként is igénybe vették. (fogalomtár)

1 megjegyzés:

Dzsúlió Júving írta...

én is innét bútoroztam, mi a baj vele?