2009. február 15., vasárnap

Kispesti panel



ispest, lakótelep, lakótelepek, XIX. kerület, Budapest, panel, panelházak Tömegnyomor, kissé hibbant lépcsőházbejáratok. Köbö ennyi a ltp egyéni jellegéről. A fanlansztert tervező "építész" egy "one way ticket" látogatójegyet nyert Luciferhez, viszlát.

Itt müxik a Szegedi Tudományegyetem Budapesti Média Intézetdiplomagyártó lerakata. 

1950. január 1-jén csatolták Kispestet Budapesthez.

A hetvenes évek elején a kerület új központja az Üllői út két oldalán alakult ki. A metró harmadik vonalának kiépítése után a belváros és a terület között gyors és közvetlen kapcsolat jött létre. A főváros általános rendezési terve ezért, és a település erre alkalmas jellege miatt is itt jelölte ki a dél-pesti városközpont helyét. /Az Üllői út mellett összesen 125 hektár területen szanálásra került 4076 lakás bontása után a hagyományos kertvárosi környezethez igencsak nem illő 12100 lakás épült fel, ötszintes és 11 emeletes házgyári építményekben. (Kispest története

eddig meglátogatott, körbefotozott, felfedezett lakótelepek: Gloriett (XVIII. kerület, Pestszentlőrinc), Füredi utcai (XIV), Wekerle (XIX. kerület, Kispest), József Attila (IX. kerület, Ferencváros)

Nincsenek megjegyzések: