2009. február 19., csütörtök

3. Megálló: Jimmy utolsó kocsmája

3. megálló, Budapest, cheap pub, dizájn, kocsma, nyolcker, szürreális, underground, VIII. kerület, Üllői út

3. megálló, Budapest, cheap pub, dizájn, kocsma, nyolcker, szürreális, underground, VIII. kerület, Üllői út3. megálló

Cím: Budapest, VIII. kerület
Üllői út 58
Nyitva: 0-24

Egy nemrég megnyílt kultgyanús hely a nyóc szélén, az Üllőin, a Ferenc körút és a Klinikák metróállomás között félúton. Mindez Dzsimmi aka A.Kód aka Dóka Attila, az underground körökben nagy népszerűségnek örvendező festő eszement falfestményei miatt. Dzsimmi utolsó munkája ez, az utolsó agytekerés és tudatrecsegtetés, mert nem sokkal a meló után meghalt a jóember, éppen egy róla készülő film közepén. Pech, nem kicsi.

videó az indexszen Jimmyről

3. megálló, Budapest, cheap pub, dizájn, kocsma, nyolcker, szürreális, underground, VIII. kerület, Üllői útA még élő Jim által lélekkel töltött kocsma is rendben van, a Ferenc körúttól számolva 4. búfelejtő (Mentsvár, Hordós Borozó, Corvin Söröző) elnevezése kissé rejtélyes, de ezt valszeg gond nélkül túléljuk. Az olcsó (békapicsaseggealattimájhalál) árú piákat már nehezebben: 4 deci Beck's sör 200 forint, naná, hogy haladéktalanul töltekezni kezdtünk, Isten megbocsát, az a dolga. A rastahajú csapos kérés nélkül hozott egy létrát, mikor az állványnélküliségre panaszkodtunk fotózás közben, szal a human resources is nagyon rendben, hamar összehaverkodtunk. Én meghallgattam Geri történeteit, cserében ő is meghallgatta az enyéimet, szal mindenki jól járt :D Wurlitzer és csocsó is van, lehet örvendezni. Egy apró hibája van a még festékszagú kocsmának: kong és visszhangzik az istenáldotta hely, a hodály kiváló akusztikájáta mennyezetre függesztett néhány színes lepedő jótékonyan csillapítaná. És haladéktalanul kukába hajigálni a rusnya reklám-kandelábereket (Borostyán-promó).

3. Megálló: megéri azt a néhány perces sétát a legközelebbi metróállomástól, a hely biztosan számíthat a környékbeli egyetemiek, valamint a 24 órás kocsmalakókra. Művészetkedvelők, tépett agyúak előnyben. A betévedő francia turistalányokat a róluk készült fényképpel üdvözöljük.





(Kovács Pisti, régi bedolgozónk képei és írása)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

már drága és hangos, igénytelen vengégekkel

Névtelen írta...

Nekem pont a szülinapomon nyúlták itt le a kormos cigányok a táskámat. Nehogy ide menjetek!

Névtelen írta...

a niggerekkel vigyázni kell a belga meggyes sörrel meg különösen 8)