2009. február 23., hétfő

Balesetveszély: válaszolt a VIII. kerületi önkormányzat

Lesley kollégától (8ker.blog.hu) egy kissé lemaradva, január 16-án hörgmetáloztunk egy szívbőlszólót a Szabó Ervin könyvtár előtti (+környező utcák) díszburkolatának viharos gyorsaságú tönkremenetele ügyében, valamint írtunk a nyóckeres önkormányzat összes elérhető címére. Majd újra és ismét. Ma végre válaszlevelet hozott nekünk az internet.


Csécsei Béla polgármester
Budapest Józsefvárosi Önkormányzat
Polgármesteri Hivatala

1082 Budapest, Baross u. 63-67.
Telefon: 459-2100
Fax: 333-1597

Ikt.sz: 12-219/2009
Tárgy: VIII. ker. Szabó Ervin tér díszburkolat javítása

Trurl és Klapanciusz részére

Tisztelt Uraim!

A Józsefvárosi Önkormányzat Vagyonkezelési Osztálya a bejelentést kivizsválta, helyszíni szemlén megállapította, hogy a jelzett helyen a díszburkolat töredezett, balesetveszélyes.

A levelüket illetékességből megküldtük a Józsefvárosi Vagyonkezelő Kft.-nek további intézkedés céljából. A Kft. tájékoztatása szerint az anyagi fedezet biztosítására bizottsági döntés szükséges, amelyet a Kft. előkészít a balesetveszélyes állapot megszüntetése és a gyors helyreállítás érdekében. A bizottsági döntésig kérem szíves türelmüket.
Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét.

Budapest, 2009. február 17

Tisztelettel:

Csécsei Béla

Polgármester
Józsefvárosi Önkormányzat



Köszönjük a választ, de.

1. Ezek szerint nem jár a nyolcadik kerület egyik munkatársa sem a Szabó Ervin és környékén, amely már tavaly is bokarohasztó állapotban volt. Egy félmilliárdos beruházástól magasabb minőséget és nagyobb tartósságot vártunk.
2. Örvendezünk, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat Vagyonkezelési Osztályának helyszíni szemléje minket igazolt, de megjegyezzük, hogy a balesetveszély nem az idén keletkezett. Ezek szerint még senki sem panaszkodott a nyolcadik kerületi Illetékeseknél.
3. Ha a Tesco-féle nagyáruházban a frissen felmosott területen jelzik a balesetveszélyt (mivel baleset esetén jó eséllyel perelhetők kártérítésért), akkor az önkormányzat miért képtelen hasonlóképpen jelezni a veszélyzónát? Ügyvédünk szakvéleménye szerint baleset esetén a VIII. kerületi Önkormányzat is sikerrel perelhető lenne kötelességmulasztás miatt.
4. a 8ker blog szerzőjével már erősen fontolgatjuk, hogy kiteszünk néhány figyelmeztető táblát a környékre. Az esetleges akciót fotókkal dokumentáljuk, stay tuned.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

még mindig változatlan a helyzet: semmi elkerítés...