2009. január 25., vasárnap

Füredi utcai lakótelep

Az Örs Vezér tér környékén portyáztunk, megismerkedni a szocialista (és posztszoci) rendszer vívmányaival.

Észrevételeink:

BKV, Füredi úti lakótelep, XIV. kerület, metró, metróállomás, Budapest, Örs vezér tere, falanszter, IKEA1. Sehol egy eresz, amely alatt menedéket találhat egy elázott bringás.

2. A Füredi úti lakótelepen nem biztos, hogy a lakóépület puszta leírása segítene a keresett lakás megtalálásában, ezért érdemes megjegyezni, hogy merre van az ún. Cserepesház. Ugyanis mindenki ehhez viszonyítva lakik valahol.


3. Meglehetősen picuri az IKEA bicikliparkolója, de az is üres, többnyire dohányosok használják. Valószínűleg kevés ember megy bringával szekrényt vásárolni. Az IKEA büféjében már 100 forintért lehet hotdogot vásárolni, ügyes. Az már kevésbé ügyes, hogy az önmagát környezettudatosként reklámozó cég Magyarországon mobil óriásplakátokkal (Célcsoport Média?) hirdette magát.

BKV, Füredi úti lakótelep, XIV. kerület, metró, metróállomás, Budapest, Örs vezér tere, falanszter, IKEACégünk "működése során mindig nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelmi megoldások előtérbe helyezésére (...) így történik ez a reklámfelületek tervezése során is. Cégünk folyamatosan környezettudatos megoldásokat használ a mozgó óriásplakátok üzemeltetésekor is. (totalcar.hu)

És a gyermekmunkáról még csak nem is szóltunk :D
4. Mi a Demszky kókadt péniszéért fenéért nem kötötték össze a HÉV és a metró peronját, hogy a gyalogosoknak ne kelljen az aluljárón lépcsőzni?
5. Budapest új jelmondata: bódévárost építünk.
6. A szelektív hulladékgyűjtő szigetet bővíteni kellene.
7. A reklám a liftben is utolér, ne remélj.



kapcsolódó expedíciónk: Gloriett lakótelep, kolozsvári falanszterek

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello! Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hogy van egy oldal,ami ilyen témával foglalkozik. Én a Füredi-úti lakótelepen születtem és nőttem fel, és bátran állíthatom, hogy a budapesti lakótelepek közül ez az egyik legjobb. Jó közlekedés, bevásárlási lehetőségek, és egyáltalán nem piszkos a környék. 23 éve élek itt, soha senki nem kötött belém, és cigányt sem láttam. Szóval nem egy Havanna-feeling :)

Névtelen írta...

A helyiek szerint a Havannának csak a rossz híre, amúgy semmi gáz: szeretet, béke mindenfelé. Többször jártam arrafelé, de nyugisnak tűnt. Bezzeg az Óhegyi :D De ha van élménybeszámolód, betzeszem posztnak