2009. január 31., szombat

Metróállomás a Pöttyös utcánál

Budapest, Hungary, Pöttyös utca, kék metró, M3, Magyarország, metró metróállomás, metrómegálló, Pöttyös utca, subway, fotó, képek, picturesM3 - a kék metró

A 5.6 méter mélyen, a József Attila lakótelep mellett, sárga falakkal, barna ülőkékkel. Óriásplakát, Relay van, Princess fejedelmi péksütemények nincsenek. Helyette egy másik látványpékség örvendezteti gyomrunkat, ezúton bizonyítva, hogy a kisebb forgalmú állomásokon nem csak a Princessnek van esélye.

Kapcsolódó: csináld magad reklámozás, low-budget matricázás

A metróblogunk és a konkurrencia :D

Pöttyös utca (lit. Spotted street) is a station on the M3 (North-South) Line of the Budapest Metro. Next to the station, there is a huge socialist housing estate (microraion), which named after Attila József.



Budapest, Hungary, Pöttyös utca, kék metró, M3, Magyarország, metró metróállomás, metrómegálló, Pöttyös utca, subway, fotó, képek, pictures- Szia, ráérnél egy percre? Arról lenne szó….
- Kérem, segítsen, három gyerekem vár rám!
- Nincs ötven forintja? Telefonálni szeretnék….
- Merre talaLlok a metro hárrom?
- Százasért a csokiból!
- Adjon egy…
- Nem! Nincs pénzem! – feleltem ingerülten, és kitértem a felém nyújtott kéz elől. Éreztem, hogy a táskám zsebében megcsörren a telefonom, de nem érdekelt. Csak jussak ki innen!
- Adjon egy szót..!
- Nem; sajnálom, de nincs…
- Kérem, adjon egy szót!
Megtorpantam. – Mit mondott? – a vékony hanghoz egy csontos arc és egy nagy barna szempár tartozott. Egy kisfiú nézett fel rám a piszkos kőről. Valószínűtlenül sovány volt, hatalmas sálja végét a földön húzta maga után, kis kezében kenyérhéjat szorongatott.
Csak egy szót, ha tudna adni…!
Én…bocsánat, de nem értem! – Megfordultam, és felrohantam a legközelebbi lépcsőn. (Kerényi Anna: Cseréljünk szót)



Budapest Metro station
Pöttyös utca
Station information
Opened 1980
Type cut-and-cover underground
Platforms 2 side platforms
Depth 5.6 m

Nincsenek megjegyzések: