2009. január 24., szombat

Panoráma Bár a NagyVásárcsarnokban

Panoráma Bár, Budapest, Vásárcsarnok,  Central Market Hall, Mercado Publico, Nagyvásárcsarnok, Csarnok korcsma, Vámház körút, Tolbuchin körút, Budapest, FIABCIPanoráma Bár
Cím: Budapest,
Fővám tér 1-3
A Sóvágó utca sarkán,
a Nagyvásárcsarnok emeletén

A felújított Vásárcsarnok (1994) a Demszky&Co talán egyetlen jó minőségű beruházása (FIABCI Prix d’Excellence díj, 1999), ráadásul alig loptak néhány száz millát rajta (következményként egy osztályvezetőt kirúgtak a Városházáról, mert nem tudta a megfelelő számlákat bemutatni...).

Nagyszerű kilátás a Szabadság hídra és a Vásárcsarnok pavilonjainak kevésbé látványos tetőire. Olcsó árak, turistaszezonban meredtszemű, mazórészeg turistákkal, akik bevadultak a szinte potyaárú berúgás lehetőségétől. A környező árusok egyik kedvenc helye. Mellette a Csari söröző (ééérted: Csari, Balcsi, fincsi, uncsi...), de ott nincsenek asztalok. Itt egy paraván mögött még nyelőgép is szolgálja a vendégek kényelmét.

Kiváló hely, hogy az ódivatú polgár egyórás sétafikával megspórolt pénzének a többszörösét elihassa. A kló problémás: tejelni kő.




további: képeink a Vásárcsarnokról


Nincsenek megjegyzések: