2009. március 1., vasárnap

Szabo Ervin konyvtár: Díszburkolat, III. rész

Szabó Ervin Könyvtár székháza,  Csécsei Béla, VIII. kerület, nyolcker, Budapest,  Magyarország, botrány, díszburkolat,  Swietelsky
A Szabó Ervin Központ környékén összetört és balesetveszélyes díszburkolat ügyében már régóta anyázunk levelezünk a nyolcadik kerületi bürokráciával. Kitartó  zörgésünkre méltóztatott az önkormányzat (kb. egy hónap után) válaszolni, bizonyára más, fontosabb dolgokkal vannak/voltak elfoglalva. Kiszálltak a fontos emberek, oszt jól megnézték a terepet, jobbról-balról, Budapest egyik legnagyobb könyvtára előtt. Isten, haza, multikulti: egy szimpla elkerítés helyett bizottságosdit kezdtek játszani:

"A Józsefvárosi Önkormányzat Vagyonkezelési Osztálya a bejelentést kivizsválta, helyszíni szemlén megállapította, hogy a jelzett helyen a díszburkolat töredezett, balesetveszélyes.
A levelüket illetékességből megküldtük a Józsefvárosi Vagyonkezelő Kft.-nek további intézkedés céljából. A Kft. tájékoztatása szerint az anyagi fedezet biztosítására bizottsági döntés szükséges, amelyet a Kft. előkészít a balesetveszélyes állapot megszüntetése és a gyors helyreállítás érdekében. A bizottsági döntésig kérem szíves türelmüket."

Mi meg konzultáltunk az ügyvédünkkel és erősen fontolóra vettük egy próbaper indítását balesetveszély elhárításának elmulasztása miatt. A 8keres blog írója is naponta telefonálgatott az ügyben, de evidencia: nem értünk, hanem önmagáért létezik és önmagát képviseli a bürokrácia. Erős civil nyomás nélkül semmi motivációjuk, hogy bármit mozdítsanak a Köz érdekében.

Tegnap viszont meglepve tapasztaltuk, h valakik kihúztak az utcán keresztbe egy police feliratú szalagot (eléggé rejtélyes okkal, mivel az egész környéket le lehetne zárni, olyan tré állapotban van a félmilliárdos díszburkolat), sőt a Swietelsky építőipari cég furgonja ott parkolt a diszkő-katasztrófa közepén. Van remény? Szemmel tartjuk a környéket, beszámolunk minden rezdülésről.

szeretettel ajánlott: fotóink a helyszínről

+ téli hó (diavetítés)


Nincsenek megjegyzések: