2009. január 24., szombat

Hare Krishna fesztivál, Budapest

belváros, Budapest, Bácsfi Diána, Festival, Fesztivál, Hare Khrisna, Hare Krisna, Hungary, Magyarország, Vörösmarty térA Hare Krishna (Krisna) magyarországi lerakatának utcai lejmosai megszokott "színfoltjai" Budapest közterületeinek. Természetesen semmi önérdek: a rászoruló hajléktalanok számára kéregetnek Budapest közterületein, paradox módon éppen az utóbbiak lejm-bizniszét rontva :D Kivonulunk a csúnya való világból, de azért igényt tartunk az erőforrásaira, köztük a mobiltelefonokra és a drága személygépkocsikra.

Ismerős történet?

HK lejmember szemkontaktál, kezében egy komoly, hivatalosságra emlékeztető jegyzettömbbel. Márkás bőrcipő, többnyire semleges, de divatos, laza, fiatalos öltözék: régi megfigyelés, hogy jólöltözött emberek könnyebben a bizalmunkba férkőzhetnek (lásd. bankárok, politikusok :)))

Hare Krisna utcai harcos beszélgetést kezdeményez az évek alatt kidolgozott tuti nyerő egyenintróval: Bocsi, feltehetek egy kérdést?
Potenciális balek támogató (meghökkenve, zavarodottan, de kérdezősködőnek illik megállni, válaszolni): ?! őőő... Persze, igen.

belváros, Budapest, Bácsfi Diána, Festival, Fesztivál, Hare Khrisna, Hare Krisna, Hungary, Magyarország, Vörösmarty térHK lejmológépezet utcai munkása már félig nyert helyzetből: Konyhát működtetünk hajléktalanok számára, te is eljöhetnél közénk segíteni, légy egy jó társaság tagja...
Leszólított balekfejűpotenciális támogató a pozitív hívószavakat hallva (haverok, buli, szeretet, segíteni) szégyenlősen szabadkozik: ŐŐŐ, nem nagyon érek rá, dolgozom...
Hk lejmbrigád ekkor lecsap: Hétvégén is lehet. De támogatást is szívesen elfogadunk... Általában egy ezrest szoktak adni... Ide írjuk a támogatók nevét és az általuk felajánlott összeget (mutatja a listát, látod, teljesen legális, nyújtja a golyóstollat).

Egyszer roppant bunkó módon megkérdeztük, hogy miért nem megy el mosogatni, oszt a saját pénzéből támogassa a csöviket (akárcsak mi), de érdemi válasz helyett csak ún. "lesújtó pillantást" kaptunk ekkora modortalanság hallatán.

A 2008-as Hare Krishna európai turné budapesti állomásáról (2008.07.20) néhány fotó és egy rövidke mozgókép. Special guest: Bácsfi Boglár Diana, aki mostanság pályát váltott és egy román, Eliade nyomdokain araszol
A szekér július 20-án, vasárnap 11:00 órakor indul útjára a Hősök teréről, majd a Vörösmarty térre érkezik, ahol egészen estig változatos színpadi műsor, egzotikus ételkóstoló és kirakodóvásár várja a vendégeket.

A szekér útvonala a következő lesz: Hősök tere - Andrássy út – Oktogon - Deak tér – Attila út – Apáczai Csere János út – Dorottya út – Vörösmarty tér.

A fesztivál végső helyszínén színes színpadi műsorok, ősi indiai zenei- és táncbemutató, tradicionális, indiai esküvő és érdekfeszítő filozófiai előadások fogják szórakoztatni a vendégeket. (krisna.hu)

Nincsenek megjegyzések: