2009. január 20., kedd

Bohmte: tovább a hollandi úton

"Bohmte introduced a new road system in September 2007, designed to reduce the dominance of the motor vehicle. It is hoped that the scheme, which is based on the shared space philosophy, will improve road safety in the town."

Nem a legfrissebb hír, de végre a TV2-ig is eljutott: meglepően jó riport egy élhető városról (Bohmte, Németország), ahol holland mintára (Drachten) felszámolták a bicikliútakat, járdát, zebrát, stoplámpákat, útjelző táblákat etc. mégsem vált halálzónává, sőt minimálisra csökkent a balesetek száma. A magyarországi (főként budapesti) közlekedési kultúra ismeretében annak is örvendeznénk, ha a zebrán áthaladni kívánóknak elsőbbséget adnának a vezetők :( Próbált Ön már a Budai Alsó rakparton átkelni a zebrán, hogy eljusson a Dunáig?



P.s: nem akarunk igazságtalanok lenni, szerintünk érezhetően javult a közlekedési morál Budapesten, jobban odafigyelnek egymásra a közlekedők, időnként majdnem előzékenységig :D Bringás-autós, sőt gyalogos-autós viszonylatban is. Talán a kormányzati propaganda ebben az esetben nem ablakon (haverok zsebébe) kidobott pénz volt :D

Nincsenek megjegyzések: