2009. január 2., péntek

Szilveszter, Vörösmarty tér

2009 szilveszter, fissítéssssssssss baszom, ez a 2008 téma, amit néztek! Köszi a 450 látogatást, de!! itt a műsor 2009-ben, ápdéjt. minnyá szilveszter! Köszönöm a látogatást, király koncertek lesznek, erre jó kis népzene a Vörösmartyn, ááááááááá, 2009, szilveszter

.Olvasónk, az Andalúziai kutya beszámolója következik:

"Ha beletöltünk egy vödör húgyba egy csepp bort, az húgy marad. De ha egy vödör borba egy csepp húgyot adagolunk, az is húggyá változik."

Budapest turisztikai közepe, a Vörösmarty tér Szilveszter környékén a tülkölő idióták és a lehúzásukra szakosodott szolgáltatók boldog egymásra találásának helyszíne. Mi persze megnéztük, mert elbaszott mazochisták vagyunk:

1. Agylágyító lárma, síppal-tülökkel-petárdával:

Roller kolléga türelmes ember, de a tülkölőkkel szemben radikális álláspontra helyezkedett, mint egy középkori hóhér: letolni torkukon a zeneszerszámukat, hogy aztán, h bármikor szóra nyitnák a szájukat, csak ez a vicces tülkölés áradjon belőlük. Természetesen elhatárolodunk, mert toleráns liberálisok vagyunk: szerintünk 20 év kényszermunka egy alacsony komfortfokozatú kőbányában elégséges visszatartó erővel bír. A petárdadobálóknak szánt jövőre most inkább nem térünk ki: egy vicceskedő arc Béluci kapucnijába is dobott egyet, amitől nevezett fülei a homlokára csúsztak. Béluci módfelett nehezményezte az esetet, de legalább nem zavarták tovább a tülkös emberek.

2. Az istenadta Nép


Vörösmarty tér, V. kerület, vásár, Újév, Budapest, Szilveszter, 2008, 2009, újév, Budapest, Magyarország, Hungary, fair, vendéglátásSzilveszterkor hagyományosan sok olasz érkezik a magyar
lányokra, de az idén hatalmas újdonsággal szembesülhetett Székesfővárosunk lakossága: rengeteg román, még a Kárpátokon túlról is. Ennyi román szót utoljára talán Budapest románmegszállásakor felszabadításakor hallhattak a magyarmagyarok: szubjektív becslésünk szerint az turisták 20 százaléka a keleti, baráti országból jött. És boldogan költekeztek, a bennszülöttek legnagyobb örömére :D

3. Kaja-pijjja:


Vörösmarty tér, V. kerület, vásár, Újév, Budapest, Szilveszter, 2008, 2009, újév, Budapest, Magyarország, Hungary, fair, vendéglátásA nagyon drága bérleti díjak figyelembevételével kell értelmezni a magas árakat.

Sült lángos 500, sajttal-tejföllel 700 forint. 10 dkg süti 600 (6000 egy kiló). Gyros 800-tól felfelé. 0.4 cl pálesz 700-tól. Kedvencünk az izraeli "gyros", ahol e kedves vendég maga tömhette a p
itájába a zöldséget és öntetet, amolyan közel-keleti mintára. Ugyanitt babgulyás 1000, marhapörkölt 1500. Bor 200/deci egységáron mindenfelé (vagy felfelé).

Szemét az asztalokon, senki sem foglalkozott a letakarításukkal, a kedves fogyasztónak
arrébb kellett sepernie egy halom hulladékot, hogy lehelyezhesse a kajáját.

Vörösmarty tér, V. kerület, vásár, Újév, Budapest, Szilveszter, 2008, 2009, újév, Budapest, Magyarország, Hungary, fair, vendéglátás
Mellesleg a takarítás hiányosságainak egyértelműen csak a hajlékonyak örvendeztek, önkéntes takarítóbrigádként szelektív hulladékgyűjtéssel: szatyorba gyűjtötték a maradék kolbászokat.

"Amerikai" hamburger 500 forintért: csirkehulladék fűrészporban.
De nem ez volt a mélypont, ohnem, tessenek megfogózkodni az egérben, Budapest tele van arcletépő meglepetésekkel.


4. A vendéglátás Vörösmarty téri, de inkább országos mélypontja:


Nagyméretű bódé a Gerbaud előtt, hatalmas molinóval, miszerint itt BB termékek kaphatók. Eccerű, fénymásolt lapos promóció:

"Ajándék telefontartó nyakpánt vagy síp két üveg BB bor és/vagy pezsgő vásárlása esetén."


Bónuszként orrfacsaró füsttel és bűzzel. Mindenhol inycsiklandozó szagokkal próbálják a vásárlókat vonzani, de itt eredeti a koncepció: bűzzel próbálkoznak. Nem tudunk rájönni, mi lehet a megcélzott piaci szegmens, találgatni sem merjük. Vélhetőleg nem dögkútról hozták a kolbászokat és egyébb húsokat, inkább az lehet a probléma, hogy az olaj avas, elhasznált, erősen megérett a recikrálásra. Persze, az olajcsere pénzbe kerül, ráadásul mindezek ellenére itt is vásárolgatnak némelyek, vélhetőleg kipusztulhattak a szagreceptoraik. Fejcsóválva elmegyünk kevésbé gyomorforgató szagok irányába, de a Mélypont nem ereszt, utolér. Ublusz cimbora siet utánunk, bevásárolt néhány pohár forralt bort a pultnál. Állítása szerint itt álltak a legkevesebben a vásár területén.

Vörösmarty tér, V. kerület, vásár, Újév, Budapest, Szilveszter, 2008, 2009, újév, Budapest, Magyarország, Hungary, fair, vendéglátásNos, ezidáig nem hittük, hogy a forralt bor pancsot el lehet kúrni: fogj egy egység legalja bort, hígitsd vízzel, adj hozzá cukrot és fűszereket, oszt csókolom. De ez a cég előrukkolt a dögkút forraltboros megfelelőjével: Z. csak megszagolta, én pechemre megkóstoltam, majd szomorúan elhelyeztük egy szemetes alá.

Van, aki 20 forintért megbaszná (...). A profitmaximalizálás mindenek fölött.

Összegzés: egy-két vendéglátos miatt olyan lett az összbenyomás, mint a bor és húgy elegének (lásd. a fentebbi idézetet).



régebbi bejegyzések a Vörösmarty térről:
1. Karácsonyi Vásár 2008
1. Borat a Vörösmartyn
2. Falun Gong performansz az elnyomás ellen
3. Tüntetés a NATO csúcson.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

http://izomtibor.blog.hu/2008/12/22/bucsu_a_faluvegen
ettől padló

Névtelen írta...

Azt is mondhatnám, hogy a cinikus "azért van a tévében műsor, hogy a reklámok közötti idő ki legyen töltve valamivel, ami a következő reklámig ott tartja a nézőt" mintájára a webkettő sem új technológia (bár így akarják eladni), hanem csak új üzleti modell. Nem a közösségépítésról meg közösségi tartalomteremtésról, meg ilyen hülyeségről szól a dolog, hanem simán az ember- (értsd: reklámalany-) gyűjtésről, csak jó kereskedőként meg is adják a módját. "Ne legyél egy a sok közül, neked is legyen blogod", és hogy ne kelljen érteni semmihez, még az emberek picsája alá tolják a blogmotort is, illetve ha annyira hülye a nép, hogy még egy akármilyen tré alanyi blog kitartó írására sem képes, akkor legalább linket osszon meg egy kattintással, csináljon magának vicces avatart, fogadjon örökbe zsiráfhalat, tökmindegy, érezze a felhasználó azt, hogy ő is jobbította az internetet azzal, hogy ő is hozzátett valamit, vagy legalább része valaminek és akkor nem fog elmenni és lehet a képébe tolni bármit. Ja és egymás szarát láthassák és kommentelhessék, mert attól lesz közösségi meg interaktív.

http://www.timurlenk.hu/blog/

Névtelen írta...

drága, de bűzős :D A magyar és a külföldi egyaránt szeret büdöset enni

Névtelen írta...

a balatoni low-end vendéglátó a Vörösmarty téren :D

Névtelen írta...

Sokkoló szám: öt nap alatt 19 halott
itthon@hetivalasz.hu
Heti Válasz Online - 2009.01.05.
Az év elő öt napján 19 ember fagyott meg az országban, csak hétfőn hárman hűltek ki - értesült a Heti Válasz az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodájától. A sokkolóan magas szám a szociális ellátórendszer súlyos hiányosságaira mutat rá.

A legtöbb áldozat nem a hajléktalanok közül került ki, részben azért, mert az utcán élők szem előtt vannak, a rendőrség, a mentőszolgálat és a karitatív szervezetek is fokozottan figyelnek rájuk.

A kihűléses halál legtöbbször saját otthonukban éri az embereket, gyakran úgy halnak meg, hogy a szociális ellátásért felelős önkormányzat nem is észleli, hogy segítségre szorulnának. A fagyhalál közvetlen oka, hogy közműtartozás miatt korábban kikapcsolták már náluk a villanyt és a gázt, ezért nem tudnak fűteni. Az adatok között a legmeglepőbb, hogy a fejlettebbnek tartott fővárosban közel annyian veszítették életüket kihűlés miatt, mint a legelmaradottabb területek között jegyzett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A hideg miatt eddig több mint félszázan haltak meg, a novemberi 16 halott után decemberben 27-et jegyeztek fel a rendőrségi aktákban. A januári adat eddig minden korábbit felülmúlt, ha az önkormányzatok nem szerveznek „fagyjáratokat" a fűtetlen lakások felderítésére, akkor az idős és szegény emberek minden eddiginél többen meghalhatnak a tartósnak ígérkező hideg miatt

A legveszélyeztetettebb területek:

Szabolcs megye 9 halott

Budapest 8 halott

Borsod megye 5 halott

Pest megye 5 halott

november elsejétől forrás: ORFK

Fagyhalál miatt meghaltak száma:

November: 16
December: 27
Január: 19*