2009. január 31., szombat

Nagyvárad tér, metróállomás

BKV, Budapest, Hungary, kék metró, Magyarország, metró, metróállomás, Nagyvárad tér, subway, U-bahnBKV, Budapest, Hungary, kék metró, Magyarország, metró, metróállomás, Nagyvárad tér, subway, U-bahnAz irredenta nevű állomáson a zöld, a narancs és a fém harmóniája.

Kétszintes, akárcsak a Lehel téri metróállomás. Zöld falak, az oszlopok fémborítása hiányos, valakinek nagyon kellhetett. A metrószinten óriásplakátok örvendeztetik az utazóközönséget, a fölötte levő aluljáró részleg még magán viseli a régi, magasabb styl nyomait: óriásplakátok helyett, de hasonló méretben Budapest régi ff képeken. Metro Box a peronon fészkel, cigit és pornóvideót vegyenek. RELAY újságos is előfordul, tűzeset teljességgel kizárva (annó a tűzveszélyre hivatkozva rúgták ki a régi újságosokat, hümhüm). Halkan megjegyezzük, hogy az aranyat érő árusítási engedélyért cserében talán lemoshatnák a firkákat az üzletük faláról.

Látnivalók: Semmelweis Orvosi Egyetem, kórházak
Még Több Metró: a budapesti metróblog




Nagyvárad tér (Nagyvárad Square) is a station on the M3 (blue) line of the Budapest Metro. The area around the station is home to several hospitals and the Semmelweis University medical school. The square named after the former Hungarian city of Nagyvárad.

Budapest Metro station
Nagyvárad tér
Station information
Opened 1977
Type cut-and-cover underground
Platforms 1 island platform
Depth 7.06 m

Nincsenek megjegyzések: