2009. január 25., vasárnap

Kincsem az Aréna Plázában

Véres Kard kolléga következik, aki az Aréna Plázánál járt és most gőzölög a feje, mint egy fiatal kiadású Török "Mini" Ádámnak. Természetesen elhatárolódunk ettől minősíthetetlen ízétől: anyázni csak finoman, szépen, ahogy a csillag megy az égen, csak úgy szabad. Az öncenzúra és a politikai korrektség jegyében cenzúráztuk, valamint átírtuk a lobbanékony természetú Kard barátunk kirohanását.

Aréna Pláza, Kerepesi út
Aréna Pláza, Kerepesi út, VIII. kerületEzúton szeretnénk megköszönni a Plaza Centersnek a nemes gesztust ordénáré pofátlanságot, hogy magyar lovassport legendája előtt tisztelegve dögöljetek meg az Ügető európai színvonalú fejlesztésén beépítettétek az Ügetőt és Budapest légcsatornáját egy prolihomokozóval Kincsemről nevezték el a bevásárlóközpont egyik kapuját.  A Pláza Centers ezúton is bizonyította elkötelezettségét a magyarországi kereskedelmi élet, vásárlási kultúra és szórakoztatás színvonalas, európai léptékű megújítása iránt. Köszönjük mégegyszer építsetek Európát Gázában.

"Az Arena Plaza nem is nekünk, hanem önnek köszönheti a létét. Szeretném, ha az én városomnak hasonló polgármestere lenne" - kedveskedett a Józsefvárost vezető SZDSZ-es Csécsei Bélának Mordechay Zisser, a Plaza Centers igazgatótanácsának elnöke, miután cége hálából a kerület egy-egy óvodájának, iskolájának és idősotthonának 400-400 ezer forintot adományozott. (Heti Válasz)

CINEMA CITY Aréna Pláza. Cím: 1087 Budapest, Arena Plaza, Kerepesi út 9. Jegyfoglaláshoz hívja: 1/880 3 880. VIP jegyfoglalás: 1/880 3 890

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

http://index.hu/politika/belfold/budapest/arena071116/

Szakértők szerint a gigantikus bevásárlóközpont az egyik fontos budapesti átszellőző csatorna végébe épült, és elállhatja a légáramlatok útját, miatta tovább romolhat és melegedhet a város amúgy is rossz és meleg levegője.

CINEMA CITY Aréna. 1087 Budapest, Arena Plaza, Kerepesi út 9. Jegyfoglaláshoz hívja: 1/880 3 880. VIP jegyfoglalás: 1/880 3 890

Nem épülhetett volna meg a ma hatályos jogszabályok szelleme szerint a Kerepesi úton Kelet-Európa legnagyobb bevásárlóközpontja - derítette ki a Heti Válasz. A múlt csütörtökön megnyitott Arena Plaza további csapást mér Budapest közlekedésére és belvárosára.
hetivalasz.hu

http://www.hetivalasz.hu/cikk/0711/tesz_vesz_varos
Délelőtt tíz óráról kora délutánra kellett halasztani múlt csütörtökön Kelet-Európa legnagyobb bevásárlóközpontja, az egykori ügetőpálya helyén létesített Arena Plaza megnyitását.

Jogszabályok ide vagy oda, a helyi érdekérvényesítés kifürkészhetetlen útvesztőinek jóvoltából a bevásárlóközpont korábbi tulajdonosa, az izraeli Plaza Centers minden nagyobb gond nélkül felhúzhatta a létesítményt a Keleti pályaudvar szomszédságában. Pedig az ügetőpálya építési szabályzatáról szóló józsefvárosi rendelet 2001-ben még az Alkotmánybíróságot is megjárta, ahol meg is semmisítették. E döntés azonban egy sajátos jogi csűrcsavar miatt nem érintette a már kiadott építési engedélyt.

"Az Arena Plaza nem is nekünk, hanem önnek köszönheti a létét. Szeretném, ha az én városomnak hasonló polgármestere lenne" - kedveskedett a Józsefvárost vezető SZDSZ-es Csécsei Bélának Mordechay Zisser, a Plaza Centers igazgatótanácsának elnöke, miután cége hálából a kerület egy-egy óvodájának, iskolájának és idősotthonának 400-400 ezer forintot adományozott.

" A "vásárlóbarát" szempontok alapján kialakított központ tágas belső terei és ovális forma-világa visszaidézi a korábbi lóversenypálya hangulatát. Az Arena Plaza épületét egybefüggő parkosított terület köti össze a Kerepesi úttal, mely kikapcsolódási lehetőséget kínál a látogatók számára."

"A cég idei újabb budapesti invesztíciója, és a volt Ügető helyén épülő Arena Plaza egy újabb lépés azon az úton, amely mellett a Plaza Centers elkötelezte magát, s amely a kereskedelmi élet, vásárlási kultúra és szórakoztatás színvonalas, európai léptékű megújítása felé vezet. Az Arena Plaza 180 ezer négyzetméteres alapterületével Európa egyik legnagyobb szórakoztató és bevásárlóközpontja lesz, amely számos újdonságot is kínál."

Névtelen írta...

Kolozsváron sem jobb a helyzet, ott a Julius Mall garázdálkodott:

http://www.szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article,PArticleScreen.vm/id/20403

Névtelen írta...

miabaj, Múcsa? kaptatok egy zsák üvegygyöngyöt + egy bevásárlóközpontot

Névtelen írta...

A beruházás várhatóan 30 milliárd forintba kerül majd, s a 21 termes multiplex mozi mellett több mint 18 ezer négyzetméteres, kétszintes hipermarket áruház is helyet kapna benne. Az Aréna Plazának nevezett létesítmény felépítése után valósulhatna meg a korábbi tulajdonos, a Bouygues által ide tervezett szálloda és irodaház is - az izraeli cég elképzelései szerint.

A Plaza Centers novemberben vásárolta meg a 122 ezer négyzetméteres, a Keleti pályaudvar közelében lévő területet birtokló négy projektcéget a francia Bouygues-tól, amely még az ÁPV Rt.-től szerezte meg 1998-ban az ingatlanokat. Cserébe a Bouygues Hungária Kft. építette meg az új ügetőpályát a meglévő galopp-pálya mellett, a galopp átalakításával, a kőbányai vásárváros közelében.

Névtelen írta...

Nagyobb lesz, mint a Westend?

Az izraeli Plaza Centers Europe régóta fejleszt Magyarországon, fejlesztéseinek, felépített bevásárlóközpontjainak egy részét viszont tovább értékesíti. Idén például négy plazáját adta el a társaság a Dawnay Day Group brit pénzügyi és ingatlanforgalmazó konszernnek.

A mostani, a Keleti pályaudvarnál tervezett beruházás óriási - a Westendnél is nagyobb - méreteivel emelkedik ki az eddigi projektek közül. A Népszabadság szerint a 12 hektáros egykori ügetőpályán egy 180 ezer négyzetméteres centrum épülhet fel, amely Kelet-Közép-Európában a legnagyobb szórakoztató- és bevásárló létesítmény lenne.

Névtelen írta...

Az egyik magyar, a másik európai

Magyarországon működik egy másik Plaza Centers is, amelyik a francia Klépierre csoport érdekeltségébe tartozik. Ez utóbbi, a Plaza Centers Magyarország (PCM) Kft. tehát nem érdekelt a mostani Bouygues-üzletben, bár az igaz, hogy a Klépierre-csoport az izraeli anyacégtől vásárolta meg korábban a magyarországi Plaza Centers-érdekeltségeket.

A Klépierre 2004-ben szerzett meg 12 magyarországi bevásárlóközpontot és egy menedzsment céget a Plaza Centers (Europe) B.V.-től. Az eladás után az izraeliek azt nyilatkozták, hogy megmaradó ingatlanaik, illetve bevásárlócentrumaik fejlesztésére koncentrálnak a jövőben, így például bővítik a Duna Plazát.

Névtelen írta...

Hiperpláza épül Budapesten

2005.12.06. 11:37 - Sz. I. M.

Óriási bevásárlóközpontot építene az izraeli Plaza Centers a Keleti mellett. Az Aréna Plaza nagyobb lenne a Westendnél is.
A régió legnagyobb bevásárlóközpontját akarja felépíteni a Plaza Centers a Keleti pályaudvartól nem messze, az egykori Ügető helyén - erősítették meg a cégnél a Népszabadságban kedden megjelent hírt.

Az Index információi szerint az izraeli érdekeltségű cég, a Plaza Centers (Europe) B. V. vásárolta meg a francia Bouygues konszerntől az egykori ügetőpálya területét, ahol minden eddiginél nagyobb bevásárlóközpontot és szórakoztatócentrum felépítését tervezi.