2009. január 10., szombat

Széchenyitől a Szabadságig

Jó alaposan megnézegettük a központi szennyvíztisztító beruházás részeként a budai rakpart mentén a Duna-parti főgyűjtőcsatorna építését, az összefirkált Széchenyi híd és a felújított Szabadság híd között a világot.
Láttuk a Lánchíd 17 Design Hotelt, előtte Akseli Gallen Kalela (1865-1931) összefirkált szobra.

LÁNCHÍD 19 IS EUROPEAN HOTEL DESIGN AWARDS WINNER
The European Hotel Design Awards were handed over on November 6 in London. Lánchíd 19 design hotel, as the first Hungarian winner ever was awarded the prize ‘BEST ARCITECTURE – Newbuild’.



Az összefirkált Lánchídnál is gazdátlanabbul: a rombadőlt Várbazár. A régi szivattyúházból kialakított kaszinó, jelenleg Várkert Palota, rendezvényterem. Ybl Miklós szobra, aki a Várbazárt is elkövette. A bürokrácia vandalizmusa után a graffitisek is felfedezték a Duna-partot: graffitik az Erzsébet híd alatt. A nagyobbrészt elkészült Szabadság híd, rajta a kisuvickolt turulokkal meg az egyesített, vagyis középcímerrel (ollé, szomszédaink érzékenységét célozva). ÉS egy könnyfakasztó naplemente, konyec filma, ahogy a szovjet testvérek mondanák. Esetleg hasta la vista, baby.

Budapest, biciklisút, kerékpár, Lánchíd, bicycle, bike, bringa, Széchenyi Lánchíd
bicikliút, biciklisút, Lánchíd, Széchenyi híd, Hungary, Megyerország, bringaút, Demszky, BudapestBónusz: Talán A Világ Legszűkebb Biciklisútja.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kertész Krisztián: És olyat nem hallottál, hogy valaki a közügyekért dolgozik? Azért, hogy az országon segítsen?
SZekeres Imre: Ilyet nem. Ilyenre az elmúlt 15 évben nem volt példa."

Névtelen írta...

ejnye.
de ki az a szekeres imre? :-)