2010. augusztus 5., csütörtök

Bunkerek Budapesten (I. rész)

óvóhely, Hangyássy László, Sex Action, Zorall,  blog, Budapest, bunker, atombunker, fotó, fényképek, Ganz telep, Magyarország, Könyves Kálmán körút, óvóhelyHalálmatek.

És azt hallottátok, hogy revizionista történészek és a wikipédia szerint a "Világ Békefővárosában", Guernicában 1600 helyett egy nagyságrenddel kevesebb volt a "terrorbombázás" halottjainak száma, mint ahogyan a köztársasági/baloldali média terjesztette? És az is hallottátok, hogy Drezda gyújtóbombás áldozatainak száma 250000-ről 25000-re csökkent 2010-re, ugyancsak a genya és istentelen revizionista történészek aknamunkája következtében? És azt hallottátok...

Ez itt egy horthysta-fasiszta bunker, mely sikerrel védte a Ganz Művek munkásságát a felszabadító bombák repeszeitől. Magyarország kitüntető figyelmet kapott az antifasisztáktól, Németország és Ausztria után ide pottyant a legtöbb bomba.
A 70 centis vasbeton falak ma is állnak, régebben zenekarok próbahelyeként üzemelt. Mára áram sincsen benne, nyelves puszival üdvözöljük a tulajdonost.



óvóhely, blog, Budapest, bunker, atombunker, fotó, fényképek, Ganz telep, Magyarország, Könyves Kálmán körút, óvóhelycím: Könyves Kálmán út, a néhai Ganz Művek területén, a benzinkút mögött

atomtámadás, óvóhely, atombunker, bunker, könyves KálmásIlyen volt plakáttal álcázva, mielőtt parkoló autókra zuhant volna az állványzat (kép forrása: index)



atombunker, blog, Budapest, bunker, fotó, fényképek, Ganz telep, Könyves Kálmán körút, Lévay Hangyássy László, Magyarország, Sex Action, Zorall, óvóhelyOlvasnivaló: index 1, index 2 Budapest óvóhelyeiről.

És egy kis üdítő baromság az index cikkéből, a kánikulára való tekintettel. Lévai Hangyássy László, "Hangya", Sing Sing, Zorall stb. zenekarokból jól ismert zenész, producer, év basszusgitárosa, elbaszott történész:

"Úgy tudom, hogy 43-ban vették el a németek a gyárat Weiss Manfrédtől, és a haditermelés folyamatossága érdekében román hadifoglyokkal tizennyolc ilyen óvóhelyet építtettek. A legnagyobbakban 3500 munkás is elfért légitámadáskor."

Részünkről csak annyit fűznénk hozzá, hogy
Románia 1944 augusztusáig Németország és Magyarország szövetségese volt, te kis buta, a németek meg 1944 március 19-én vonultak be Magyarországra.

Bunker a Könyves Kálmán körúton nagyobb térképen való megjelenítése

Kapcsolódó: atomtámadja le Budapestet + A Bombázások Áldozatainak Emlékműve + Gyalagút + metró
Bónuszként egy remek cikk a lerombolhatatlan II. világháborús német légvédelmi erődökről, melyek egyben óvóhelyek is voltak (hm, 5 méter vastag tető és és 3,5 méteres falvastagság)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

ehöz a bunkerhöz má túl közel van a flash titkos próbahelye! nehogy főfedezzékmá!!!

BB írta...

mi az a flash? a Gordon arra próbál repülni?