2010. augusztus 17., kedd

Halásztelek, Török büfé

Magyar-Török Barátság
Türk-Macar Dostluğu

HUNS UNITED ONCE AGAIN! Mete! Csaba! Attila! Lehel! Árpád! Mahmut of Ghazna! Alp Arslan! Timur! Osman! Babur! Horthy Miklós! Mustafa Kemal Atatürk! And many, many more!

Magyarország és Törökország! Egy Lélek!
Türkiye ve Macaristan! Bir Can!
Hajrá Turán! Hedef Turan!



és Büfé

török büfé, Halásztelek
Török büfé, HalásztelekDöglött szamár nem fél a farkastól. Szem meglátja – szív megkívánja. Addig jár-kél a róka, míg a szűcsműhelyben köt ki. Aki tükörbe néz, az arcát látja. Gyaurnak esze vagy futtakor, vagy szartakor jön meg. Fejed ha ótvaros, Bagdadból is megjön rá a légy. Felfelé ha köpök, a bajszom, lefelé ha köpök – a szakállam. Negyven fiú egy apát el nem tart, egy apa negyven fiút eltart. Gólya a békával nem barátkozik. Lovat meg asszonyt kölcsön nem adnak. A vendég nem azt eszi, amit remél, hanem azt, amit talál. Egerek tervét elrontja a macska. Olcsó jószág hamar elkél. Mindnyájunk egyikünkért, egyikünk mindnyájunkért. Aki haraggal kél, kárral fekszik. Idegen kutyának lába közt a farka. Gazdag embernek kakasa is tojik. Arab mondja arabnak: fekete az arcod. Tűz ahol nincsen, füst onnét nem száll. Döglött oroszlánnak szakállát cibálják. Tegnap bújt ki a tojásból – s ma a héját is utálja. Kinek kocsijára szállsz, annak dalát fújjad. Cigány ha sokasodik, vajdája dicsekedik. A vendégség három napra szól. Szarba követ dobj: rádfröccsen. Kakas nélkül is megvirrad. Vesztét érző kutya a dzsámi falára rondít.
(török közmondások).

döner kebab, török büfé, HalásztelekTörök Büfé
cím: II. Rákóczi Ferenc út 78
2314 Halásztelek

Halásztelken a bolgár (5,940), német (4,400) és cigány (1,540) kisebbség mellett van egy egzotikus törpe minoritás is: a török (kb. 3). Ha török, akkor girosz, más néven döner kebab. Kajáldájuk ár/érték szempontjából kiemelkedik a nem túl izmos halásztelki kínálatból, ősmagyar hasábburgonya is kapható. Ajánljuk mindenkinek étkezésre, ha Halásztelekre veti őket a balsors.

Kapcsolódó törökségeink: a Szeráj Budapesten + Cafe Kara (Bp) + Kirık Çizgi koncert a Deliriumban + Mohamed Lalét török katona emléktáblája a Várban + miért támadják török hekkerek a Védegylet honlapját?



Köszönjük a képeket Herr Regenkurtnak aka 20centi Deminek

zene!

Nincsenek megjegyzések: