2010. augusztus 11., szerda

A Gödör végnapjai

Nem hazudtam, de nem bontottam ki az igazság minden részletét.
Gyurcsány Ferenc

Azt terjesztik a csúnya, libsista Demszkyhaverok mindenféle fórumon, hogy a Gödör díszburkolatát 2006 október 23-án a tüntetők törték össze. Ez, khm, hogyismondjam, orbitális nagy hazugság, kéremszépen, talán ennek a 2006 október 10-én feltett videónak jobban lehet hinni :)





belváros, blog, Budapest, Erzsébet tér, Gödör Klub, korrupció, V. kerületBudapest egyik legnépszerűbb közösségi teréről, a Gödör klub és környékéről van szó, ahol egyfajta türelmi zónaként a jard nemigen zaklatja az estéről-estére aktívan kikapcsolódó ifjúságot és öregséget mink is itt szoktunk esténként. A méltán népszerű köztér azonban mára teljes lerohadás állapotába jutott, leginkább romokról lehet beszélni. A rekordösszegbe kerülő (oh, azok a magán- és pártzsebek), de igen silány minőségben kivitelezett parkra ráférne egy teljes felújítás: a szökőkútak nem működnek, a díszburkolat felfagyott és összetört, etc. A rejtélyes körülmények között befészkelődött Demszky-haverok mellőznek mindenfajta karbantartási munkát, számlaadással és az alkalmazottak bejelentésével nem bíbelődnek. Az Akváriumnak nevezett koncertterem üvegtetejét nem tisztítják, a vízforgató nem működik, alga, szúnyoglárva és szemét tenyészik benne. Idáig sem törödtek illetékesék a fenntartással, úgyhogy arra a hátralevő kis időre minek, gyün a Fidesz gőzhenger és kilakoltatja a Demszkycsókosokat. Úgyhogy a költségek minimalizálásával párhuzamosan megpróbálják a profitot növelni, már a vécéhasználatért is pénzt kérnek. Van ez így.

A húgyszagú, összetört tér ennek ellenére az egyik legjobb szabadidős kocsma Budapesten, olcsó sör a közeli boltokból, klozett és ingyenes koncertek a Gödörben.


frissítés, köszönjük phnb nevű kommentelőnknek az infót, nem kicsit:

Tényleg iszonyúan pukkan lefele a hely. Annyi kiegészítést tennék, hogy a WC nem fizetős lett, hanem az "ági mama" néven aposztrofált koldusmaffia foglalta be, tehát a fizetés fakultatív. De bazmeg, ahogy azt az asztalt a kolduló banyával berakták a wc-be valami totál oda nem illő módon...ennyi erővel disznót is makkoltathatnának az Erzsébet tér füvén (bár ez talán képzavar).


Ajánlott: városjáró kolléga hasonszőr posztja

interjú a tervezőkkel



korrupció, Budapest,  V. kerület, Gödör Klub, belváros, blog, Erzsébet tér,
Buli a dzsuvás tavacska alatt. Algásodik, ellepte a szemét.

index: Az április 4-én tartott összehangolt Deák téri razziakor tapasztalt szabálytalanságok miatt két tételben is zárva tartással büntette a Gödör Klubban működő kávézót az adóhatóság, de a szankciók a kulturális központot nem érintik. A szórakozóhely kegyelmet is kapott az összesen 72 napos büntetés mellé: csak az ősszel kell bezárniuk.

Az Index információi szerint a legsúlyosabb büntetést a Gödör Klubban szerződéssel működő kávézóra szabták ki. Az adóellenőrök számlázási problémák és az alkalmazottak bejelentésével kapcsolatos szabálytalanságok miatt büntették meg a vendéglátóhelyet. A szabálytalan nyugtaadás miatt 60 nap zárva tartást és 1 millió forint pénzbírságot, a munkavállalókkal kapcsolatos szabálytalanságok miatt pedig további 12 napos bezárást és 200 ezer forintos büntetést szabtak ki.


Akvárium, Gödör klub, korrupció, Budapest,  V. kerület, Gödör Klub, belváros, blog, Erzsébet tér,
magyar buhera: foltozott üvegtető



A terület egyszerre V. kerületi, és egyszerre Fővárosi hatáskör, sőt a 600 millióéer renovált, de évek óta megnyitatlan, sosemlesz dizájnközpont(?) okán Állami is. Ezen belül befigyelnek különböző közszolgáltatók is - mint pl. Főkert Zrt, FKF Zrt, Közterületfelügyelet... Szóval zajlik a nagy magyar egymásramutogatás. Hazudik mindeki, aki csak megszólal hivatali oldalról. Közben a tér pusztul.

 Budapest,  V. kerület, Gödör Klub, belváros, blog, Erzsébet tér, gumibaba, sex, szexbaba, felfújható szexbaba, sex toy, funny
A Gödör Klub működési modellje sajátos koncepción alapul: egy építész iroda kulturális nonprofit vállalkozásként megbízási szerződéssel bonyolítja az üzemeltetést. A bevételeket a büfét működtető vállalkozás biztosítja, túlnyomórészt ebből (kisebb részt a koncertbelépőkből és szponzori pénzekből) finanszírozzák a kulturális eseményeket.
index, 2008:

Az Index kérdésére, hogy mi köze a kiemelt fejlesztések bizottságának a Gödör Klub büféjéhez, Hunvald György, a testület egyik tagja elmondta, hogy a bizottság számos tulajdonosi jogkört vont magához, amelybe beletartozik ez a kérdés is.

A többek által büféügyi bizottságnak elkeresztelt testület egyébként más hasonló nagyszabású ügyben is döntött reggel: meghosszabbította például a Városháza büféjének bérleti szerződését.

A Gödör Klub büféjének a csütörtöki döntésig nem volt engedélye. Állandó működési engedélyt kértek az illetékes kerületi önkormányzattól, minden részengedélyt beszereztek, csak egy hozzájárulás hiányzott, az Erzsébet tér tulajdonosáé, a fővárosé.


Budapest,  V. kerület, Gödör Klub, belváros, blog, Erzsébet tér,  Budapest,  V. kerület, Gödör Klub, belváros, blog, Erzsébet tér, gumibaba, sex, szexbaba, felfújható szexbaba, sex toy, funny

cím: Gödör Klub - Erzsébet téri Kulturális Központ és Park
1051 Budapest, V. kerület, Erzsébet tér (a Deák tér közvetlen közelségében, tkp. ott)
www.godorklub.hu
Nyitvatartás: H-P: 12-02 | SZ-V: 12-04
Központi info: +36 (20) 201 3868 | info@godorklub.hu

Kapcsolódó: Lilliputi cigányok a Gödörben + Korrupció a Gödörben + Városi eszkimó a Gödörben + III. Athe Sam + Gasner János emlékest a Gödörben + Csak azért is MDF + a Gödör romjai + Beszélő est gárdistákkal és szkinekkel + a Gödör fényei + Korai Öröm a Gödörben + Sziámi a Gödörben

Amikor még takarítgatták a tavacskát:


egy Kétfarkú videónk 2007-ből


az Erzsébet tér a magasból filmezve:


indexvideo:



Végezetül egy körpanoráma a térről és a Gödörről:

10 megjegyzés:

phnb írta...

Tényleg iszonyúan pukkan lefele a hely. Annyi kiegészítést tennék, hogy a WC nem fizetős lett, hanem az "ági mama" néven aposztrofált koldusmaffia foglalta be, tehát a fizetés fakultatív. De bazmeg, ahogy azt az asztalt a kolduló banyával berakták a wc-be valami totál oda nem illő módon...ennyi erővel disznót is makkoltathatnának az Erzsébet tér füvén (bár ez talán képzavar).

dzsilla írta...

meg lehet kérdezni, h mikoriak a lánybúcsús képek?

dzsilla írta...

na már csak azért kérdem, mert az egyik lány a társaságból az ismerősöm, nameg a lánybúcsús pólóterv az első kommentelő, phnb agyából pattant ki néhány évvel ezelőtt, amit én pólóra álmodtam aztán. tudomásunk szerint ez a második ilyen póló. a lerendezi az urát sor helyén valójában leszop van.
kicsi a világ, nem? :)

BB írta...

király póló, teccik. A képek vmikor a hétvégén készültek, megérdeklődjem?

BB írta...

kedves phnb, a kommentet átemeltem a posztba, köszönjük

phnb írta...

ó, köszönöm! :) Ez a kedvenc blogom. És a pólóterv tényleg tőlem, csak a lány kiszerkesztette belőle a "leszop" kitételt.

BB írta...

hehe, pont a házasélet lényegét :)

dzsilla írta...

ittenvan a cenzúrázatlan póló:
http://twitpic.com/27b3a0
:)

BB írta...

höhö, nekem is kell :)

dzsilla írta...

majd ha lánybúcsúd lesz :P