2010. július 25., vasárnap

Kaszinó áramfejlesztő bringával

IDEIGLENES AUTONÓM KÖZÖSSÉGI TÉR Kaszinó Temporary Autonomous Space 1072 Budapest, VII. kerület, Nyár utca 29  a Klauzál tér mellett
IDEIGLENES AUTONÓM KÖZÖSSÉGI TÉR Kaszinó Temporary Autonomous Space 1072 Budapest, VII. kerület, Nyár utca 29  a Klauzál tér mellett(x):) Foglaltházszerű kedvencünk, a Kaszinó már az olajpík, esetleg a III. világháború utáni időszakra készül, most éppen a technika és a humán erőforrás összehegesztésével (vö. kentaur) rátérnének az önellátó világításra. Aki tud, segítsen, mi is erősen agyalunk a témán. Ugyanitt közkonyha és szabadbolt, támogassátok Kelet-Ejrópa legjobb arcait.

Felhívás! Áramfejlesztős bringát építünk.

Kitaláltuk hogy a Kaszinó (ill. egy részének) bevilágításához szükséges fényt egy áramfejlesztős bringával oldanánk meg. Ezt szeretnénk minél kevesebből kihozni, maximum a maradékra összedobunk, ha valamit sehogyan sem tudunk beszerezni.

Szóval írtunk egy listát, hogy pontosan mik is kellenek, bringa már van, tehát csak az elektronika rész az ami hiányzik még. Nézz szét a sufniban!

Amire szükségünk van:

12V-os járműgenerátor (alternátor), ami a személygépjárművekben csinálja az áramot. Illetve mégjobb lenne valamilyen lassúsebességes, állandómágneses egyenáramú motor. (60-100 watt)
Aksi: Szintúgy kocsiból működő aksi az teljesen jó.

Vezetékek: vezeték keresztmetszete négyzetmiliméterben: 0,5;0,75 a led lámpák közé, és 1; 1,5 a generátor és az aksi közé.

Kapcsoló: zsinórkapcsoló(mint az éjjeli lámpákon vagy egyéb billenőkapcsolók)

Led lámpák: 12 voltos led sima vagy spot lámpák.

Ékszíj: sima ékszíj, arra hogy a kereket összekössük a generátorral.

Itt van egy leírás, hogyan is kell egy ilyet csinálni: www.zetatalk.com/nonproft/hungary/booklet2.pdf
55ödik oldal.


IDEIGLENES AUTONÓM KÖZÖSSÉGI TÉR Kaszinó Temporary Autonomous Space 1072 Budapest, VII. kerület, Nyár utca 29  a Klauzál tér mellett cím: KASZINÓ
IDEIGLENES AUTONÓM KÖZÖSSÉGI TÉR
Kaszinó Temporary Autonomous Space
1072 Budapest, VII. kerület,
Nyár utca 29 (a Klauzál tér mellett)

honlap: kaszino2010.blogspot.com
Kapcsolódó bejegyzés: Kaszinó a zsidónegyedben

Ajánlott kocsmák művészetekre és sznobságra fogékony alkeszoknak: Keleti Blokk másnap + koncert a Keleti Blokkban + Gozsdu Udvar + Fogasház + Zsidókaszinó + Dürer Kert + Gödör + Squat Galéria a Király utcában: Boulevard és Brezsnyev + Vittula + Cigimentes: CD+Fű + Menyus és a Tűzraktér + Bulgakov + Civitas Pinceszínház + Csendes (L)étterem + Toldi mozi + 3. Megálló: Jimmy uccsó festménye + Lámpás + Insomnia + Bem Mozi + Kiadó + a nyuggerek kiismerhetetlen akaratából megboldogult Kultiplex etc.
azt mondják, h errefelé van egy kocsmablog

IDEIGLENES AUTONÓM KÖZÖSSÉGI TÉR Kaszinó Temporary Autonomous Space 1072 Budapest, VII. kerület, Nyár utca 29  a Klauzál tér mellett



zene!

Nincsenek megjegyzések: