2010. július 6., kedd

Soroksári etetés

Soroksár, étterem,  étel, ital, étkezde, Gyros,  XXIII. kerület, pizzéria, kifőzde,  Budapest,  Grassalkovich út, kifőzde, Budapest, blog, Magyarország, gyros, pizza, hamburger
Soroksár, étterem,  étel, ital, étkezde, Gyros,  XXIII. kerület, pizzéria, kifőzde,  Budapest,  Grassalkovich út, kifőzde, Budapest, blog, Magyarország, gyros, pizza, hamburger
Szereti a halízű csirkét ragadós rizzsel? Esetleg a csontszilánkos csirkehúst? Akkor feltétlenül Soroksáron, a Grassalkovich utcai kifőzdében a helye. A Soroksári Kifőzde Kft. szeretettel várja Önt és a pénzét. Extra szolgáltatás a hőguta a beépített teraszon.

A gyaraki herceg és gróf Grassalkovich család egy mára már kihalt, magyar nemesi család.

A család eredete bizonytalan, azonban valószínűsítik, hogy a Krisakov családból származik. Krisakov Gergely 1405-ben Temes, és Zala vármegye területén jelentősebb birtokokkal rendelkezett. Ennek ugyanily nevű leszármazottja Rudolf királytól 1584-ben állítólag nemesi címerlevelet kapott. Egy másik, kevésbé valószínű feltételezés szerint a család neve Horváth volt. De mindkét feltételezés eléggé bizonytalan. Az első bizonyítható tagja e családnak egy N betűvel kezdődő keresztnevű és Graschiakovith vezetéknevű birtokos volt. Később a család Mátyás nevű tagja elhagyta e névből az A betűt, majd János használta először Grassalkovich formában vezetéknevét. Később Antal először bárói, majd grófi rangot nyert, majd fia, ifjabb Antal birodalmi hercegi rangra emeltetett olyan megkötéssel, hogy a hercegi cím csak az elsőszülött fiút illeti meg. Legnagyobb birtokuk és kastélyuk Gödöllőn található, s innen nem messze, Máriabesnyőn pedig a családi kripta helyezkedik el. A család vagyonosabbik ága több templomot, iskolát is építtetett, több települést újra benépesítettek. Nekik köszönhetjük a Nemzeti Múzeum és a Nemzeti Színház telkét is. Azonban a család 1841-ben a legifjabb Antallal kihalt. Ő és neje szintén a máriabesnyői családi kriptában nyugszik. (wiki)




Kifőzdénket 2008 nyarán nyitottuk meg. Mindennap megújuló ételkínálatunk sokszínű étkezési lehetőséget biztosít a naponta betérő vendégeink számára.

Barátságos környezetben, hangulatos, beépített terasszal, kedvező árakkal, egyszerű és ízletes ételekkel, változatos napi menüvel várjuk Önöket.


http://sorikifozde.hu
cím: 1239 Budapest,
Grassalkovich út 251

Nincsenek megjegyzések: