2010. július 1., csütörtök

Örömhír: letakarított Profi

A város legmocskosabb kiskereskedelmi hálózatáról, a francia (?) Profi és Match üzleteknek kisebb sorozatot szenteltünk. Most viszont örömhír, halleluja következik: letakarítoták ezt a budaörsi úti boltot, eltűntették a tegelő pöcsök mocskát a falakról. Mintha Ejrópában lennénk.

Képeink a takarítás előtt készültek:

Budapest, Profi, blog,  Budaörsi út, kiskereskedelem, XI. kerület,  11. kerület
Budapest, Profi, blog,  Budaörsi út, kiskereskedelem, XI. kerület,  11. kerület
Budapest, Profi, blog,  Budaörsi út, kiskereskedelem, XI. kerület,  11. kerület
Budapest, Profi, blog,  Budaörsi út, kiskereskedelem, XI. kerület,  11. kerület
cím: 1112 Budapest XI. Budaörsi út 115

Match a Városkapunál (mocsok és horogkereszt), Match a Vizafogó sétányon (Angyalföld, Vizafogó lakótelep), Profi Újlipót és Angyalföld határán (Dráva utca, XIII. kerület), Match a Gloriett lakótelepen , Match a Városkapunál (mocsok és horogkereszt), Match a Vizafogó sétányon (Angyalföld, Vizafogó lakótelep), Profi Újlipót és Angyalföld határán (Dráva utca, XIII. kerület), Match a Gloriett lakótelepen , Profi Újpesten

1 megjegyzés:

BB írta...

A CBA vevő lenne a Profi, a Cora és a Match hálózatára, ha a tulajdonos Louis Delhaize csoport valóban megszabadulna magyarországi érdekeltségeitől – írta kedden a Magyar Nemzet. A társaság kommunikációs igazgatója a lapnak megerősítette: a CBA komolyan elgondolkodna a Profi, Cora, Match-hálózat megvásárlásán, ha kiderülne, hogy nem piaci pletykáról van szó, és valóban eladósorba kerülne a francia–belga kézben lévő három üzletlánc.

A CBA a legnagyobb magyar érdekeltségű és második legnagyobb forgalmú áruházlánc a Tesco után (bár a kiskereskedelmi különadó lényegében nem sújtotta a nagyrészt franchise-formában működő hálózatot). A cég meghatározó tulajdonosai között szerepelnek a közismerten jobboldali elkötelezettségű, Fidesz-rendezvényeken rendszeresen felbukkanó Lázár testvérek.

Arról, hogy gazdát cserélhet a Delhaize-csoporthoz tartozó három áruházlánc, már régóta keringenek pletykák, bár eddig a CBA az első a lehetséges vevők közül, aki megerősítette vételi szándékát. Mellettük több nemzetközi lánc is szóba jöhet érdeklődőként.

Fodor Attila szerint fontos lenne a hazai kézben lévő élelmiszer-kereskedelem arányának növelése, mert az jelentősen elmarad a Nyugat-Európában szokásostól. A kommunikációs igazgató kijelentéseit erősítik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének múlt héten, az európai kereskedelem napján elhangzott szavai is. Parragh László a multik szemére vetette, akad olyan bolthálózat is, ahol a magyar termékek aránya összesen 15-20 százalékot tesz ki.