2010. július 10., szombat

Jelen bisztró és kocsma: nem occsó

bisztró, Blaha Lujza tér, blog, Budapest, dutch, Hans van Vliet, holland, Hollandia, ital, kocsma, Jelen, étel, fotó, photo, photos, kép, picture, bild




1. gyorsbüfé; pult melletti fogyasztásra berendezett, meleg ételeket, frissensülteket is kiszolgáló vendéglátó üzem
2. falatozó
3. Franciaországban: kisvendéglő, kiskocsma


Rejtélyesen népszerű,visszhangos hodály. Drága is, baszomszájba.

bisztró, Blaha Lujza tér, blog, Budapest, dutch, Hans van Vliet, holland, Hollandia, ital, kocsma, Jelen, ételA rejtélyek megfejtését kezdjük „Hans” kilétének fölfedésével. Az évtizedek óta Budapesten élő holland jazz-pozanos, illetve kocsmáros – teljes nevén Hans van Vliet – a pesti éjszaka meghatározó, immár fogalommá vált alakja, akinek olyan legendás kocsmákat köszönhet az alternatív kulturális élményekre és jó sörre szomjazó városi ifjúság, mint a 6tusi Kápolna, a Castro Bistro, az V. Bejáró vagy az Ellátó (meg a Pótkulcs / a szerk.). Legújabb vállalkozása, a Corvin áruház aljában található Jelen kocsma két szerelme, a jazz és a vendéglátás találkozását testesíti meg (már a berendezés és valamennyi plakát is a zene körül forog), s nem véletlen, hogy a programok meghirdetése nélkül is mindenkihez eljut a hír, ha jó koncert lesz Hansnál. (www.mymusic.hu)

Triple Crown: egyszerre befosni, okádni és behúgyozni. Az In-Kal egyik tulaja Gyurcsány sofőrjeként pitizett, h a jól tejelő állami csőcstől nehogymá elzavarják. Valamelyik évben az Inkálos gecik fejére omlasztották a főhadiszállásuk sátorponyváját az egyesült punk-szkinhed banditzák a Szigeten. Azóta konténerekben laknak a feketébe öltözött erősemberek. A régi szép időkben majdnem volt egy jó kis tömegverekedés a Közgáz Klub mellett a Waltonos és az Inkálos gecik között, de aztán felosztották a piacot: a Waltonosok a koncertekkel foglalkoztak, az inkálosok meg az állami pénzek lehúzásával. Ezek a zsidók nemzetközi vizeken kalózkodnak? Lelőtték a törököket, akik meg akarták védni a helikopteres kalózoktól a hajójukat. Szép, mondhatom. Miért nem szerepelnek inkálék a Top 100 gazdag listáján? És ki lehet húzni minket róla, rókakóma? Vajon megroppannak a Finesz győzelmétől? Mehetnek Szlovákiába, baszki. Adj egy slukkot. Az Első Emelet törpicur Berkes Andrása hatalmas terepjáróval közlekedett, jól megszedte magát a Postabanknál ő is. Kisgeci. Készítsük el Európa legmélyebb műemlékét. Uveglap, alatta gödör, sejetmes fények, lefelé a végtelenbe, időnként fény-árny játék. Benyalnák a népek, hidd el. Állsz a végtelen fölött, baszom. Slukk. Tarzan volt a világ legrosszabb énekese, baszom. Szerinted a Republic vagy a Kispál a nagyobb szar. Nincs sublerom, csak géppisztolyom. A Republic is ritka nagy nyalógép, de még nem kaptak Kossuth-díjat. A kelet-ejrópaiak mindig csikkig szívják a cigit. Ezt külföldi túráimon figyeltem meg. Én is, persze, drága, baszki. Dőzsölünk, mint egér a Tescoban. Szegény, mint a Baumax egere. Húzná belé Gergényi a Gyurcsánytól szaros faszát. A thaiok bottal törlik a seggüket, a moshavban jöttem rá. Találtunk szaros pálcikákat, de papírt egy darabot sem. Ezek bottal jártak vécére, baszki. Hős annyira berúgott, hogy a kocsma másik végéből dobálta a százasokat a zenegépbe. Erősen optimistára itta magát, reménykedett, hogy beletalál a résbe. Azt hiszem, Májkel Dzsekszonra itta magát. Egyet szól, kettőt kap. Gergő, a szuiszájd öneltemető sírt készített. Teljesen automatát, nagyon ötleteset. Ördög volt a gyereke, megszökött az óviból is, porázon tartotta a ház körül. Kiásta a sírt, fölé ponyvában földet szerelt, h el svunggal is temesse magát. Persze, miután bátorra itta magát a gödrében fekve, megjött az életkedve és előmászott egy újabb üveg páleszért. Mikor láttál utoljára kaszáspókot? Lehet, h kipusztulóban vannak? Kertitörpék helyett kertizombikat kéne gyártani. Gipszből vagy műanyagból. Esetleg beszélnének és világítanának, minden újgazdag farok venne. Járkálhatnának is, miért ne? Hű, micsa punci, két lábon járó gecicsapda. Ismertem egy metálzenészt, aki 10 éve nem volt nővel. Nagyon durva zenét tolt, baszki.

bisztró, Blaha Lujza tér, blog, Budapest, dutch, Hans van Vliet, holland, Hollandia, ital, kocsma, Jelen, étel, fotó, photo, photos, kép, picture, bild
Valakinek megtapiztam a Muladhara csakráját (más nevén gyökércsakráját). Kiskertész bloggerszomszéd meghúzta az asztalra kihelyezett tequilas üveget, sodort, majd nekifogott megszerelni a falra szerelt lámpást. Persze leverte, amivel végképp elkeserítette a személyzetet. Szöszi csávó közölte, hogy ő az üzletvezető, menjünk vagy rendőrt hív, de nem tudott meggyőzni bennünket.

Jelen Bisztró (vagyis van kaja)
cím: Budapest, Blaha Lujza tér 1-2, VIII. ker., Hungary
(A Corvin épületében, de bejárat a Márkus Emilia utcáról)
Nyitvatartás: hétfő - kedd:11-02/ szerda - péntek: 11-04/ szombat: 16-04/ vasárnap: 16-02 Asztalfoglalás: tel. 06 20 344 31 55; Összes program ingyenes!



régebbi képek:



inkább nézzétek meg az El Ministro című spanyol némafilmet (1930), nagyon tanulságos:


Közeli helyeken: Stáhly pince (olcsó és szkín) + Keret (családias, mama könnye)

+ egy kis zene
Serge Gainsbourg chante "J'suis snob" de Boris Vian

Nincsenek megjegyzések: