2010. július 5., hétfő

Tajtékos napok a Rádayban

Sznob vagyok
I'm a snob... I'm a snob
It's about the only fault I can stomach
It requires months of toil
It's the life of a galley-slave
But when I go out with Hildegarde
It's always me that they're looking at
I'm a snob... a frightful snob
All my friends are snobbish too
We're snobs and we know it


Budapest, ESK, teg, street art, falfirka,   Ferencváros,  blog, Ráday utca, étterem, kocsma, Tajtékos Napok, Boris Vian, restaurant, 9. kerület, IX. kerület     Kéretik a teget lefesteni (ESK)

Sajnos, az étterem külleméből/belbecséből nem tudtam megítélni, hogy az étteremnek mi köze van a muzsikus-festő-író-matematikus zsenihez, de ez maradjon az én problémám. Legalább újraolvastam a Tajtékos Napokat, de attól sem lettem okosabb. Viszont Sartre pantallójának eladásakor hangosan vinnyogtam: észre sem vette, mikor lelopták róla)

"A Tajtékos Napok étterem és kávézó 2005-ben egy testvérpár vállalkozásaként indult, amely egy olyan étteremről szólt, ahol a vendégek nemcsak gasztronómiai, hanem kulturális élményekkel is gazdagodhatnak.
Az ötlet egy zongorával és Boris Vian-nal kezdődött...
A Tajtékos Napok című regényben egy koktélzongora elevenedik meg képzeletünkben, amely az eljátszott dallamokra koktélokat készít. A hangszer „hű mását” éttermünkbe is beépítettük, így vendégeink olyan bárpultnál foglalhatnak helyet, amely valójában egy zongora. Létezik egy hely, ahol minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy vendégeink a nálunk eltöltött időt minden szempontból kielégítőnek találják.
Sok időt fordítunk arra, hogy étel- és italválasztékunk mellett más és más zenészekkel együtt minél szórakoztatóbbá varázsoljuk estéjét: hetente két alkalommal – szerdán és pénteken – élő jazz muzsika szól." (gothic.hu)


Boris Vian: Tajtékos napok

Tajtékos Napok Étterem és Kávézó
Cím: 1092 Budapest,
Ráday u. 3, (a Kálvin tértől percnyi gyaloglás)

Telefon: 215-1730
Web: www.tajtekosnapok.hu
Nyitva: H-Szo.:10-24:00, V.: 11-24:00
Férőhely: 50+terasz
1092 Ráday u. 3., a Kálvin tértől pár perc gyalog


Boris Vian Roger Vadim 1959-es filmjében, a Veszedelmes viszonyokban


1959. június 23-án az álnéven írt regényéből tiltakozása ellenére készült Köpök a sírotokra című film premier előtti vetítése közben felállt, dühös, trágár megjegyzést tett a hamis, torz adaptációra, majd összeesett. Szívrohamot kapott, ami a szívritmuszavarral küszködő Vian számára végzetesnek bizonyult: útban a kórház felé a mentőautóban vesztette életét. 39 éves volt.Boris Vian- Le déserteur
(az algériai háború ellen tiltakozó dal, protest song, angol-francia szöveg itt olvasható, dal fordítással meg itt)
kapcsolódó: Che Guevara emlékkápolna a Ráday utcában

Közeli Helyeken: a Lónyai söröző (legolcsóbb diákkocsma, 160 a noname sör) + Monyó (Monyó Cafe: segg és szar a szádba) + Trapéz padlás + CD-FŰ + Melegedő + All Inn + Fecske + A kövön nyirkos tapadás pezseg + Cafe Praha + Csendes Létterem + Múzeum Cukrászda és Kocsma + Vörösmarty mozi + a Havas + Extra/Tripla +

Nincsenek megjegyzések: