2008. december 20., szombat

Prága Kávézó Budapesten (Cafe Praha)

Baross utca, Budapest, koffein, Magyarország, Mozaik teaház, nyolcker, nyócker, praha cafe, Prága, Prága Kávézó, VIII. kerületBaross utca, Budapest, koffein, Magyarország, Mozaik teaház, nyolcker, nyócker, praha cafe, Prága, Prága Kávézó, VIII. kerületPrága Kávéház és Teázó (Praha Cafe)
1086, Baross u. 8
(Kálvin tértől nem messze, a Szabó Ervin Könyvtár mellett, a Nyolcker kapujában, egy néhai bútorboltban)
Tel: 061-486-1937
www.pragakavehaz.hu (éppen nem működik a honlap)
wi-fi van a laptoposoknak
H-P: 7-22,
Szo: 9-22
Férőhely: 80 + nyáron néhány asztalos terasz a légszennyezéstől sújtott Baross utcában füstdzsánkik számára

"Megkapó hangulat, híresen udvarias kiszolgálás, körültekintés. Napjaink legendája: a népszerűsége nem csökken évek óta. A Prága részt vett a 2004-es Kávéházak Versenyén."

Baross utca, Budapest, koffein, Magyarország, Mozaik teaház, nyolcker, nyócker, praha cafe, Prága, Prága Kávézó, VIII. kerületMagyarra fordítva: ha valaki a Sissy-féle történetekkel fertőzi az agyát, az valószínűleg jól fogja érezni magát. Émelyítően édeskés hangulata a belsőnek, de a kávé kiváló, sőt a hely hangulata is sok cseverésző diáklány+érett férfitanár kombóknak "bejön". Prágával való viszonya sem nyilvánvaló számunkra, ve valszeg bennünk a hiba, ritkán járkálunk kávézni Prágába. Inkább sörözni, úgyebár. Ha kávézó, hát kávét rendeltünk: mintaszerűen egy pohárka vízzel és egy darabka keksszel érkezett. Sajnos, egy hosszabb alkoholelvonás alkalmával sikerült kocsmáról-kocsmára téblábolva koffeinmérgezést kapnom a töméntelen kávétól, Coca-Colától és Pepsitől, szal itt az első kávé után azonnal rendeltünk egy sört, a koffeint hatását gyengítendő. Aztán még néhánnyal, szal a hely végül kezdett otthonossá és meghitté válni, de a társaságunkban levő hölgy kétpercenként megkért, hogy ne ordibáljunk.
 
Sőt, mintha a környező asztaloknál is kényelmetléenül feszengtek volna a vendégek... Valszeg nem gyakran láttak alkeszt ebben a kocsmában kávézóban, ezért a komolyabb berúgás helyszínét tapintatosan áttettük a néhai Cha-cha-chaba, a közeli Kálvin tér aluljárójába.

Napilap van, kiváló hely fecsire-pletyire, ifjú diáklányokkal való low-budget cseverészésre. A pult környéke nemdohányzó részleg.


Off: Itt meg a néhai bringánk látható, amit egy kocsmából kijövet alkoholos meggondolatlanságból kifolyólag kölcsönadtam egy haverkámnak, aki elhagyta hazafelé tekerve. A lopásbiztos küllemű strapabringáért nem kár, de a történetre még visszatérünk.

Nincsenek megjegyzések: