2010. április 24., szombat

Zsidókaszinó: foglaltházszerű

Budapest,  VII. kerület, Budapest, blog,  7. kerület, Nyár utca, zsidónegyed,   romkocsma,  foglaltház, squad, Kaszinó Ideiglenes Autonóm Tér néven közösségi helyet nyitott az Új világ BETA tesztje brigád
Budapest,  VII. kerület, Budapest, blog,  7. kerület, Nyár utca, zsidónegyed,   romkocsma,  foglaltház, squad, Kaszinó Ideiglenes Autonóm Tér néven közösségi helyet nyitott az Új világ BETA tesztje brigádNem, nem illegál, de Budapesten ez a hely áll legközelebb a foglaltház ideájához.

Háhogyan írjunk rosszat egy olyan helyről, ahol az egyik szervező idézni tud a belváros blogból? Há milyen elismerés kell még egy magunkfajta anyázós grafománnak? )))))))))) Gyanús lett a kitartó faggatózásom, oszt a punkfejű csávó rákérdezett, h tkp írni szándékozom a helyről? Töredelmesen mindent bevallottam, ő pedig cserében bearanyozta a napunkat (esténket).

Kaszinó Ideiglenes Autonóm Tér néven közösségi helyet nyitott az Új világ BETA tesztje brigád, akik egyebek mellett a Kálvária bálért is felelősek. Április 22-től négy napon át tart az "ember kísérlet", vajon képes-e néhány lelkes aktivista, érdeklődő és támogató elindítani és önállóan, forrás nélkül fenntartani egy közösségi teret. A hetedik kerületi Nyár utca 29. számban található egykori zsidó kaszinó épületében minden délután hat órától várják azokat, akik osztozik az elképzelésben, hogy a közösség az nem olyan, ami magától van, azt bizony csinálni kell. (7ker blog)

Kaszinó Ideiglenes Autonóm Tér néven közösségi helyet nyitott az Új világ BETA tesztje brigád, Budapest,  VII. kerület, Budapest, blog,  7. kerület, Nyár utca, zsidónegyed,   romkocsma,  foglaltház, squadNem egy műmájer hely ez a Kaszinó, ezt úri becsületszavamra állítom. Komolyan gondolják a kommunisztikus-anarchisztikus eszmét, eltérően a budapesti romkocsmák foglaltház-érzést árusító kőkapitalista vállalkozásaitól. Kuplung, Mumus, Instant, Szimpla,: egykutya lehúzós fajta. A szabadság fotóját árusítják a barlanglakóknak, egy álom parazitái ők.
Szuiszájd módon nonprofit ez a Kaszinó (majdnem) foglaltház, még csak sert sem árusítanak, mert pénzt kérni vmiért az jajdecsúnya kapitalizmus. Hízzanak a szomszédos üzletek tulajai, mi majd ingyen takarítunk és fizetjük a közüzemi számlákat. Szal törzshelye lesz ez szerkesztőségünknek, mert olcsó a berúgás és jó a társaság.

No, és akkor következzék egy kis személyeskedés, mert vigyáznom kell nehéz munkával kivívott hírhedtségemre (értsd: némely hullajelöltek szerint a Belváros blog a városblogok kúrinfója. Anyátok! Kirakjam a telefonszámotok?). Szal tessék megtekinteni a Kuplung egyik tulaját, Pedrót, a kapzsiság mókás mobilszobrát, KESZEF tetkóval a homlokán és mindent érteni fogtok))) És a finomkodó, affektálós-virnyogós beszédsztájlára még csak ki sem térek.

No, elkanyarodtam, mint Senna a kanyarban, jó ez a sör. Hol tartottam? Csináld! Szervezd! Alakítsd!

udapest,  VII. kerület, Budapest, blog,  7. kerület, Nyár utca, zsidónegyed,   romkocsma,  foglaltház, squad, Kaszinó Ideiglenes Autonóm Tér néven közösségi helyet nyitott az Új világ BETA tesztje brigád
Kaszinó Ideiglenes Autonóm Tér néven közösségi helyet nyitott az Új világ BETA tesztje brigád, Budapest,  VII. kerület, Budapest, blog,  7. kerület, Nyár utca, zsidónegyed,   romkocsma,  foglaltház, squadVendégek.

Budapest félcsövi-félművész társasága, meg a fottóapparattal sürgölődő sznobberek. Királylányok és útkereső seggrészeg gimnazisták. A székely költőfestő hiéna, aki lenyúlta a fél sörömet. Aki nem önt neki, az megkapja tőle a "hogymegváltoztál te is" jól bejáratott lelkiismeretfurdancs zsarolást))) + bánatos kutyatekintet. A munkanélküli sokdiplomás történész a meg nem értett kortárs festővel, aki a csaját képezi. Mellesleg megalkuvás nélküli szarkák: lenyúlták a Gödörben előadást tartó Bokros néhány üveg repiborát, amit aztán a Sirályban ittunk meg. Tartozik nekem ennyivel, nem? Ezt mondta.
A sovány ember, akit az NKVD üldöz. No és Trurl kolléga, natürlich, talán videó is leszen. Etc. És a csaaajok, hej, ezért költözik ide a szerkesztőségünk: megfelelően nagy arccal és fellengzős dumával nagy sikerekre számítunk. Ezen sorok írója egy Pultoslány és egy Koreai Egyetemista Lányka telefonszámával tért egy tért haza a gecibe: de hol volt itt pult? A koreai témára még visszatérek, minyimum egy interjú erejéig.

Budapest,  VII. kerület, Budapest, blog,  7. kerület, Nyár utca, zsidónegyed, romkocsma, zsidó, Kaszinó foglaltház, squadAz évek óta elhagyatottan álló, romos ingatlant kitakarították, és ezentúl - hacsak átmenetileg is - közkonyhának, művészeti galériának, szabad-boltnak és szabad-kávézónak ad helyet. De mitől szabad? Nem azt jelenti, hogy itt minden teljesen ingyen van, és szabad a rablás. A lényege, hogy nem kereskedelmi elvek szerint, hanem olyan csere alapon működik. Autonóm, mert nem apellál mindent_jobban_tudó szponzorokra, támogatókra, eleve_lejátszott pályázatokra. Ha valaki részese szeretne lenni, annak aktívan közreműködnie is kell. Ez nem egy szolgáltatás, amire befizetsz, aztán passzívan belesüppedsz. Van, aki főz, más takarít, beszerzi az alapanyagokat, vagy egyszerűen csak időről időre ellátogat, és megtalálja a módját, hogy tevékenyen részt vegyen a közösség életében - én például ma beszélgetni fogok, ahhoz nagyon értek... és mindenesetre gondoskodom a magam fogyasztásáról. (7ker blog)

A Kaszinó gyengéje a ködevő antikapitalista koncept mellett a budija: egy slózi kevés ennyi ember számára, ráadásul a kézmosó vize egy vödörbe folyik, sőt a kló öblítése sincs kielégítően megoldva. Ha értenék a vízszereléshez, megreparálnám, szal vízszerelő jelentkezését várják.


Itt a vége, tsók, menek felvonulni a cm-re, gyertek ti is, szmogbogarak.



Kaszinó - Nyár utca 29.
Kaszinó a faszbúkkon
Borhy Balázs, Pintér Gábor és Szőke Gáspár kiállítása
2010. április 22. csütörtök –

a műemlék épületről bővebben

8 megjegyzés:

BB írta...

http://ingatlan.net/magazin/2010/04/folddel-lesz-egyenlo-szabadka-tortenelmi-belvarosa-ceausescu-sem-tett-volna-ilyet/#comments

BB írta...

http://lmv.hu/kaszino

Névtelen írta...

Amúgy:
Az egyéni szabadságon alapuló újvilág béta tesztje. De nem baj :)

Itt a féjszbuk olal:
http://www.facebook.com/pages/Kaszino/110863892273352

BB írta...

beraktam a faszbúkkot, kösz

Névtelen írta...

http://www.viddler.com/explore/klapanciusz/videos/1/

Papírkutya írta...

Műxik ez még?

Mr. K írta...

mostanság a Bacsó Bélában, maj' lesz poszt is

Unknown írta...

deluxe slot