2010. április 28., szerda

Szabolcs utcai mélynyomor

Dodi al Fayedről, Diana hercegnői sunáját használó arab csávóról elnevezett kocsma. A helyi romák alkoholfogyasztására ez a sikertörténet inspirálóan hat, bár az interracial baszós-kokós történet végén nincsen hepiend.

"Falatozó", hehe, harapjon egy kis sört és ízesítse ipari borral. Olcsó kocsma a vasúti sínekkel párhuzamosan futó Szabolcs utcában, az alagút mellett. "Between jobs" tengődő hajléktalanokkal, romákkal, szimpla alkeszokkal. Szimpi hely, terepismerettel rendelkező ismerőseink óva intése ellenére betelepedtem és nem bántam meg. Mélyszegénység, kilátástalan nyomor, tompa tekintetek, mi kell még egy katasztrófaturista bloggernek?

Dódi Büfé, Szabolcs utca, XIII. kerület, 13. kerület, gettó, cigányok, romák, szegénység, kocsma, alkoholizmus, 13. kerület, alkoholizmus, cigányok, Dödi Büfé, gettó, kocsma, romák, Szabolcs utca, szegénység, XIII. kerület, gettókocsma, ghetto, gipsy, gipsies
A helyiek szeretettel fogadják a betévedő turistát, a pultos Gyuri bácsi és a vendégek azonnal figyelmeztettek, hogy a bringát errefelé láncostól viszik. A multkor is beugrott egy biciklis futár egy fröccsre, hát nem elvitték nekije is? Ezek után tízpercenként ellenőrzöm a járgányt.

Gyuri bácsi a környék amolyan kényszerszülte kölcsönirodája, muszáj jóba lennie a helyi cigányokkal (szándékosan nem kisebbséget írtam, mert a környék egyszerű szemmértékkel is cigány többségű). Egy karonülő csecsemővel érkező cigányasszony pelenkára való pénzért kuncsorgott, egy hasonló faszi meg benzinpénzre kért 800 forintnyi kölcsönt, holnapig.

Oszt berúgtunk, bratyizni kezdtünk a helyiekkel, de szerencsére még a közös danolászás előtt bezárt a kocsma. Hát így jártunk.

Budapest, blog, 13. kerület, alkoholizmus, cigányok, Dödi Büfé, gettó, kocsma, romák, Szabolcs utca, szegénység, XIII. kerület, gettókocsma
Dódi Büfé, Szabolcs utca, XIII. kerület, 13. kerület, gettó, cigányok, romák, szegénység, kocsma, alkoholizmus, Budapest, blog, 13. kerület, alkoholizmus, cigányok, Dödi Büfé, gettó, kocsma, romák, Szabolcs utca, szegénység, XIII. kerület, gettókocsma, nyomor
Dödi Büfé Falatozó
Cím: Budapest, XIII. ker., Szabolcs utca 1.
Nyitvatartás:
H-P: 05-19
Sz: 06-13
V: 06-12
Csak üveges sörök

Kapcsolódó: a halálmegvető sörturiszt bemerészkedett ide, valamint néhány ködös kép a Dzsumbujról (fény, siker, csillogás)


Hangulatkép a Szabolcs utcai minidzsumbujról a NORC román cégnek köszönhetően (sajnos, a DÖDI kocsma környékét nem közelítették meg, talán nem merték).



Erősen ajánljuk a kocsmablogunk + a Vaskapu utcai gettó

Nincsenek megjegyzések: