2010. április 25., vasárnap

Critical Mass 2010 április 24, Budapest

pictures, képek, fotók, Budapest blog, CM, Critical Mass, 2010, bringás demonstráció, tüntetés,  Kritikus Tömeg,  Föld Napja, bringás sunák, biciklis felvonulás
, pictures, képek, fotók, Budapest blog, CM, Critical Mass, 2010, bringás demonstráció, tüntetés,  Kritikus Tömeg,  Föld Napja, bringás sunák, vicces, funny, szavazólap, érvénytelen szavazat, szavazz fasszal
Kritikus Tömeg pictures, képek, fotók, Budapest blog, CM, Critical Mass, 2010, bringás demonstráció, tüntetés,  Kritikus Tömeg,  Föld Napja, bringás sunák2010. április 24-én.
Benyomások, kinyomások 200 képben. Hátha magára ismer valaki az autósokat terrorizáló tömegben)))

1. Aszta, mennyi jó nő.

2. Brutális, ezek terrorizálnak a puszta látványukkal: mindent a szemnek, sajnos.

3. Verem, verem, verem, majd beleszakadok, nem bántok én senkit, csak verem a habot. Hobo mondta, na.

pictures, képek, fotók, Budapest blog, CM, Critical Mass, 2010, bringás demonstráció, tüntetés,  Kritikus Tömeg,  Föld Napja, bringás sunák4. Találkoztunk egy román kisgyermekes apukával, valamint szlovák tesóink is tettek egy tiszteletkört, hatalmas szlovák lobogóval. Slovakian Pride. Szlovákiától eltérően a tízmillió fasiszta országában senkit sem zavart egy idegen állam lobogója. (elnézést a fasisztázásért az MSZP szavazóktól, ők a demokrácia letéteményesei, éjjen Gyurcsi és az ÁVH, szobrot Gergényi-Görényi elvtársnak).

5. A bedugult Andrássy úton apatikusan várakozó várakozó autósok, a buszokat és villamosokat a rendezők átsegítették a kerekes tömegen.

pictures, képek, fotók, Budapest blog, CM, Critical Mass, 2010, bringás demonstráció, tüntetés,  Kritikus Tömeg,  Föld Napja, bringás sunák6. Hősök tere. Digitális fogászat, vicces közlekedési kamutábla (scuze), valamint haláljel, útmenti mementó: a Dundika nevű motoros itt törte nyakát a száguldó koporsóján. Bárhogyan is utáljuk a motorjukat bőgető hullajelölteket, azé a nyakát mégse törje.

7. Kerekesszékesek, görkorisok, bringások united.

8. Kitört a rendező hajtikból a portásszellem, lelkesen és határozottan terelik a tömeget. Vicces visszaszólások a fontoskodó rendezőknek: Vigyázzatok a kanyarban! Bringaemelés menet közben))) Ok, én voltam.

9. Oszt összefutottam nyóckerbloggerrel, oszt nem ittunk, nem.

pictures, képek, fotók, Budapest blog, CM, Critical Mass, 2010, bringás demonstráció, tüntetés,  Kritikus Tömeg,  Föld Napja, bringás sunák10. Gondold meg és igyál,
Örökké a világ sem áll,
Eloszlik, mint a buborék,
Marad, mi volt, a puszta lét.
Marad, mi volt, a puszta lét. (Hobo)

11. "Különben meg csak a zsidók csináljak a balhét, hogy bicajozhassanak füvescigivel a szajukban, aztán meg eladnak egy felmelegedéses sztorit, hogy aztán elfoglalják a világot és megöljék Jézust. Ez az én véleményem." (rosszrobi)

Tekintse meg 200 képünket, hátha felismeri magát a történelem sodrásában)))


Ajánlott irodalom: Szlovák lobogók a Becsület Napján (Hősök tere), a CM honlapja, valamint képriportunk a 2008-as felvonulásról, Gyalog-bicikliút a Lánchídnál, Autósok a bringások ellen (Múzeum körúti bringasáv), PM10, Le a villamossal!, Miért vezet ennyi biciklis autót?, Budapest versus Bogota, Ghost Bike a Horog utcánál, Találkozunk a Turulnál

Guglizásra ajánlott témák: cycle track, cycle lane, bicikliút, biciklisáv, bicikliút, gyalog-bicikliút, biciklijárda, biciklisáv, WOL (széles külső sáv), etc.

frissítés!!!
guglizás helyett álljon ide urga hozzászólása a criticalmass.hu-ról:

Húsz év alatt a biciklis infrastruktúráról alkotott elképzelések jelentős fejlődésen mentek keresztül. Annyira, hogy ma már három, egymást követő infrastruktúra nemzedékről beszélhetünk. Mindegyik nemzedék új megoldásokat kínál és mindegyik hozzáadódott az azt megelőzőekhez.

A következőkben a három biciklis infrastruktúra nemzedék főbb jellegzetességeit írjuk le röviden:

2010, bringás demonstráció, bringás sunák, Budapest blog, CM, Critical Mass, fotók, Föld Napja, Kritikus Tömeg, képek, pictures, tüntetés

Első nemzedék (1970-es évek)

Megoldás-típus: bicikliút.
Az elv: a biztonság érdekében elkülöníteni a kerékpáros és motorizált forgalmat. Egyéb, jellemző megoldások: lámpás kereszteződések, biciklis alagutak vagy hidak, nagy biciklitárolók.
Előnyök: az úttal párhuzamos részeken megfelelő biztonság.
Hátrányok: veszélyes kereszteződések, nagy költségigény, nagy helyigény.
Jelenlegi érvényességi terület : nagy, forgalmas utakkal párhuzamosan, kevés kereszteződés esetében, amikor van rá hely.
=> városban nagyon korlátozott alkalmazási lehetőség.


2010 április 24, 2010. 04. 24, bringás demonstráció, bringás sunák, Budapest blog, CM, Critical Mass, fotók, Föld Napja, Kritikus Tömeg, képek, pictures, tüntetés, biciklis felvonulás

Második nemzedék (1980-as évek)

Megoldás-típus: biciklisáv.
Az elv: elkerülni a kerékpáros és a motorizált forgalom túlzott elkülönítését, hogy a biztonság az útvonalon egyenletesebb legyen.
Egyéb megoldások: gyalogos-kerékpáros utcák, busz-kerékpársávok, lámpák előtti kerékpáros várakozók, kis biciklitárolók.
Előnyök: megfelelő biztonság az egész úton, megfelelő integrálódás a kereszteződéseknél, a gépjárművek sebességének csökkentése, kis költség, kis helyigény.
Hátránya: nem csökkenti a gépjármű-forgalmat.
Jelenlegi érvényességi terület: a sugárutak, körutak vonalán
=> a kerületeket összekötő utakon

2010, bringás demonstráció, bringás sunák, Budapest blog, CM, Critical Mass, fotók, Föld Napja, Kritikus Tömeg, képek, pictures, tüntetés

Harmadik nemzedék (1990-es évek)

Megoldás-típus : vegyes használatú, forgalomcsillapított utca.
Az elv : csökkenteni a motorizált járművek sebességét és forgalmát a sérülékenyebb úthasználók biztonsága növelése érdekében.
Eszközök : 30-as zónák, mini-körforgalmak, biciklis by-pass, a gépkocsival ingázók parkoló helyeinek csökkentése, a tömegközlekedés fejlesztése.


Előnyök : a sérülékenyebb közlekedők biztonsága, a gépjárművek által okozott károk csökkentése, kis költség, az utca, mint lakóhely rehabilitálása, a tömegközlekedési eszközök hatékonyságának növelése.
Hátrányok : - (nincs)
Jelenlegi érvényességi terület: kerületi utak
=> a kerületeken belül

Budapest a béke városa, tekintse meg Nyújorkot, ahol a rendőrök és a bringások hm, súrlodnak:

>



2 megjegyzés:

Térdzoknis Kisdobos írta...

naon jaú dudái vannak a smaragdpólós cuncinak

Névtelen írta...

sunáznám