2010. augusztus 30., hétfő

XV. Magyar Borok Útja Rally közpénzből?

XV. Magyar Borok Útja, Rally, rallye, autóverseny, MVM,   Magyar Villamos Művek, Paksi Atomerőmű, szponzor, tahóság, faszarcok Parlament, Kossuth tér, indulás, képek, fotók
Fogjanaklekérem.

Ha a magyar faszlengetők együtt akarják csinálni, akkor csinálják, lelkük rajta. Összenő, ami összetartozik, oszt körbe-körbe-karikába, szinkronban, egy ütemre, ahogyan a csillag megy az égen. Opcionálisan csinálhatják szájjal is, de semmi buzulás. Külön tisztelet azért a szellemi teljesítményért, ahogyan a közutakon való autós "versenyzést" sikerült egy asszociációs seggbekúrás segítségével a borral (értsd. alkohollal) összekapcsolni, de még ezt is elnézzük. Az ötvenes seggarcoknak is kell egy kis szórakozás, ha már a bré nem áll fel, ugye, taticskák.

De azt nem értem, hogy ezt a közveszélygyanús tahósági versenyt miért kell az államnak, jelesül a Paksi Atomerőműnek és a Magyar Villamos Művek Zrt-nek szponzorálni. És miért nem állítják falhoz rúgják ki a felelőst?

Talán legközelebb az Operabált is közpénzből szervezik, a mi pénzünkből, enyémből, tiédből. Ilyenek ezek.

Magyar Borok Útja, Rally, rallye, autóverseny, MVM,   Magyar Villamos Művek, Paksi Atomerőmű, szponzor, tahóság, faszarcok Száz páros indul a XV. Magyar Borok Útja Rallyn, amelynek idén a balatoni, a szekszárdi és a villányi borvidéken át vezet az útja. Az autós túra már évek óta magyar borok és gasztronómia jó hírét terjeszti, miközben a versenyző politkusok, újságírók, cégvezetők, művészek játékos versenyen vetélkednek. Pénteken reggel a Parlament előtt rajtol majd a XV. Magyar Borok Útja Rally mezőnye. Amikor Ferjáncz Attila és Regőci Attila kitalálták a versenyt, még maguk sem gondolták, hogy tizenöt év múlva is elrajtol, a száz páros a Parlament elöl. Az autós bortúra immár nemcsak a magyar borok, hanem a magyar gasztronómia jó hírét is terjeszti. Idén több borvidéket is érint a 700 kilométeres rally, többek között balatoni, a szekszárdi és a villányi régióba vezet az út. A versenyen idén elindul többek között Medgyessy Péter és nevelt lánya, Tornóczky Anita, Hülvely István, a Hunguest vezérigazgatója, Gáspár Laci és Széles Iza a Megasztárból valamint Besenyei Péter. A háziasszony ezúttal Freire Szilvia lesz.  A borrally hagyományaihoz idén is rendez borárverést, borversenyt és tombolát, amelynek a bevételéből juttat a borsodi árvízkárosultaknak valamint az Egészség Hídja Összefogás Egyesületének. Az ünnepélyes díjkiosztó ünnepség ezúttal is a Gundel étteremben lesz.



Parlament,  Magyar Borok Útja, Rally, rallye, autóverseny, MVM,   Magyar Villamos Művek, Paksi Atomerőmű, szponzor, tahóság, faszarcok, XV. Magyar Borok Útja Rally közpénzből?Tudom, régen elveszettem az aktualitást megen, mert majd' egy hónapja ment le a nyomorult, de most került kezembe egy boros magazin vagy valami olyasmi, és abban láttam a képet: szerencsétlen Kovács Kálmán miniszter lenget a Magyar Borok Útja Rallye startjánál.

Na, ez a Magyar Borok Útja Rallye bögyömben van. (Egyáltalán a rallyesport: azért zárnak le komplett hegységeket, hogy széjjelkúrhassák égett gumikkal, benzingőzzel, üvöltő motorhanggal és rengeteg szeméttel azokat a tájakat, ahová normális emberek a csendért, nyugalomért és egy kis lassúságért szoknak járni, menekülni az autók elől. Még szerencse, hogy időnként belehalnak.)

A Borok Útja Rallye akkora baromság, hogy csak Magyarországon jöhetett létre, talán még Nagy-Britanniában volna elképzelhető, de akkor a szervezőt Monty Python csoportnak hívnák.

Parlament,  Magyar Borok Útja, Rally, rallye, autóverseny, MVM,   Magyar Villamos Művek, Paksi Atomerőmű, szponzor, tahóság, faszarcokLétezhet még egy ország, ahol el lehet adni, hogy egy rallye remek reklám a helyi borkultúrának? Kábé annyira, mint amennyire mondjuk az utcai harcosok bajnoksága lenne a magyar tudománynak. (Csak reménykedni tudok, hogy bormarketingpénzekből nincsen lenyúlva. Bár ahogy én saját hazámat ismerem...)

A rendezvény már nevében hordozza a bebaszva száguldozást, amely tevékenység itthon rendkívül népszerű, de engedjük meg: progresszívnak korántsem nevezhető.

Másrészt, ha valaki elmagyarázza nekem, milyen elemeit képes hordozni a gumiégetős, bródszájdolós száguldozás a borkultúrának, annak fizetek egy karton '96-os Szepsy hatputtonyost a Four Seasonsben. Én éppen úgy érzékelem, hogy a rallyesport nagyjából mindannak az antagonistája, amit a borkultúra (nekem) jelent.

Harmadrészt a Magyar Borok Útja Rallye-ról egy sok évvel ezelőtti híradókép ugrik be: a nyolcvanas évek fukszos taxishiéna-fazonjának médiavilágbeli maradványreprezentánsa, Havas Henrik bukósisakba szorult fejét kidugja egy versenyautóablakon. (Ennél csak az volt sokkolóbb élmény, amikor a mondott médaszereplő papírmasé mása ugrott elém egy éjjel a villányi pincesoron. Majdnem belehaltam.)

Szervezzünk inkább Magyar Borok Útja Fingóversenyt vagy mittudomén. (alkoholista.blog.hu)


11 megjegyzés:

BB írta...

Elrajtolt a Magyar Borok Útja Rallye
A Parlament elől rajtolt el pénteken reggel 8 órakor a VIII. Magyar Borok Útja Rallye mezőnye, benne számos jelenlegi és volt politikussal, előadóművésszel és a sportolóval.


2003. Augusztus 29., 18:41 [A+ A-] [Nyomtatás] [Küldés e-mailben] Ossza meg!




A rali indulásánál - többek között - ott volt Kovács István Európa- olimpiai- és amatőr, illetve profi ökölvívó világbajnok, Besenyei Péter műrepülő világbajnok, aki Herényi Károllyal, az MDF frakcióvezetőjével egy autóba ült be, továbbá a Kuncze házaspár, Toller László pécsi polgármester, aki számos polgármestertársával együtt járja végig a mintegy 800 kilométeres útvonalat, amelynek első szakasza: Fót, Hungaroring, Gyöngyös, Mátrafüred, Abasár, Verpelét, Eger.

HIRDETÉS



Az esemény főszervezője, Regőci Attila hangsúlyozta, hogy a médiaszemélyiségeket is felvonultató verseny valamennyi résztvevőjének különös figyelemmel kell lennie a biztonsági előírások betartására. A háromnapos futam során ugyanis többször várható sebességmérés és alkoholvizsgálat. Erről a rali egyik résztvevője, Salgó László országos rendőrfőkapitány gondoskodott. Ennek megfelelően rögtön a rajt előtt kisorsolták annak a néhány párosnak a nevét, akiknek a szondába bele kellett fújniuk.

Az indulók között - egy visszalépésnek köszönhetően szinte az utolsó pillanatban - helyet kapott Vargha Kálmán, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke, aki Harsányi László, a Nemzeti Kulturális Alapprogram elnökével együtt ült be a 66-os rajtszámú Fiat Puntóba. Az elnöki páros első ilyen útján máris egy másik raliért lobbizik. Varga Kálmán terveiben ugyanis szerepel egy olyan - a mostanihoz hasonlóan - közlekedésbiztonsági verseny, amelynek során hazánk épített örökségét járnák végig az autósok. Amíg most az ország egyes borvidékeit járják végig a versenyzők, addig a későbbiek során várak, kastélyok, templomok és más jelentős épületek érintésével rendeznék meg a futamot.

Névtelen írta...

Ütemesen érkeztek vasárnap délelőtt Bonyhádra a pénteken reggel a Parlament elől rajtoló XV. Magyar Borok Útja Rallye résztvevői. A Danubiana Bt. az egyik olyan állomása volt az autóversenynek, ahol ügyességi számként hordót kellett gurítani.

Két pályán zajlott a küzdelem, amelynek az volt a legfőbb nehézsége, hogy mérték az időt, ugyanakkor igen kanyargós volt az útvonal. Aki túl gyors, vagy kicsit ügyetlenebb volt, az könnyen elvesztehette az uralmát a hordó felett. Ugyanakkor mint kiderül, feltűnően magas sarkú cipőben is teljesíteni lehetett a hordógurítás kijelölt útvonalát.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője (jobbról) az ügyesebb hordógurítók közé tartozott.
Az ismert személyiségek közül az elsők között érkezett B. Tóth Attila lemezlovas, aki átengedte a dicsőséget útitársának. A bonyhádi akadályt sikerrel vette Herényi Károly, volt MDF-es képviselő. Az egyik legjobb időt és legelegánsabb futamot Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője produkálta.

– A kisebb pincészeteknél sokat számít, ha az emberek megismerik, és aztán visszajönnek, mert látják, hogy szépek a pincék és jók a borok – válaszolta kérdésünkre Schmidt Győző, a Danubiana Bt. ügyvezető igazgatója. A mintegy 700 kilométeres idei rallye több borvidéket is érintett. Többek között a balatoni, a villányi és a szekszárdi régióba vezetett az útja.

A három nap alatt 22 pincészetetet nézett meg a közel 100 páros. Szekszárdon a Bodri Pincészet és Szőlőbirtok, a Fritz Borház és Panzió, valamint a Mészáros Pince volt a megálló. Visszafelé Budapestre pedig Pakson is időzött a mezőny egy ügyességi verseny erejéig.

A bor rallye hagyományaihoz idén is rendezett borárverést, borversenyt és tombolát, ennek a bevételéből és az egyéni adományokból juttatnak a borsodi árvízkárosultaknak, valamint az Egészség Hídja Összefogás Egyesületének.

Névtelen írta...

Száz páros indul a XV. Magyar Borok Útja Rallyn, amelynek idén a balatoni, a szekszárdi és a villányi borvidéken át vezet az útja. Az autós túra már évek óta magyar borok és gasztronómia jó hírét terjeszti, miközben a versenyző politkusok, újságírók, cégvezetők, művészek játékos versenyen vetélkednek.
Pénteken reggel a Parlament előtt rajtol majd a XV. Magyar Borok Útja Rally mezőnye. Amikor Ferjáncz Attila és Regőci Attila kitalálták a versenyt, még maguk sem gondolták, hogy tizenöt év múlva is elrajtol, a száz páros a Parlament elöl. Az autós bortúra immár nemcsak a magyar borok, hanem a magyar gasztronómia jó hírét is terjeszti. Idén több borvidéket is érint a 700 kilométeres rally, többek között balatoni, a szekszárdi és a villányi régióba vezet az út. A versenyen idén elindul többek között Medgyessy Péter és nevelt lánya, Tornóczky Anita, Hülvely István, a Hunguest vezérigazgatója, Gáspár Laci és Széles Iza a Megasztárból valamint Besenyei Péter. A háziasszony ezúttal Freire Szilvia lesz.
A borrally hagyományaihoz idén is rendez borárverést, borversenyt és tombolát, amelynek a bevételéből juttat a borsodi árvízkárosultaknak valamint az Egészség Hídja Összefogás Egyesületének. Az ünnepélyes díjkiosztó ünnepség ezúttal is a Gundel étteremben lesz.

Névtelen írta...

Száz páros indul a XV. Magyar Borok Útja Rallyn, amelynek idén a balatoni, a szekszárdi és a villányi borvidéken át vezet az útja. Az autós túra már évek óta magyar borok és gasztronómia jó hírét terjeszti, miközben a versenyző politkusok, újságírók, cégvezetők, művészek játékos versenyen vetélkednek.
Pénteken reggel a Parlament előtt rajtol majd a XV. Magyar Borok Útja Rally mezőnye. Amikor Ferjáncz Attila és Regőci Attila kitalálták a versenyt, még maguk sem gondolták, hogy tizenöt év múlva is elrajtol, a száz páros a Parlament elöl. Az autós bortúra immár nemcsak a magyar borok, hanem a magyar gasztronómia jó hírét is terjeszti. Idén több borvidéket is érint a 700 kilométeres rally, többek között balatoni, a szekszárdi és a villányi régióba vezet az út. A versenyen idén elindul többek között Medgyessy Péter és nevelt lánya, Tornóczky Anita, Hülvely István, a Hunguest vezérigazgatója, Gáspár Laci és Széles Iza a Megasztárból valamint Besenyei Péter. A háziasszony ezúttal Freire Szilvia lesz.
A borrally hagyományaihoz idén is rendez borárverést, borversenyt és tombolát, amelynek a bevételéből juttat a borsodi árvízkárosultaknak valamint az Egészség Hídja Összefogás Egyesületének. Az ünnepélyes díjkiosztó ünnepség ezúttal is a Gundel étteremben lesz.

Névtelen írta...

Rally a boros pincék között
2010.08.27, Péntek
Ma reggel elrajtolt a XV. Magyar Borok útja Rally 100 versenyzője. A politikusokból, milliomos vállalkozókból és a média gyakori szereplőiből álló karaván idén 730 kilométeres távot teljesít. Az autócsodákkal érkező indulókkal a rádpusztai állomáson találkoztunk.
Ezen képek láttán azt hinné az ember, valamelyik vidéki rendezvény közösség kovácsoló programjára csöppent. Ez azonban a Magyar Borok útja rallysainak próbatétele volt. A Fogarassy Mariann és Széles Izabella páros is lecserélte a terepjárót a talicskára, sőt pozíciót is váltottak.

Az énekes ült a taligára, modell barátnője pedig a nehezebb végét ragadta meg a feladatnak.

Széles Izabella, énekesnő:
- Nagy izgalmas volt, hogy most leesek vagy nem esek. Hogy a Mariann végig tud e úgy tolni, hogy nem esek le, de nagyon ügyesen helyt állt, úgyhogy büszke vagyok rá.

Fogarassy Mariann, modell:
- Úgy voltam vele, hogy szerintem ügyesek vagyunk, csináljuk meg, megyünk és akkor csináljuk meg.

Az itinert mutatják a lányok, amit, mint minden rendes rallyn a kezükbe kaptak a rajtnál. Azt mondják, eddig a tájékozódás könnyedén ment, a navigátor szerepét azt tölti be, aki kicsit elfáradt a gázpedál taposásban. Ez a kis rádpusztai megpróbáltatás meglepte a duót, de állnak elébe az újabb megmérettetések elébe.

- Benne, minden hülyeségben - Mariann.
- Fejen is állunk, ha kell - Iza.

Arra talán nem lesz szükség, ám állniuk kell a sarat, hiszen 22 pincészetet látogatnak meg a
Jubileumi exkluzív boros autótúra során. Ennek viszont a szépségkirálynő, Polgár Krisztina kifejezetten örül. Ugyanis elmondása szerint imádja a testes vörös borokat.

Polgár Krisztina, Miss Earth Hungary 2008:
- Vezetek, és nagyon sokat kell vezetni ráadásul, és ugye nincsen tolerancia, zéró tolerancia, úgyhogy még nem kóstoltam meg semmit, szerintem, hogy a sok finom bort megkóstoljam.

Abban reménykedik - árulta el, hogy holnap a kóstolástól függetlenül teljesíteni tudja a távot időre, ma sem csúsztak egy pillanatot sem. Ami fontos számára, ugyanis állandóan hajtja a versenyszellem. Ahogy a hatalmas luxusautók, cabriók sofőrjeit is, akik percre pontosan indultak tovább. Így ennek a családi örökségnek a versenyző párosa is.

Faragó Gábor:
- Jobban olvasom az itinert, ő meg jobban vezet, úgyhogy be van osztva, csapatmunka.

Faragó módra - mondta a testvérpár. Dömsödi Gábor Hajas Lászlót választotta párjául, ám ők az ebéd után a pontlevonástól tartva gyorsan tovább álltak. Pontlevonás jár ugyanis, ha valaki a megadottnál hosszabb ideig van parkolóálláson. A neves közéleti, üzleti, művészeti, sport és média kiválóságok holnap Kaposvár érintésével a villányi borvidék felé veszik az irányt.

Névtelen írta...

http://www.zetapress.hu/sport/18227 Péntek reggel a Kossuth térről indult, s tegnap a fővárosba tért vissza a XV. Magyar Borok Útja Rallye mezőnye. A versenyzők az esti záró partyn a városligeti Gundel étteremben elevenítették fel a három nap történéseit.

A borárverésből rekord összeg: több mint kétmillió forint folyt be. Márkás borokra licitáltak több százezres kikiáltások voltak. Jó hangulatú, telt házas buli volt. Egyöntetű vélemény szerint azért nem volt fárasztó az út, mert rövidebb volt az eddigieknél mintegy 300 kilométerrel. A barátkozás és ismerkedés volt a fő cél – tudta meg Lantai József, aki a fotózás mellett a külföldiekkel is beszélgetett. – Nagyon jól érezték magukat, jók a magyar borok – mondták –, csak úgy érzik, hogy kevés a reklámja.

Névtelen írta...

A XV. Borút Pécsen megy keresztül
Idén immár 15. alkalommal indul útjára neves közéleti, üzleti, művészeti, sport és média kiválóságokkal a Magyar Borok Útja Rallye augusztus utolsó hétvégéjén.

A rallye-t – a korábbi évekhez hasonlóan – meghívásos formában rendezik meg, a száz induló páros saját gépjárművekkel vág neki a mintegy 700 km-es távnak. A versenyen résztvevő minden autón kötelező a rajtszám és a szervezőbizottság által megjelölt támogatói matricák elhelyezése. A rajtszámok átadásakor a forgalmi engedélyek és a jogosítványok érvényességét is ellenőrzik.

Idén számos ismert ember is kvalifikáltatta magát a jubileumi versenyen, például Medgyessy Péter ex-miniszterelnök, Hajas László mesterfodrász Besenyei Péter műrepülő. Az idei verseny esti célállomásai Zalakaros, Pécs és Budapest lesznek. A túra során számos borvidéket, természeti, történelmi, kulturális és gasztronómiai tájat érint a mezőny (Balatonszemes, Balatonlelle, Rádpuszta, Szentgyörgyvár, Nagyrada, Villány, Mecseknádasd, Bonyhád, Szekszárd, Paks), ahol a hagyományokhoz híven ügyességi versenyekre, tréfás vetélkedőkre és tesztlapok kitöltésére kerül majd sor. A mezőnyt állomásként 21 borászat látja vendégül.

A mezőny 28-án, szombaton Pécsett lesz elszállásolva, s innen autóbuszokkal mennek az éjszakai villányi borkóstolókra. Kilenc pincét kell végiglátogatniuk, s a menetlevelükön igazoltatniuk. Kocsijaikat Pécsett kell hagyniuk, az utolsó busz hajnali 2-kor viszi őket szálláshelyükre, de vasárnap reggel 8-kor az első kocsinak már el kell rajtolnia. Szondafújásra nem csak reggelente, de napközben is számíthatnak – mondta el Komáromi Endre, a verseny biztonsági főnöke.

Ferjáncz Attila versenyigazgató az eddiginél sokkal rövidebb, a tavalyi 900 kilométerrel szemben mindössze 700 kilométeres távot állított össze, de a borpincék száma a korábbiaknál több lesz. Regőci Attila elnök mellett a társelnöki feladatot Schmidt Győző borász vállalta a szervezőbizottságban.

A rallye záróeseménye, az ünnepélyes díjkiosztó ünnepség, 29-én este a Gundel étteremben lesz, amelyen a verseny egészének értékelésére, a győztesek kihirdetésére, illetve díjazására kerül sor. Különdíjat kap a legjobb női-, borász-, újságíró-, polgármester- és politikus páros. A sajtófőnök ugyanúgy, mint korábban Végvári Tibor, aki egyébként a tv2 Frizbi című műsor főszerkesztője is.

A rendezvény, hagyományához híven karitatív célt is szolgál. A borárverés, a borverseny és a tombola bevételéből, valamint a R.E.G.Ő. Kft ügyvezető igazgatójának, Regőci Attilának személyes adományából egyrészt a borsodi árvízkárosultakat, másrészt az Egészség Hídja Összefogás Egyesületet támogatják.

Névtelen írta...

A svéd király egykori szakácsa is vendégül látja a XV. Magyar Borok Útja Rally versenyzőit az idei túrán. Stefan Császár több mint 20 évig dolgozott a király udvarban, majd magyar származású lévén visszaköltözött Magyarországra, és Nagyradán indított borászatot.
A 100 autóval induló mintegy 200 versenyző egyébként idén rekordszámú, több mint 20 borospincét látogat végig útjuk során. – Egyebek mellett 11 villányi és 6-7 szekszárdi borospincét is megnézünk majd – mondta Regőci Attila főszervező.

– A dunántúli tájegység termővidékeit járjuk végig, az első nap Zalakaroson, a második nap pedig Pécsen szállunk meg. Így az idei, augusztus 27–29. közötti túra második neve lehetne akár Pannonmustra is, hiszen a középkori Pannónia területén autózunk majd.

SeggBirizga írta...

Közpénz: az állami autópályakezelő és a Paksi Atomerőmű Rt Fiala János műsorát támogatta. Ennek következtében megnövekedett az atomfogyasztás Magyarországon és az autópályákat ellepték a maszopos nyuggerek

Névtelen írta...

Ami a szintén vádként emlegetett magánbankettet illeti, az izraeli lapokban csak "Regőci úrként" emlegetett rendezvényszervező barát a HVG tudomása szerint Regőci Attila, a bormarketingtől autóscégek fényezésén át közszereplők teniszversenye megrendezéséig számos területen otthonosan mozgó Regő Kft. píárcég ügyvezetője. Regőci állítólag Admon javaslatát elfogadva döntött úgy, hogy közösen ünneplik meg a diplomata házassági évfordulóját és az üzletember lányának menyegzőjét. Az utóbbira eső költségeket Regőciék kifizették a nagykövetségnek, ráadásul a vendéglistát az izraeli biztonsági szolgálatok is jóváhagyták.

Névtelen írta...

Szia, tudom, hogy tavaly írtad már ezt, de idén is volt borrally, úgyhogy azt hiszem ismét aktuális. Ez egy közúti verseny, nincs száguldozás,a kreszt be kell tartani, ugyan úgy, mintha valaki egyénileg kirándulna, ittas vezetés főleg nincs. Van szondáztatás mind három nap. A versenyen párban indulnak, aki bort kóstol az nem vezet, ilyen egyszerű.