2011. április 10., vasárnap

Budapest fejlesztése terv

a Városban blog szép, színes képei

Károly (szocialistául: Tanács) körút
széles járdák helyett zöld szigetek,
a lebontott Bazársor beépítéséhez betervezett
garázslejárók helyével 
Március 15 tér: elvégeztetett
Vác, Szeged, élhető folyópartok
Get back the river!

és akik a folyó visszaszerzéséért Bojár-féléknél hitelesebben harcolnak: a VaLyo csoport (Város és Folyó)


Belgrád rakpart panorámásan és falfirkái errefelé
soksávos autópálya és lerobbant küllemű Rudas Fürdő
helyett
Kilátás, panorámakép Torgyán József Nagyszerszám irodájából: Gellért hegy, Budai rakpart

Bojár és Barátai privát agybaja: gyaloghíd a Széchenyi és az Erzsébet híd között

Megbontaná a hídak ritmusát, tata. Inkább a Lánchídat kellene gyalogosítani...


no komment: Bojár szőlőültetvénye a várban...
Bojár Iván András városarculati tanácsnok (egyben a Szeretem Budapestet Mozgalom elnöke) tegnap az mtv Prizma c. műsorában nyilatkozott a jelenlegi falfirka helyzetről, a megoldásokról és egy érdekes városszépítő projektről. Ismerjük a modern nagyvárosi csendéletet: falfirkák a házfalakon, az aluljáróban, a műemlékeken. A firka egy olyan jelenség, amely a többség számára rengeteg bosszúságot okoz, de a graffitiző fiatalok alkotási vágya ettől nem csökken. Nemcsak nekünk, de egy külföldi számára is rossz üzenetet hordoz, ha a falak össze-vissza vannak firkálva.


 Az Oktogon építészeti bulvár klienturaépítéséről és egyéb bojárista ínyencségekről majd később.


Egy kis előzetes az ingatlanosok és egyéb pénzes emberek barátjáról:
a falazó haver, Bojár Iván András, művészettörténész, fővárosi városarculati tanácsnok, az SZDSZ fővárosi képviselője, Aki az LMP-t Feljelentgeti, a Szeretem Budapestet mozgalom egyik vezetője, Demszky Gábor Budapest Európa Kulturális Főváros-pályázata programigazgatója, Szeretem Budapestet, A Patkánypusztító etc.néhány saját javaslat Budapest felemeléséhez:


1. Bassza már ki a városrondító óriásplakátos maffiát Budapestről, Epamédiástól, Raiffeisenestől. Menjenek haza az anyjukba.
2. A Raiffeisent bankot fingassa meg a Vár lerombolásának kísérletéért.
3. Bassza ki a dugókat növelő, környezetszennyező, parkológyilkos mobilreklámos pódiumautókat is. (pl. Célcsoport Média)
4. A pedálos reklámosokat is zavarja a hújba. (pl. Quad Light Squad)

5. Csináljanak már egy grandiozó romkocsmát az Ybl-bazárból, legyen élet abban a turistagettóban, abban a lepukkant Várnegyedben.
6. Adja mán vissza a Dunát a budapestieknek, sülyessze a víz alá az autóutat, vagy csak simán zárja le a rakpartot. GET BACK THE RIVER.
7. Sülyessze a föld alá szlömösödő Rákóczi útat, csináljunk egy Vencel-térhez mérhető új városközpontot.
8. Gyalogosítani a Nagykörúton belüli kerületeket, ahol a szűk utcácskáknban parkoló autók miatt lassacskán lehetetlen lesz a gyalogos közlekedés.
9. Nem kell bringaút a gyalogosok rovására, bringasáv helyett is inkább csökkentett autóforgalmat.
10. Eressze a budai rakparton a villamossínekre a bringásokat.
11. Vegye má rá az Intermédiát (Epamédia-Raiffeisen tulajdon), hogy a szerződésének megfelelően takarítsák az utasbeállókat.
12. Levakarni a telefonfülkékről a koszt és azt a ronda plakátréteget. (MediaContact)
13. Adja vissza az ING bank által ellopott közterületet a Vörösmarty téren!
14. A Peron Médiát és haverjaikat óriásplakátostól kirakni a metróból. (Gellért Kis Gábor, MSZP, sefteljünk a BKV-val). Pákosztos macskát szarni.
15. Felszámolni a Parlament körbekerítettségét. Kordon már nincs, de a térdig érő jelképes lánc is legyen a múlté. Ha a Kádár-korban nyugodtan lehetett ücsörögni a Parlament lépcsőjén, akkor a mostani parazitáink se aggodják mán tele a gatyájukat a néptől való para miatt. Félig-meddig vicceskedve: az Országház oldalbahúgyozása csökkenti az istenadta nép frusztráltságát, ergó később kerülnek lámpavasra kedves politikusaink. Méklygarázsba vagy az anyjuk sírjára, de a politikusok autócsodái helyett inkább a népé legyen a Kossuth tér.
16. A motorjukat bőgető faszarcokat belelökni a Dunába, a nyakukba kötött motorkerékpárjukkal.
17. A Galaxia, Városközpont étterem és egyéb, turistákat kirabló, országimázsromboló lebujokat bezáratni tulajjal és személyzettel együtt.

Kapcsolódó: interjú Pásztor Tiborral (MSZP) és Szilágyi Péterrel (LMP) a Belváros fejlesztéséről, a korrupcióról etc, a kerületi polgármester-jelöltekkel (pc ügyében: Rogán és a Jobbik nem volt hajlandó, nem rajtunk múlt)

Nincsenek megjegyzések: