2011. április 19., kedd

Sörfröccs a Trombitás Sörözőben

Teljes nevén: Trombitás Söröző Pub Gösserező
Jaj, magyar nyelvi lelemény.

cím: Budapest, II. ker., Margit körút 101.
Nyitvatartás:
H-Cs: 11-23
P-Sz: 11-24
V: 11-23

Trombitás
‎- A paranoia - szólt közbe Brian - az új évezredben a mentális egészség legnyilvánvalóbb jele.

Régebben cigányzene szólt, manapság siralmas prolizakatolás a hangszórókból, már csak a smaragdzakós szintis hiányzik. Ezen a helyen talán Arató "Dejkó" András lehet a zenei felelős.

Korrekt konyha, korrekt árak, nem pályáznak Michelin csillagra. A legjobb, ami a félkész, előre elkészített izékből gyorsan összekutyulható. Junkie foodon edződött ízlelőbimbóimnak így is tökéletesen megfelelt, bár a legolcsóbb paradicsomszósz (magyarul: kecsöp) helyett használhattak volna 5 forinttal drágábbat, aminek nincs olyan lehangoló Tesco Gazdaságos mellékíze. Hangsúlyozom, amúgy ehető dolgok kerülnek elő a Trombitás konyhájából, nem veszem elő a láncfűrészt.

Aprócska negatívum: sör helyett sörfröccsöt hoznak asztalodhoz az amúgy kedves pincérlányok, valamiből nekik is meg kell élniük. De mikor a pálinka is kommersznek bizonyult, akkor haladéktalanul távoztunk. A magyar vendéglátás legalja, nem szeretjük a piti kocsmákat, de nem ám.


ilyen volt
ilyen lett
Trombitás gumióvszer
Trombitás Étterem
"megnézem a vécéd és megmondom, ki vagy"


A nyelv képtelen leírni a valóságot. Az irodalomnak tehát nincs stabil viszonyítási pontja, nincs valódi értelme. Ezért minden olvasó mindegyik értelmezése egyformán érvényes, s mint ilyen, fontosabb, mint a szerző szándéka. Valójában az életben semminek sincs értelme. A valóság szubjektív. Mint ahogy szubjektívak az értékek és az igazság is. Az élet maga egyfajta illúzió. Blablablabla, igyunk erre egy pohárkával.

További moszkovságok: street art a Moszkván panorámaképekben elmesélve (achtung, nagyon nagy képek, lassú lecsorgás) + 2010, Moscow square + Négy Szürke a Margiton + Double Penetration: a Kétlyukú + Moszkva tér Bisztró

baloldalt, az a földszintes épület a Trombitás

Nincsenek megjegyzések: