2011. április 15., péntek

A Potyka csárda Szegeden

Potyka kilincs
"Az ember csupán egy cső.
Egyik végén berak magába dolgokat,
melyek a másik végén megemésztve kijönnek.
(Friedensreich Hundertwasser)

Ha nem budapestises lennék, akkor szegedi lennék. De még leköltözhetek, szerkesztőségestől, cakkundpakk, szabadság, szerelem, jó csajok.

Rozzant, hiányosan felszerelt klozett, de korrekt és olcsó konyha. Sokan ételhordóban szállítják innét az ebédjüket, ami visszatérő vendégeket jelent, beágyazodottságot, elismertséget, bizalmat, megbízható minőséget. Külvárosban ez alap, errefelé turisták lekopaszítására nem lehet blazírozni (oh, Budapest, oh, Váci utca). Szegedi külváros, de autóval közlekedőknek ez nem jelenthet problémát, megéri. A menü is korrekt, tessék spúr lenni, megéri.

Potyka kéztörlő
A potykát viszont nem próbáltuk.
összes kép

Szeged egyik közkedvelt étterme a III. kategóriás Potyka Étterem – a Potyka csárda, ahogy „hétköznapi" megjelölésben emlegetni szokták a vissza-visszajáró vendégek. A városközpont zajától távol, de mégis bent a városban, könnyen megközelíthető helyen (a 9-es troli Lugos utcai végállomásától, vagy a Csillag téri helyi autóbuszmegállóktól 6-8 perces kényelmes sétával elérhető, gépkocsival pedig bármely irányból könnyen megközelíthető), kellemes, csöndes környezetben állunk minden kedves vendégünk rendelkezésére.
A Potyka Étterem épületét 1959-ben emelték, eredetileg „vízügyes ház" volt, az akkori vendéglőt a Csongrád Megyei Vendéglátóipari Vállalat üzemeltette. Az Étterem mai, vagy majdnem mai arculatát 1995-ben, tulajdonosváltás és egy alapos átépítés után nyerte el. (potykaetterem.hu)

Potyka csárda, Abyss, mélytengeri frász
Potyka csárda: the day after
Potyka bécsiszelettel
Potyka csárda: szemnek, szájnak ingere


Potyka Csárda.
cím:  6727 Szeged, Csap utca 71-73.
Elérhetőségek. Telefon: (06 62) 497 130
www.potykaetterem.hu/
térkép:


az potykáról:

Ponty (Cyprinus carpio): ponty, potyka, potyesz (bizalmas), nyurgaponty, toponty, nemesponty, tükörponty, tükrösponty, pikkelyes nemesponty, vadponty (nem nemesített), cigányponty (sötétebb színű, oldalról erősebben lapított, közepesen magas hátú vadponty), kakastökű ponty (csak a halászok körében ismert név, olyan tükörpontyra mondják, amelynek a faroknyelén néhány nagyobb, babszem alakú, a kakas heréjére emlékeztető pikkely található), sodrófa (dunai nyurgaponty) aztán: pozsár, aranyhasú, babajkó, pathal, potyka, dunaponty, vadponty, nyurgaponty, bőrponty, sodrófaponty, feketeponty, karcsúponty, nádiponty.

ajánlott: Szegedi csoportunk a fészbúkkon + Bestof: a Kiskörössy Halászcsárda Szegeden

Nincsenek megjegyzések: