2011. április 26., kedd

Programajánló: Szomszédünnep megbeszélés a Sirályban

Jó bornak reklám. Ne anyázzál a szomszédoddal, inkább igyál vele. Cserében kölcsön elkérheted a fúrógépét és megöntözheted a virágait, ha nyaralni/telelni utazik. Ne habozzon: barátkozzon. Lehet, hogy a morcos majomarc mögött egy jóbarát vár önre.

Hello, neighbour
Idő: 2011. április 27. · 17:00 - 21:00
Helyszín: Sirály Színházterem
Király utca 50.
Budapest, Hungary


Készítette
KREATER Társadalmi Innovációs Labor


További információ
A Klub egy új szakaszába érkezett: eddig gondolkoztunk, ötleteltünk, szövegeltünk, most hasznosítsuk is végre a tudást! Csináljunk végre valamit együtt! Durrantsuk be a Szomszédünnepet!


Légy jó szomszéd! Az április 27-i Anonim Innovátor Klubjának célja, hogy terjessze a jó lokális közösség gondolatát és beindítsa az ezt erősítő mozgalom, a Szomszédünnep szervezését.


A Szomszédünnep - 2011. május 28.


lesznek csajok is
A Szomszédünnep célja, hogy az egy házban/lakótömbben/utcarészen lakók végre szóba álljanak egymással és megismerjék egymást. Mindezért ugyanazon a napon, a világ több mint 30 országában, több millióan, egy időben Szomszédünnepet szerveznek. A Szomszédünnepet maguk a résztvevők, a szomszédok szervezik – ők találják ki, hogy mi legyen a program, ők hívják meg a vendégeket, ők szerzik be a szükséges kelléketek, ételeket, italokat. Mindezt azért, hogy pár órán át/egy napon keresztül jól érezzék magukat, együtt, a későbbiekben pedig számíthassanak egymásra – vagy legalább, hogy köszönjenek egymásnak a folyosón.


Az Anonim Innovátorok Klubja – program


A Klub célja mozgalom indítása annak érdekében, hogy Magyarországon is széles körben, sok közösségben megvalósuljon a szomszédok, szomszédság megünneplése. Mindezért összehívjuk a jó szomszédokat, szervezünk, ötletelünk, illetve elindítunk egy térképet is, ahol mindenki bejelölheti , hogy melyik utcában és hol tervez partyt szervezni. Mi már elkezdtük! Csatlakozz Te is!


A Szomszédünnep egyik helyszíne a XIII. kerületben:

Kreater _ Szomszédünnep nagyobb térképen való megjelenítése


Sirály a Király utcában
Felhívás


A Klubba olyanokat várunk kiscsoportos ötletelésre, akik szívesen szerveznének Szomszédünnepet lakóhelyükön. Igazi lelkes jelentkezőket várunk, akiknek vannak jó, egyeid ötleteik, hogy mire lehetne felhasználni ezt a napot, milyen izgalmas és hasznos programokkal lehet feldobni és értékessé tenni.


17 órától: a lokális közösségek erejéről és a Szomszédünnep hazai szervezőivel (Hungarofest) beszélgetünk


18:00-tól Szomszédünnepre vállalkozók köré gyűlünk kiscsoportokban és meghallgatjuk az egyes programterveket, szervezési kérdéseket és segítünk ötletelni.


19:00-től 20 óráig plenáris ülés keretében megbeszéljük, hogy mik a leggyakrabban felmerült kételyek, problémák és milyen jó ötletekkel, programokkal lehet értékessé tenni a Szomszédünnepet.


Miért jó a jó szomszédság nekünk?


Pia is van a Sirályban
Miért nem ismerjük manapság a szomszédainkat? Mert közönyösek vagyunk, mert nincs időnk rá, mert úgyis gyakran cserélődnek, és amúgy is... Pedig a jó szomszédság sok haszonnal jár. Nemcsak, hogy jó érzés nem elszigetelten élni, hanem így segítségre is lelhetünk szükség esetén. Hisz a lokális közösségek ereje sok formában rejlik. Az individualizmus negatívumai ellen küzdve a kis közösség kialakulásával a kapcsolati tőkénk nő, a társadalmi kötelékek erősödnek, és a jóllétünk is javul. Az addig elszigetelten élők integrációját elősegíthetjük, veszély esetén segítőkre, és a mindennapokban pedig egy-egy kedves szóra is találhatunk.


Szerinted miért jó?


Az Esemény a Fészbúkkon


térkép a Sirályba:

Nincsenek megjegyzések: