2011. április 21., csütörtök

Bicikliszámláló a Múzeum körúton

Budapest, Múzeum körút.

Erre emlékeztek?

Autós demonstráció a Kiskörúti parkolók és forgalmi sávok visszaállításáért


Parkolj velünk a parkolóinkért! AUTÓS DEMONSTRÁCIÓ A KISKÖRÚTON


2009. december 13-án 14.00 órától 16.00 óráig autóinkkal a kerékpársávokra leparkolva kívánjuk demonstrálni a Vámház és Múzeum körúton megszüntetett parkolóink, forgalmi sávunk visszakövetelését. A demonstráció végén petíciót adunk át a városházán. A főváros elvette, az ötödik kerület visszaadná! Rogán Antal polgármester úr is támogatja követelésünk! Meg kívánjuk védeni az adópénzeinkből épült parkolóinkat, forgalmi sávjainkat, útjainkat, mert ha most nem cselekszünk, a Nagykörúton is elveszik! Már elvették a Kiskörúton, a Thököly úton, és a Gogol utcában is. Az első autó a Vámház körút Fővám téri elejénél, a gyorsétterem előtt parkol le, a többi érkezési sorrendben áll be mögé. Rendezvényünk nem a kerékpárosok ellen szól!


A demonstrációt az Emberibb Parkolásért Mozgalom, a Vámház körúti üzletesek-lakók képviselői és a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete szervezi.


További érdeklődésre:
www.empamo.hu
http://kdoe.hu/"


A költõk megpróbálták leírni Ankh-Morporkot. Sikertelenül. Talán mert a hely olyan elképesztõen duzzad a lendületes élet­erõtõl, vagy esetleg mert egy egymillió lakosú város kanális nélkül kissé robusztus a költõknek, akik jobb szeretik a nárciszokat, és nem csoda. Így hát mondjunk csak annyit, hogy Ankh-Morpork annyira tele van élettel, mint egy vénséges sajt egy forró, nyári napon, olyan hangos, mint egy káromkodás a katedrálisban, olyan fényes, mint egy tengerre ömlött olajfolt, olyan tarka, mint egy osztályon felüli balegyenes harmadnapos nyoma, és annyira teli tevékenységgel, sürgés-forgással és puszta nyüzsgés­sel, mint egy kutyatetem a termeszboly tetején.
Voltak itt szélesre tárt ajtajú templomok, amik megtöltötték az utcákat, gongok, cintányérok és - néhány hagyományszeretõbb, a szentírás minden szavát szó szerint vevõ vallás esetében - áldozatok kurtácska sikolyainak hangjával. Voltak itt üzletek, amiknek különös árucikkei kifolytak a járdára. Szemlátomást tömérdek, barátkozni vágyó ifjú hölgy is akadt erre, akiknek nem telt túlzottan sok ruhadarabra. Voltak itt rakéták meg bűvé­szek, meg egy egész rakás tüstént-transzcendenciát kínáló árus. (Terry Pratchett: Mort)

Nincsenek megjegyzések: