2010. szeptember 27., hétfő

Kubai salsa, dolce dance, vadplakátolás

Feljelentgetni jó, plakátot megrongálni még jobb.

Szerintünk teljes életet lehet élni a kubai salsát hirdető vadplakátok nélkül is.
Lelőhely: I. kerület, Batthyány tér, Budapest, Világörökség



A salsa elsősorban latin alapokra építkező zenei stílus, amelynek fő jellegzetessége a karibi ritmus. Eredetileg nem volt egységes zenei műfaj, sok dél-amerikai stílusból alakult ki, amelyben a csacsacsa, a mambó, és a szving is megtalálható volt. Az 1970-es években született, a kubai, puerto rico-i és más, latin gyökerekkel rendelkező bevándorlóknak volt köszönhető. A salsa elnevezés is tőlük ered, a szó jelentése:szósz.


Batthyany tér
A Salsa nevének valódi jelentéstartalma mára elhomályosult. A köztudatban a tánc elnevezéseként él, pedig eredetileg a Salsa azt a rendkívül összetett, sokrétű zenei stílust jelentette, melynek kialakulása a XVI. századra nyúlik vissza. Arra az időszakra, mikor megkezdődött az afrikai feketék (szklávék) behurcolása Latin-Amerikába. (wiki)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Választási plakátok újrafelhasználása. Gyűjtés.

A 2010-es őszi választások önösszeszerelő költészetét, a társadalmi szabadvers e jellegzetes formáinak dokumentációját publikálták az alábbi linken:

http://www.flickr.com/photos/plagium2000/sets/72157625029491218/

BB írta...

köszi, kiragasztottam a blogra. De láttasm már nagyobb csudát is, csak hogy tudd: http://belvaros.blogspot.com/2010/04/fonagy-janos-es-ketfarku-kutya-part.html