2010. szeptember 8., szerda

Állami uszítás a hajléktalanok ellen?

hajléktalan, homeless
hajléktalan, homeless
Ezek hülyék, baszki, nem látnak ki a kétharmadukból.

Éljen, éljen, éljen a társadalmi szolidaritás és a nemzeti összetartás. Médiákokból folyik a nagymagyar jammerolás, mivel fogy a magyar? Kihalunk, jönnek a külföldiek, jajmilesz? Akkor miért lépünk át az utcán fekvő nemzettárson, drága jó honfitársaim? Jelen esetben egyenesen bele az arcába, bűnözőt csinálni a nyomorultból, az amúgy is túlterhelt rendőrséget újabb megoldhatatlan feladat elé állítva.

Még egy betarthatatlan jogszabállyal pótcselekszik a kormány: a rogánista V. kerület is sikertelenül próbálta adminisztratív módszerrel eltüntetni a finnyás szemek elől a hajlikat, most országos szinten próbálkoznak a szociálisan érzékeny svábhegyi keresztényi tábornok vezényletével: a hajlik menjenek külföldre, felszámoljuk a szegénységet.

Mikor már a szemetét is sajnálja a társadalom a legnyomorultabbaktól."Guberálásgátló" kukák/szemétgyűjtők Budapest Új
Főutcáján: átérzitek ennek a találmánynak nagyszerűségét? Hajléktalanokat Etetni Tilos.

Tiltsuk be a szegénységet, tiltsuk be a gravitációt és tiltsuk be Pintér Sándort a korrupciógyanús seftelésével együtt.

Budapesten ingatlanok tízezrei állnak üresen, üres épületek romladoznak. Felülírhatja a magántulajdonhoz való szent jogot a közérdek?

Megannyi súlyos kérdés egy szardarabjaira hulló társadalomban.

1,5 millióan hajléktalan család, homeless

Jelenleg Magyarországon a 120 napnál hosszabb ideje adósságait nem fizető háztartások száma rendkívül magas, mintegy másfél millió. A hajléktalanellátó szervezetek is tapasztalják, hogy tömegesen fordulnak hozzájuk segítségért olyanok, akik még nem vesztették el a lakhatásukat, de az egzisztenciájuk megrendült. A lakásvesztés pillanataiban vannak, sok esetben pánikban, tájékozatlanul, nem tudva, hogy milyen kitől milyen segítséget kaphatnának. Nekik nyújt az alapítvány telefonon elérhető konzultációt: a helyzetük felmérése után tájékoztatják őket az elérhető pénzbeli ellátásokról, jogi, pszichológiai, adósságkezelési tanácsokat adnak és a családdal közösen gondolkodva feltérképezik a lehetséges kivezető utakat, lakhatási lehetőségeket.
(nol)

500000

Az országban legalább 500 ezer ember olyan „lakásokban” él, melyek ténylegesen lakásoknak nem tekinthetőek. (Mintegy 300 ezer ember él ún. szükség- és egyéb lakásban – melyek 12 m2-nél kisebb szobával rendelkező komfortnélküli lakások, vagy legfeljebb 6 m2-es szobával rendelkező, egyhelyiséges „egyéb” lakott helyiségek. Az ezredforduló után is 462 664 ember él olyan vályog-, fa- vagy „egyéb” falazatú lakásban, melynek alapozása sincs.) (Beszélő, 2005)

hajléktalan, homeless30000 magyar

Becsléseik szerint körülbelül 30 ezer hajléktalan él Magyarországon, Budapesten 8-10 ezren lehetnek. - A fővárosban minden kétszázadik ember hajléktalan, télen a mentők minden ötödik betege közülük kerül ki - tette hozzá Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője. Tapasztalataik szerint egy hajléktalannak negyvenszer nagyobb esélye van arra, hogy a mentők segítségére szorul, mint egy fedéllel rendelkező embernek. - A hajléktalanság egyszerűen életveszélyes - hangsúlyozta.
(nol)

Jézus, Jesus, debb hoefner, homeless
...........................

Kedves Barátunk!

Itt az idő, hogy kiállj a hajléktalan emberek jogaiért!

A Város Mindenkié csoport megdöbbenve értesült arról a törvényjavaslatról, amely az építésügyi törvény módosításával lehetővé tenné, hogy az önkormányzatok kitiltsák a hajléktalan embereket a közterületekről.

A törvényjavaslat részletes indoklása szerint: „szükséges a közterületek rendeltetésével, használatával kapcsolatos részletesebb szabályokat megadni … annak érdekében, hogy a közterületek nem rendeltetésszerű használatának esetkörére (pl. hajléktalanok életvitelszerű ottlakása) az önkormányzatoknak lehetőségük legyen szigorúbb közterületi szabályok és szankciók megállapítására helyi rendeletükben pl. a hajléktalanok kitiltására a közterületekről.

A Belügyminisztérium javaslata nemcsak azért elfogadhatatlan, mert építésügyi, köztisztasági, és rendészeti ügyként kezel egy szociális problémát, hanem azért is, mert így az önkormányzatok felhatalmazást kapnának arra, hogy a megfelelő szociális és lakhatási intézkedések hiányában a fedél nélkül élő embereket büntessék azért, mert közterületen kénytelen aludni és élni.

Most még van lehetőség arra, hogy megakadályozzuk az embertelen rendelkezés életbelépését. Emeljük fel a hangunkat az ellen, hogy a mindenkori hatalom a társadalom leginkább kiszolgáltatott tagjaiból – jelen esetben a hajléktalan emberekből – csináljon bűnbakot!

Ha egyetértesz velünk, és ki szeretnéd fejezni tiltakozásodat, kérjük, hogy szeptember 10., péntekig írd meg a véleményedet a jogszabály véleményezési oldalán és dr. Pintér Sándor belügyminiszter úrnak is!

Ha segítenél, de kevés időd van, az alábbi szöveget vagy ennek egy változatát javasoljuk felhasználni:

„Mint felelősen gondolkodó és cselekvő magyar állampolgár kijelentem, hogy a 2010. szept. 2.-án a Belügyminisztérium honlapján megjelent „Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény, és a területfejlesztésről és területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény módosításáról” című törvényjavaslat 4.§-a számomra elfogadhatatlan.

A XXI. század Európájában megengedhetetlen, hogy a társadalom egyenlőtlenségeinek kárvallottjait hibáztassák és büntessék helyzetükért. Elvárom Belügyminiszter úrtól, hogy a 4. paragrafust törölje a törvényjavaslatból, biztosítsa, hogy a Magyar Köztársaságban egyetlen állampolgár alkotmányos jogai se sérüljenek azért, mert az utcán kénytelen élni, és tegyen lépéseket azért, hogy a hajléktalan emberek üldözése helyett a kormány és az önkormányzatok is a hajléktalanság felszámolásához szükséges szociálpolitikai intézkedések megvalósításán dolgozzanak.”

Üdvözlettel: ”

Köszönjük, hogy segítesz megvédeni az utcán élő embertársainkat, akik a kampányidőszakban egyre több politikus célpontjává és így napról napra kiszolgáltatottabbá válnak!

Budapest, 2010. szeptember 8.
A Város Mindenkié csoport


--
A Város Mindenkié rendszeres műsora a Muzsikus rádión minden kedden 16 és 17 óra között hallható. www.muzsikusradio.hu

A műsorok letölthetők blogunkról is:
www.avarosmindenkie.blog.hu


hajléktalan, homelessKapcsolódó: ATM-ből hajléktalan melegedőket + Operabál + a Nyugati pályaudvar aluljárója + Önnek is adott Isten hatalmat, Ön nem egy senki: Jelentsd fel a koldusokat + a gondozási központ hajléktalanelhárító installációja + street-art, plakát, időkereskedelem: hajléktalannal bunkózni + a Köki végnapjai + a Markusovszky tér használaton kívüli klója + foglaltházat az üres szállodából

További ajánlások: Bronzba öntött hajléktalanok Debrecenben

A köztéri kiállítás első napján Csepregi Gyula, St. Martin és Wahorn András játszik majd a Baltazár tér három sarkában szaxofonon, az általuk "összekalapolt" pénzt pedig hajléktalanoknak ajánlják fel. A tárlathoz kapcsolódva lesz ételosztás, hajléktalanokat szerepeltető színielőadás és filmvetítés is.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez Demszkynek is eszébe jutott

Névtelen írta...

csak aztán valahogyan lebeszélték róla a barátai

Hétköznapi nácizmus írta...

Persze most majd jönnek a jogvédők és tiltakoznak, mert azok meg aztán semmi mást nem tudnak. Ordibálnak, hogy ez emberjogilag elképzelhetetlen, de megoldást problémára ők sem tudnak adni, csak szajkózzák, hogy embertelen, meg hogy hová menjenek ezek a szerencsétlenek? Megmondom őszintén, hogy nem is érdekel, hová mennek, csak minket, dolgozó embereket ne zavarjanak. Mindenre nekünk kell megoldást találni? Talán építsenek nekik táborokat, ott dolgozhatnak és élhetik tovább az életüket valahol kint a pusztában. Kérdezzék meg a Jobbikot, nekik mindig vannak jó ötleteik.

Éles Kések írta...

Ellenségre minden rendszernek szüksége van, ez tuti. Komcsik szavazataira is számít a Fidesz, tehát a komcsik kímélni kell. Cigányozni nem érdemes, mert azon a térfélen sokkal profibban mozog a Jobbik. Zsidózni nem lehet, mert rossz lesz a külföldi sajtónk. Maradnak minden jónak elrontói, a nemzeti felemelkedés legfőbb akadályozói: a hajléktalanok. Ők tehetnek mindenről, ezentúl őket kell utálni.

telekinetikus írta...

Egy budapesti kerület X járőre a következő rendőri jelentést írta: "Járőrútvonalam alatt arra figyeltem fel, hogy a... téren egy illető a padon fekszik és csavarog. Odaléptem hozzá és felszólítottam, hogy igazolja magát.
Erre 0 azt mondta, hogy ****** meg. Miután ez megtörtént, a kerületi kapitányságon előállítottam."