2010. február 13., szombat

(ellen) Operabál 2010

2010, Andrássy út, ATTAC, Budapest, DAC, ellen-Operabál, Erzsébetváros, francia utcabál, képek, Operabál, VI.kerület, leves, ingyenleves, ellen-Operabál, ételosztás
2010, Andrássy út, ATTAC, Budapest, DAC, ellen-Operabál, Erzsébetváros, utcabál, képek, Operabál, VI.kerület, jégszobor, sznobság
2010, Andrássy út, ATTAC, Budapest, DAC, ellen-Operabál, Erzsébetváros, francia utcabál, képek, Operabál, VI.kerület, Miközben a magyar politikai, gazdasági és kulturális elit 'kiválóságai' a bálok báljának hamisítatlan, mással össze nem hasonlítható atmoszféráját élvezik, mi az úttest túloldalán azért gyűlünk össze, hogy bemutassuk a társadalom másik, egyre bővülő csoportját: a hajléktalanokat, a munkanélkülieket, a segélyből élőket, egyszóval a társadalom peremére szorítottakat.Aranyozott segglikparádé celebekkel + 1 billió tonna sznobság a levegőben, néhány (ellen)tüntetővel. Kamerádokat elvből nem fotózunk (megtették ezerrel a médiacsicska "ez a munkám" fotósok (pózolj, Vórhed, benne leszel a híradóban), Operabálozó ilyenolyanokat meg a mások (sajtó, nyugger celebspotterek) megcsináltak helyettünk. Azé az Operaház kelléktárából kikölcsönzött alabárdok erősen odabasztak :)

no, ledeglés, máris másnap van, holnap lesz frissítés ebben a posztban.

Operabál, ellentüntetés, Attac, 2010, buli, punkok, kommunisták, levesosztás, Budapest, Opera, Balettintézet, tüntetés, utcabálFolytatjuk. Az erősen balos külsőségekkel felvonuló néhány tucat (ellen)höbörgő (szabadidős punkok + bölcsészek + munkanélküli értelmiségiek + 2 árpádsávos szkin + társaságra vágyó magányos alkesz + hajléktalanok + szimpla futóbolondok, valamint Székely "Szerencsejátékos" Gábor kitagadott, panelban lakó fiacskája, aki Thürmergyuszi liblingjeként Budapest főpolgármester-jelöltjeként szerzett fékezett habzású ismertséget) "mocskos burzsujok"skandálással szórakoztatta magát (Bömbit elfelejtettek hozni a főszervezők, szal maradt a közösségi kórus). Közben hótciki mozgalmi dalok és celebek jöttek-mentek, amit csak egy kis Rammstein tudott feldobni. (Fásy Ádám megjelenése az Operabálon rulez ötlet volt, mindent elmond a megjelentek színvonaláról. Erősen kár, hogy nem ő fakadt dalra az operaházi illusztrisok szórakoztatására).

A kikölcsönzött pimp járgányokkal (limuzin, kilométeres Hummer, oldtimerek) befutó vendégek nőneműin szőrmebunda, amolyan egyenruhaként. Néhányan (pechükre) csak a tüntető-ketrec előtt tudtak kiszállni a járgányukból. Ez erősen megmozgatta a lázadók fantáziáját, szellemdússágok hangzottak el, pl. "Bugyid is szőrmés, bébi?", "Szabadságot a világ szőrős állatainak", "Adjátok vissza a bundámat, nutria vagyok" (utóbbiakat, khm, tulajdonképpen, khm, az ipari boroktól fellelkesült szerény tudósítójuk, én, mindenkiben ott lapul egy bebaszott huligán).

Weisz Manfréd Huba kabátja, ellen-Operabál, 2010, Andrássy út, Operaház, Opera, celebspotting, celebek, Budapest, Hungary, MagyarországA forradalmi lelkesedés nagy fajlagos alkoholfelhasználással jár, ráadásul mindig akad néhány "emlékszelrám" típusú arc, aki őskommunista eszméktől fűtve követeli jussát a mások magántulajdonát képező kannásból. Jelesül a miénkből. A vérkapitalista Szigeten hiénának neveznénk őket, itt harcostársak.

Szal minden jónak vége szakad egyszer, kifogytunk az alkoholból, oszt Budáj dé lá Orádéá elindult az összedobott maradék aprónkkal borra vadászni. Én Weiss Manfréd Hubával, a Kettős Mérce ünnepi rongyokba öltözött bloggerével átnéztem a szomszéd világba, a gazdagokhoz és szépekhez, celebspottingolni és röhögni. Ekkor kötött belénk a rendszer láncos kutyája ráérős rendőr, de hamar leugattuk Manfréddal (ki maga, hogy..), ráadásul egy okosabb rendőr is közbeavatkozott csitítólag, mielőtt előrántottuk volna húgyfoltos sliccünkből a Nagy Októberit.

2010, Andrássy út, ATTAC, Budapest, DAC, ellen-Operabál, Erzsébetváros, francia utcabál, képek, Operabál, VI.kerületEdvin Marton (tudjátok, az a Csőzik, aki egyből világhíresen kezdte a karrierjét) stílusú poposított klasszikusok a hangszórókból, ciffra ruhás lakájok, a már említett fából faragott alabárdokkal. Áldottuk a szerencsét, hogy nem vicceltük cigivel, mert így is megfájdult az arcunk a vigyorgástól. Huba elszántan nekiállt a megjelent celebspottereknek, a motivációjuk érdekelte módfelett, én meg készítettem néhány fotót, ha már itt égettük magunkat. A vakuk dícsfényében önmaguk fontosságának tudatában, kihúzott derekú, de székrekedéses ábrázatú Valakik jöttek, jöddögéltek, láthatólag nagy nap volt ez számukra.

"Ha ez a magyar elit, akkor ez az ország elveszett!" (copyright Weiss Manfréd Huba).

(öncenzúra)

Néhány percig bírtuk csupán, aztán visszamenekültünk a ketrecünkbe, ahol Budaj dé lá Orádéá örömhírrel várt minket: sikerült néhány francia turistát egy extra üveg borral letarhálnia. Hja, könnyű neki, hatalmas versenyelőnnyel indul a helyi csövikkel szemben, aki franciául, angolul, németül és finnül folyékonyan beszél.



Gasztró (nem az Operaházi, hanem az előtti).

Finom zsírósdeszka, egyben az est gasztronómiai csúcsa. Mert a "reciklált" zöldségből készített leves gyakorlatilag csak padlizsánt és kovászos uborkát nem tartalmazott, de az utóbbi nem biztos. Néhány éhes punk vodkával dúsította ezen tápot, de véleményük szerint ez sem használt. De az esemény nagyobb részét saját zsebből finanszírozó vállalkozó&lázadó főszervezőnek így is küldünk egy nagy elismerést, az uccsó üveg borunkat amúgy is vele osztottuk meg, tiszteletünk és nagyrabecsülésünk jeléül :))) Jövőre, ugyanitt: szar zene, de olcsó bebaszás király hangulattal. Az év egyik legjobb bulija. Belépő nincs.


9 megjegyzés:

Névtelen írta...

http://www.thenation.com/doc/20080707/richards

Vodkásleves írta...

nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóó

péniszirigy írta...

faszlóbálás :)

Névtelen írta...

apám fasza, ennek az országnak annyi

Névtelen írta...

hihi, jót röhögtem

Névtelen írta...

Ránéztem a résztvevők képanyagára, erre a bálra tényleg csak a legalja vonszolta el magát, ilyen kiszel tünde-jelentőségű arcok. Szóval a főúri bálokhoz már hamvaiban sincs köze, csak arra jó, hogy akik senkit nem érdekelnek, azért még megvárásolhassák a lehetőséget, hogy valahol láthatóak legyenek. Az igazi teljesítmény már rég eltűnt az újságok címlapjáról, mert a normális lapokon meg politikusok virítanak.

BB írta...

azé jó lehet Fásy ádámmal és egy igazi zámbóval bulizni

Névtelen írta...

libák, disznók, majmok

Névtelen írta...

Petri György: Leonyid Iljics Brezsnyev emlékére

Felfordult a ferdeajkú vén trotty,
az orosz-magyar monarchiának kezd vége lenni.
Jaru és Csau, a két rossz arcú temetőőr,
Kelet-Európa csődtömeggondnokai,

latolgatják, hogy lesz-e borravaló.
Szuszognak, piszmognak a koszorúkkal.
Fülelnek: tán már lövik is az üdvöt.

Mindenesetre: halott.
Nem veszi elő többé
a húgyfoltos sliccből a Nagy Októberit.