2010. február 18., csütörtök

Falfirkászok vs. Katolikus Anyaszentegyház

SKY LIGHT CLUB - HULLY GULLY, képek, kép, graffiti, XII. kerület, Hully Gully, Apor Vilmos tér, katolikus egyház, Mindenki temploma, graffiti, tag, teggelés,  writers,  street-art, public art,  vandalizmus,  falfirka
SKY LIGHT CLUB - HULLY GULLY SKY LIGHT CLUB - HULLY GULLY, képek, kép, graffiti, XII. kerület, Hully Gully, Apor Vilmos tér, katolikus egyház, Mindenki temploma, graffiti, tag, teggelés,  writers,  street-art, public art,  vandalizmus,  falfirkaDrága jó Katolikus Egyház, tényleg semmi személyes, vannak katolikus barátaim is, de ha már megszereztétek ezt a lepukkant diszkót, akkor tartsátok is tisztán. Járhatnak erre külföldiek is, oszt akkor még azt hiszik, hogy a Katolikus Anyaszentegyház is hozzájárul Budapest elcsúfításához. Néhány vödör festék talán akad a sekrestyében.

További városképromboló multinacionális cégek: T-mobil, Citibank, Match, Profi, Intermédia

Bónusz: a Hegyvidék nevű kerületi újság szerkesztősége, az Evangélikus Gimnázium a belvárosban

A helyszín térképen.
Apor Vilmosról, a tér névadójáról itt olvashat.


A fura küllemű épület története az Indexszen:

A XII. kerületi Apor Vilmos téren a Hully Gully néven elhíresült diszkó épületéről 1996-ban lángolt fel a vita, amikor a szórakozóhely tönkrement, és el akarták adni. Az ingatlant végül az elővételi joggal rendelkező katolikus egyház vette meg egy üzletember orra elől.

Az egyházkerületet a vételi ár is alaposan megviselte, ezért sokáig nem volt pénze a rendkívül csúf épület átépítésére. Mint a mellete levő Felsőkrisztinavárosi plébánián megtudtuk, hogy a jövőben tárgyalások kezdődhetnek az átépítés ügyében, de legkorábban márciusban tudnak nyilatkozni erről. Egyelőre azonban még nem született döntés a templomról és az építkezéshez szükséges pénz sincs meg.

Az épület alapjait egyébként még 1941-ben a Felsőkrisztinavárosi plébánia rakatta le és eredetileg egy impopzáns, háromtornyos nagytemplomot építettek volna oda, ám a háború miatt csak az altemplom készült el. A félbemaradt templom alapjaira 1967-ben szolgáltatóház épült, majd 1990 után a rossz hírű Hully Gully diszkó kezdte meg a működését az 1996-os tönkremeneteléig.


Cím: Magyarország,
1024 Budapest,
XII. kerület
Apor Vilmos tér 9




tovább a falfirka blogunkra
qaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Nincsenek megjegyzések: