2010. február 3., szerda

Hentes a Bajcsin

Tkp az indexfőszerk Uj Péter miatt tértünk be az alanti hentesbe, mert Péterünk valamilyen baleset következtében tövig dicsérte a helyszínt, mivel másnapos lehetett.

Szerintünk semmi spéci, a szokásos ipari kolbászok, káposztáról meg a hentesek sem hallottak. Mindenesetre egy kövér közepest megkap tőlünk az etető, éhes ember minden ehetőnek örvend, ami nem Meki.

Hentes, V. kerület, Budapest, Hungary, Magyarország, büfé, sült kolbász, sausage, étel, ital, Bajcsy Zsilinszky út
Hentes, V. kerület, Budapest, Hungary, Magyarország, büfé, sült kolbász, sausage, étel, ital, Bajcsy Zsilinszky út
Hentes, V. kerület, Budapest, Hungary, Magyarország, büfé, sült kolbász, sausage, étel, ital, Bajcsy Zsilinszky út   Uj Péter áradozása a Népszabadságban: Na mindegy, e kafkázás miatt, kissé másnaposan és nagyon éhesen vetődtem a festői Bajcsy-Zsilinszky útra, a Kálmán Imre utcai sarokra, ahol egymás mellett - micsoda kombó egy másnaposnak! - találtam gyógyszertárat és egy szimpatikus, old school hentest. És a hentesnél pedig székelykáposztát. Kábé ötszáz forintért vagy még annyi sem volt. Az a székelykáposzta, amit benyomtam műanyag tányérból tíz perc alatt ott, a nagyjából negyvenfokos beltéri hőmérsékletű galérián, visszaadta - ha a hitemet nem is, de - a reményt. Tele füstölt hússal, hogy a káposzta teljesen átvette azt a jó füstölt ízt, semmi sertéspörköltmaradék vagy ilyesmi, nem: csak füstölt hús és savanyú meg édes káposzta.
Most ide jöhetne a vörös farok, hogy él még a magyar meg satöbbi, de ha ismeri az ember a hazáját meg pláne azt a környéket, akkor inkább aggódós hangot ütne meg, hiszen nyilvánvaló, hogy az old school hentes a Becketts pub szomszédságában nem húzhatja már sokáig, egy-két évig talán; a belvárosból, az értékes üzlethelyiségekből kiszorulnak mind, a külvárosban meg nincs rájuk szükség, mert ott van Tesco. Szóval addig egyenek, amíg lehet.

Cím: 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 66

Közeli helyek: Toldi mozi és kocsma, Sherlock kávézó & kocsma, Tokaji Borozó, Spájz falatozó és kocsma

Nincsenek megjegyzések: