2010. szeptember 29., szerda

Harckocsit vegyenek (BRDM-2)

Mély tisztelettel leveszem a sapim, majd rezzenéstelen arccal megeszem. Apúúúúúúúúúú, ilyet kérek karácsonyra. Ha éhséglázadások lesznek és a cigányok a nyuggerekkel összeállva útonálló rablóbandákat alakítanak, akkor ezzel megyek majd dizsibe.

autó, machine gun, páncélos jármű, stock photo, harckocsi, BRDM2, BRDM-2
BRDM-2 úszó-felderítő könnyű páncélos

Angliában már erősen jutányosan megveheted a szomszédaidat az alkoholizmusig lelombozó járgányt: BRDM 2 Amphibious Sand buy classic car for sale UK, €11000. Ennél már csak Magyarországon juthatsz olcsóbban hozzá: 1800000

Én nem haboznék. Gondoljon a jövőre.

BRDM2, BRDM-2, autó, machine gun, páncélos jármű, stock photo, harckocsiA BRDM–2 (oroszul Боевая разведывательная дозорная машина, Bojevaja razvedvatyelnaja dozornaja masina, magyarul Harci felderítő járőr jármű) 4×4 hajtásképletű, úszóképes páncélozott felderítő jármű, amely a Szovjetunió, és a Varsói Szerződés tag- és utódállamainak alapvető típusa lett. A jármű elterjedtségét mutatja, hogy legalább 38 ország (de inkább 50) tartotta, illetve tartja hadrendben napjainkban is. A BRDM–1 továbbfejlesztésével, annak leváltására tervezett jármű hatékonyabb, körbeforgatható toronyba beépített fegyverzettel és módosított, ABV-védelemmel ellátott belső térrel rendelkezik, amelyet vízsugárhajtóművel úszóképessé is tettek. Legtöbb változatát éjszakai irányzékokkal is felszerelték. A törzs középső részén, oldalanként 1-1 pár ún. mankókerék lett kialakítva, amelyek leeresztésével az esetleges útakadályok jobban leküzdhetőek. A mankókerekek láncok segítségével hajthatóak.
A járművet a Magyar Néphadsereg is hadrendbe állította, kis mennyiségben (kb. 40-50 db) napjainkban is szolgálatban áll a Magyar Honvédség csapatainál. Más ismert típusjelzése a BTR–40PB és a BTR–40P–2, gyári típusjelzése GAZ–41–08. Sorozatgyártása a Gorkiji Autógyárhoz (GAZ) tartozó Arzamaszi Gépgyárban (AMZ) folyt 1963–1989 között.
(wiki)

Itt megnézhet egy videót a kétéltűről. Sokat.

Vendor Autó Kft.
Cím: 1118 Budapest, Budaörsi u. 60/d
Telefonszám: (+36) 20/5208581

jutalom a poszt végén
Uganda első akciófilmje (köszi, zsékategória)


Nincsenek megjegyzések: