2010. szeptember 20., hétfő

Óriáshernyó a játszótéren

Egykor voltak a Nagyok, akik saját szárnyukon repülve érkeztek a végtelen űrből, és korokon át uralták ezt a világot...
Egykor voltak a szörny-istenek, akik eltávoztak, hogy majdan visszatérjenek...
Egykor volt Kadath, a pusztaság közepén álló város,
melynek rideg kőfalai közt máig visszhangzik
Cthulhu hívása.

Rudi Associated Press fotói:

hernyó, játszótér, worm
hernyó, játszótér, wormÉs ha ráér, akkor hallgasson egy kis BLOOP-ot, a tenger mélyéről fogott rejtélyes hangokat. Talán za Yrr-ek, talán régi, eonok óta elfeledett istenek szeretnének visszatérni a világunkba.

The Bloop is the name given to an ultra-low frequency and extremely powerful underwater sound detected by the U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) in 1997. The source of the sound remains unknown.



A legirgalmasabb dolog a világon, azt hiszem, az, hogy az emberi elme képtelen kapcsolatot teremteni a különálló események között. A tudatlanság nyugalmas szigetén élünk a végtelenség fekete óceánjának közepén, s nem úgy rendeltetett, hogy messzire utazzunk innen. A tudományok - melyek közül mindegyik a maga irányában tör előre - mindeddig nem sokat ártottak nekünk; ám egy napon sor kerül majd a szerteágazó tudás mozaikköveinek összeillesztésére, s ez a valóságnak oly rémületes távlatait fogja megnyitni, hogy vagy eszünket vesztjük e kinyilatkoztatástól, vagy a halálos világosság elől egy új sötét kor békéjébe és biztonságába menekülünk.
A teozófusok megsejtették a kozmikus ciklus borzalmas kiterjedését, amelynek világunk és az emberi nem csupán futó véletlenjei. Utaltak különös, emberfölötti hatalmak létezésére, olyan szavakkal, melyeknek hallatán megfagyna a vér az ereinkben, ha nem rejtőznének a csalóka, hamis derűlátás leple mögé. Ámde nemcsak ők vetettek egy futó pillantást a tiltott korszakokba, amelyek megborzongatnak, ha rájuk gondolok, és megőrjítenek, ha álmodok róluk. (Lovecraft)

2 megjegyzés:

dzsilla írta...

figyumár, nálatok hetente változik a dizájn? :)

BB írta...

most már csak én vagyok, Trurl elhúzott nemmeremmegmondanimerre, szal semmi többes: igen. Pink rulez.