2010. szeptember 30., csütörtök

Budatétény

Budatétény

Hm, belegondolt abba, h atomtámadás éri Budapestet és Budatétény lesz az új főváros? Itt vásárolt szőlőt magának Klauzál Gábor, valamint itt található a Campona bevásárlótemplom. Ezen a vidéken az LMP-nek nem adnak labdát. Illetve be sem engedik a pályára. Kemény vidék: beálltak az Ipartestület mögé

Budatétény (németül Kleinteting) Budapest városrésze a XXII. kerületben, 1950-ig önálló község volt, 1915 előtt Kistétény néven. (wiki)


Budatétény, Tűzoltótorony
És egy kis botrány a világ Budapest végéről:

Telekspekuláció a Budatétényi Rozáriumban


A Budatétényi Rózsakertet üzemeltető Érdi Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutató-Fejlesztő Kht ellen gyanús körülmények között, kényszer-végelszámolást rendeltek el. Emögött a 70 ezer négyzetméteres jelenlegi Rozárium területének lenyúlása, egy újabb ingatlan panama állhat.


Alulírottak – mint Budafok-Tétény civil szervezeteinek képviselői – megdöbbenve és felháborodva értesültünk arról, hogy a Budatétényi Rózsakertet üzemeltető Érdi Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutató-Fejlesztő Kht ellen, gyanús körülmények között, kényszer-végelszámolást rendeltek el. Ismerve jelenlegi közviszonyainkat, nem meglepő módon, felszámoló biztosnak a hírhedt Reorg Kft.-t, jelölték ki, amelynek többségi tulajdonosa a Meyra Investments, egy Közép-amerikai bejegyzésű, ingatlanfejlesztéssel foglalkozó offshore cég. Gyanúnk szerint, az egész folyamat mögött, a Kutató-Fejlesztő Intézet tulajdonában levő rendkívül értékes ingatlanok, így a Budatétényben lévő 70 ezer négyzetméteres zöld terület, a jelenlegi Rozárium területének lenyúlása, egy újabb ingatlan panama állhat.


Az üggyel foglalkozókat, beleértve a szakmailag illetékes állami szerveket is, láthatóan az sem zavarja, hogy ezen a területen van Közép-Európa legnagyobb rózsagyűjteménye és egyben génbankja is. Az ilyen típusú üzletemberekre nem jellemző a kulturális örökség vagy a természeti értékek védelme, s a jogot, azzal visszaélve használják alantas érdekeik könyörtelen és gátlástalan érvényesítésére.


Követeljük, hogy azonnali hatállyal függesszék fel a kényszer-végelszámolás folyamatát, egyben kérünk minden, becsületére és tisztességére valamit is adó embert, hogy segítsen közreműködésével a jogi folyamat sajátos körülményeinek tisztázásában, és az ügy, közösségünk számára kedvező megoldásában. Mentsük meg együtt a Rózsakertet! Ne hagyjuk, hogy gátlástalan üzletemberek és azok csatlósai újabb, még megmaradt természeti értékünket tegyék tönkre, újabb közösségi tulajdonunkat lopják el.


Mi, Budafok-Tétény polgárai nem hagyjuk ezt a szemérmetlen, jogi álarc mögé bújtatott szennyes spekulációt! Tiltakozásunkban kérjük, segítsen nekünk Ön is, csatlakozzon hozzánk!


Budafok-Tétény 2010. április 2.


Dr. Mészáros Péter Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület elnök
Dr. Somosy Zoltán Budatétényi Polgári Kör
Bartos Mihály Budapesti Városvédő Egyesület Promontor- Tétény munkacsoport vezetője
Garbóci László Mihalik Sándor Helytörténeti Kör elnök
Pelikán Imre Baross Gábor Telepi Polgári Kör elnök
László Istvánné Nagytétényi Polgári Kör elnök
Horváth Miklós Savoyai Jenő Asztaltársaság titkár
dr.Dobos Károly Klauzál Gábor Társaság elnök

Nincsenek megjegyzések: