2013. június 4., kedd

Fideszes kutya baszik: Dohánymester vs. Pet Snack Látványpékség

napi önherrgelő:

ilyen lett:
forrás: optimizmuskapitany.tumblr.com
ilyen volt:



 

Cím : 1095 IX. kerület, Budapest, Mester utca 2
Nagyobb térképre váltás

 Abbahagyom a dohányzást, hogy ne támogassam a fideszes gengsztereket, protest csoport a facebookon
Helyi Téma, felszopás: Cigi után alkoholmutyi?

Egy kis önfényezés, mink is jól megmondtuk annakidején, mikor kinyílt a csípás szemünk: "A politikusok nagyszabású, szervezett bűnözők, akik a pártoknak nevezett gengszterbandákba tömörülve egy egész ország kirablását tűzték maguk elé célként."

A state capture bővebben:

Amikor a magánérdek átveszi az államot

Az ezt megelőző, nevezhetjük így is, „fejlettségi szint" az, amikor az állam bizonyos szervei már eleve nem a közjó logikája mentén alakítják ki szabályaikat, hanem pusztán úgy, hogy azok bizonyos magánérdekeket szolgáljanak. Ez a state capture, amikor konkrét magánérdekek szisztematikusan foglyul ejtik az államot és a szabályokat már születésük pillanatában eltérítik a közérdektől.
Az egész szituációban az a furcsa, hogy state capture esetén nehéz megmondani, pontosan hol is jelenik meg a korrupció. Ugyanis ebben az esetben az állami döntéshozót vagy alkalmazottat nem kell megkenni ahhoz, hogy félretegye a közjóval kapcsolatos megfontolásait, hiszen eleve azért került a pozíciójába, hogy egy magánérdeket érvényesítsen.Ezért a jelenség nem a korrupció növekedésén keresztül érzékelhető, hanem a következményeiben. Ilyen helyzetben ugyanis a szóban forgó magánérdekek érvényesítői kivételével a befektetők hirtelen elveszítik a bizalmukat az országban, menekítik a tőkéjüket, és az egész gazdasági életet a kiszámíthatatlanság légköre jellemzi. Nehéz lenne azt állítani, hogy Magyarországon most nem ez a helyzet.
Mindezek össztársadalmi következményei pedig igen fájdalmasak. Az állandósuló bizonytalanság, a magántulajdon szelektív védelme és az állam pártatlanságába vetett hit teljes eróziója eredményeképpen a GDP-növekedés tartósan alacsony szinten ragadhat, a munkahelyteremtés teljesen leállhat és megvalósulhat rémálmunk, a közép-kelet-európai régiótól való tartós leszakadás. (véleményvezér)


Nincsenek megjegyzések: