2013. június 7., péntek

Maceszhuszár a Dob utcában (étterem)


Kiküldött tudósítóink, Bela von Tripper és Schál Omár jelentik:

Maceszhuszár, Dob utca. Legutóbbi ottjártunkkor mintha Vona Gábor rémálmába csöppentünk volna: az egyik sarokban indiaiak buliztak, a másikban pedig amérikai turisták (vászoncipő, zokni nélkül) kortyolgatták a bolsevista címkés Heinekent.

A vízió ezzel véget is ért, pedig lehetett volna fokozni azzal, ha a söntésből előugrik egy koszos körmű román pópa és az öklét rázva átkozódik. De nem. És mivel nem volt kiírva sehová sem, hogy HALÁL, meg rükvercben, hogy CWL, ezért elkezdtük sejteni, hogy a környéken mászkáló síltnélküli sapkát hordó ZZ Top rajongók sem fognak ide sűrűn bejönni. De akkor mi ez itten, kérem szépen ? Háló, Bolgár úr ! Zsidóval és turullal már mindent el lehet adni ? Nagypolgári nagymama lakását idéző vendégtér ? Mit szólna ehhez Náthánné ?

(illusztráció)




A berendezés inkább uncsi, akasztott hintaló, ágyvégek, bánatos Thonet-székek és egy csomó izé - például lankasztó középkorú nők képei - vannak közszemlére téve. Ajvé, ajvé, eszcajgból van fogas ! És mekkora majzli, hogy nem szakad le a csillár, aminek spiáter karjaira föltették a páratlan porcelánokat. Itt jöttünk rá, hogy mégis a kiválaszott nép sátrába tértünk be, az amálekitákat és filiszteusokat nyilván majd azonnal agyonbassza a föntről lezuhanó fedő nélkül hollóházi kancsó, s ez lészen az Úrnak kedves (Oziás III. 11.).

kép forrása: maceszhuszar.hu

Az étlapon a liba dominál, többször láttuk rajta, mint a Helyi Téma átlagos Bajnais cikkeiben. A nemzetveszejtő állatnál jóval kevesebb alkalommal szerepel a macesz, nyilvánvaló zsidózás pedig csak az előételek között van. Az alábbiakban a kanonizált zsidótojás-maceszleves-sólet-flódni összeállítást fogjuk áttekinteni, azzal a megjegyzéssel, hogy már eleve bebaszva szoktunk ide megérkezni.
A zsidótojás láttán már elsőre világos lett, hogy az iskolai menzák 40 éve a nemzetközi összeesküvés résztvevői. Amikor a kis görbelábú Weisz repetát kért a tojáskrémes kenyérből, akkor nyilvánvalóan a dagadt proletár lógómellű konyhásnéninek öltözött moszados tartótisztje adta át neki az ürgebőrbe varrott instrukciókat ! Tudunk mi ám a sorok között olvasni ! Az egyetlen különbség, hogy itt a napi iskolai étkezési normatíva négyszeresébe kerül a dolog. Zsidónak lenni veszélyes, de hobbizsidónak lenni drága is.

A maceszgombócos húsleves jobb volt, mint a menzás. Külsejében kevéssé különbözött: csak éppen meg voltak mosva a zöldségek és nem volt mócsing. Ami szokatlan volt, az a nagy gombóc. Ahogy minden kohómérnöknél van tolómérő, úgy azonnal lemértük, az átlagos átmérője 87,321 mm volt, mintavétel 4 esetben történt. Ekkora gombócot a menzán csak a konyhásnéni rokonai kaptak, akik nyilván ugyancsak a Moszad meberei voltak, így utólag megértve a dolgot. Egyébként ez itt tényleg maceszből volt, ami azt jelenti, hogy elfogyasztás után körülbelül a háromszorosára dagad és másnap nehéz kiszarni. Szemfüles olvasóink nyilván rájöttek, hogy jeladó van benne, ami a szíriusziakkal történő spirituális kommunikáció megzavarására készült, ahogy ezt a tudjukkiktől már megszokhattuk.
Van ugyebár a sólet, mint fogalom, amit a dzsentroid elemek konzekvensen csülökkel és szalonnával szoktak rendelni, egyfajta mentegetőzésként. Ez olyan dolog, mint azzal a szöveggel venni a pornómagazint, hogy havernak lesz. Az itteni sóletben ellenben főleg marha volt, kisebb százalékban pedig Bajnai címerállata, legalábbis ezek darabjai. A bab olyan benyomást keltett, mint amikor azt a jó kis 1986-os Globus konzervet a csehszlovák rezsón addig gangolták, amíg meg nem állt benne a kanál. Ezen a ponton mi is átéreztük az 5000 év szenvedését !

A flódni rögtön felidézte a Keleti pályaudvar mellett, a Verseny utca elején lévő pincekocsmát, azt bizony, ahol még nemrégiben is pisztolyos volt a szóda. Ott is forgalmazták, nagy közmegelégedésre, a méltán népszerű poháraljkeveréket. Na, ez a flódni pont olyan, mint annak a süteményes változata. Kaszab Pista segíts ! Ez egy igazi interraciális kozmopolita pite. Kicsit homályosan, de úgy emlékszünk, hogy szilvás, talán almás és mákos volt egyszerre.

Ami kitörölhetelen nyomot hagyott, az a pálinka. A fekete üvegesből kaptunk, csak a bánatos turul tudja, mi volt az, de az biztos, hogy gumicsizma is volt benne. Az amúgy is vészes állapotunk rohamosan romlani kezdett, s ezt a romlást beteljesítette egy főként old szpájszot tartalmazó koktél. Gyorsan adtunk a pincérnek egy csomó színes papírt, majd a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz plébánia felé vettük az irányt, hogy megbánjuk bűneinket, abban a végső és elképzelhetetlen esetben, ha nincs nyitva a Wichmann. Az utcán még előkerült a súbler, a mérések szerint a pajeszunk 0,08 mm-t növekedett a bent töltött idő alatt ! De milyen üzenetet hordoz a fűzöld mosdókagyló a klozettban ?


Jewish Bistro Budapest

Típus: étterem
Cím: 1073 Budapest, Dob u. 26.
Tel: +36 1 787 6164
Web: www.facebook.com/maceszhuszar

Nyitva:

H-Cs: 11:30-16:00
18:00-23:00
P-Szo:
11:30-16:00
18:00-23:30
V:
11:00-16:00
18:00-23:00
Alapítás éve:
2012

3 fogás átlagára (Ft): 4000



Nagyobb térképre váltás

6 megjegyzés:

mouton frisé írta...

aztapaszta, meg kell nézni ezek után, hol az a zöld mosdó

BB írta...

szerintem ügynökünk erősen megmérgezte magát kóser gumicsizmából párolt slivovicával...

BB írta...

vagy kóser slivovicából párolt gumicsizma

BB írta...

ilyesmi

mouton frisé írta...

az izraeli műanyagipar világhírű !

BB írta...

nekem van egy fröccsentett izraeli szerszámosládám, teljesen megfelel, bár V alakja miatt hajlamos a felborulásra