2013. június 4., kedd

Gasztrórovat: Trianon torta

nyami, merjünk nagyot enni, Nagy-Magyarországot
gasztróművészet apró helyesírási hibával
nade minek egy cukrásznak helyesírás
elég, ha olvasni tud
vagy legalább nemzeti érzelmű

kép forrása


Trianonra emlékezett a Jobbik Segesden.

A 93 évvel ezelőtti trianoni gyalázatra emlékezett a Jobbik vasárnap Segesden.
Egy katolikus, majd pedig egy református lelkipásztor mondott imát az elszakított területekért, valamint az ott élő magyarokért. Németh Zsolt a Jobbik országgyűlési képviselője emlékezett a gyalázatos napra, amelyen 232 000 négyzetkilométernyi országrészt raboltak el tőlünk, és 13 370 000 nemzettestvérünket szakították el a magyarok nagy családjától. A megemlékezés után a segesdi vendégszeretet jegyében, a résztvevők együtt szeletelték föl jelképesen a "Trianon tortát".
Ezen a napon egyébként több somogyi településen helyeztek el koszorúkat, illetve mécseseket a somogyi jobbikosok, emlékezve a magyarság fekete napjára. (alfahír)



És jöjjön, jöjjön Szaniszló Ferenc a vérfertőző szoclib nászról, ami a nemzethalálhoz vezet. Cionista zsidók, elszerbesedett sváb, bezzeg törökök, magyar véren virágzó Ausztria, stb:

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

1920. június 4. Tézisek.

1/ Trianon az imperialista háborút lezáró békék része, de nem volt teljesen igazságtalan (a nemzetiségek által többségben lakott területek miért ne csatlakozhattak volna anyaországaikhoz?).

2/ Ezért a világháborúért a világ erőszakos újrafelosztására, sőt legmerészebb terveiben világuralomra törő császári Németország és szövetségese, az Osztrák-Magyar Monarchia felelősebb az Antantnál.

3/ Ferenc Ferdinánd meggyilkolása mögött ott húzódik a Monarchia immár több évtizedes balkáni expanziója.

4/ A magyar uralkodó osztályok erőszakos nemzetiségi politikája megágyazott Trianonnak. E politika társadalmi antagonizmusok által is motivált.

5/ A két világháború közötti revíziós politika összefüggött a feudális maradványokkal igen terhelt, akkori magyar kapitalizmus rendszerével.

6/ A revíziós célok mindenek fölé helyezése és az elvakult szovjet-, illetve kommunistaellenesség (takarták, hogy Horthy-Magyarország a Román Királyság hadseregét beengedő hazaárulásban fogant!) elkerülhetetlenül vezetett a náci Németország kiszolgálásához, sőt - bizonyos szálakon - a holokauszthoz is. Odaadták több százezer magyar zsidó életét a visszacsatolt területek megtartásának reményében. Területért életet...

7/ Összegezve a történelmi tanulságokat. Munkálkodjunk az EU adta lehetőségek keretei között a határok további spiritualizálásáért. Felülvizsgálva nemzetállami, nemzetpolitikai eszméink érvényességét.