2011. október 7., péntek

Tarlós, Rogán és a Vörösmarty téri Oroszlános kút 2011-ben

Tarlós 1., Rogán 5. éve.

Isten és a nép akaratából uralkodó elöljáróink magyarságteljesítménye a hatalom megszerzése után. A Balkán fővárosában a helyzet változatlan.

 Lássukcsak, lássukcsak:

Oroszlános kút, 2008:


Tarlós István és Rogán Antal összefogott. Ugyanis hiába várják, hogy a főváros kitakarítsa a Vörösmarty tér oroszlános kútját, az ígéret elmarad. Mivel a turistaszezon már bőven elkezdődött, a két politikus együtt kezdte letakarítani a Vörösmarty tér Oroszlános kútját. (citytv.hu, 2008.07.01.)

Kupaktanács: Tarlós és Rogán éppen a kúttisztítást tervezi
 És a mostani állapotok, mikor a két jóember végre kényelmesen hátradőlhet a hatalomba. Most már tényleg nem Demszky a bibis, ezt egy hozzám hasonló Demszky-fixációsnak is el kell ismernie :(

Oroszlános kút, 2011 ősze:
Vörösmarty tér, Oroszlános kút algával, mohával, fűvel (2011)Oroszlános kút, 2011
Saját költségén teszi rendbe az V. kerületi önkormányzat a Vörösmarty téri Oroszlános díszkutat. A Belváros szívében található közismert építmény évről évre elhanyagoltabb, az utóbbi időben fűcsomók és graffitik jelentek meg rajta, és a kőfelület is befeketedett itt-ott. Mivel a főváros tulajdonában van, a kerület többször is kérte már a díszkút rendbetételét. 2006 óta ígérik a felújítást, de a mai napig nem történt semmi - mondta Rogán Antal, a Belváros polgármestere szerdán. Az Oroszlános kutat egy hét alatt, várhatóan jövő szerdára szabadítják meg a szennyeződésektől, és egy különleges felületet is kap, amely megvédi a graffitik ellen. A felújítás összesen 1,6 millió forintjába kerül a helyi önkormányzatnak. A tisztogatás első lépéseit Rogán Antal és Tarlós István végezte a délelőtti sajtótájékoztatón. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint a kút állapota az egész fővárosban uralkodó rendetlenséget szimbolizálja, a rendbetétele pedig üzenet értékű a jövőre nézve. A Vörösmarty tér környéke évente 10 millió forintos nagyságrendű bevételt hoz a fővárosnak, több figyelmet kellene fordítania a tér egyik legismertebb látványosságára - tette hozzá Tarlós István. (FH)

Oroszlános kút, 2011
 A budapesti Vörösmarty téren álló oroszlános kúthoz hívta tegnap a sajtó képviselőit Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere, hogy bejelentse: megelégelve a városháza ígéreteit, a kerület maga hozza rendbe a főváros szívében álló köztéri szobrot. Az V. kerület az elmúlt években többször is kértre a tér gondozásának feladatit ellátni hivatott fővárostól az elhanyagolt kút rendbehozatalát, mégsem történt semmi. Ezért most úgy döntöttek, hogy az önkormányzati költségvetésből bruttó 1,6 millió forintot különítenek el az oroszlános kút felújítására. A főváros semmivel sem indokolta, hogy miért nem teljesíti a kerület és az ott élők kérését – mondta Rogán. Tarlós István, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője elmondta: hatalmas problémát jelentenek a várost elcsúfító graffitik, a rengeteg szemét, valamint hogy mind több hajléktalan és a főváros belső kerületeiben. (MH 3. old.) (2008. július 3.)
Tarlós első éve: a Lánchíd

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

http://atlatszo.hu/2012/02/22/belvaros-lipotvaros-alcivilekre-is-szazmilliokat-koltottek/ Az ötödik kerület vagyongazdálkodásának furcsaságait bemutató cikksorozatunkban ezúttal a civil szervezeteknek juttatott támogatásokról lesz szó. Ennek megismerésére az Önkormányzat honlapján elérhető üvegzseb nyilvános adatait használtuk, kissé önkényesen a 2008 januárjától napjainkig terjedő időszakot vizsgálva. Némi kutakodás árán szinte minden 1 millió forint fölött támogatott szervezetről megállapítható valamilyen politikai beágyazottság és/vagy az önkormányzattal való személyi összefonódás – az álcivilekre négy év alatt több mint kétszázmillió forintot költöttek.
*****

Amint arról korábban beszámoltunk, Rogán Antal kerülete rengeteg pénzt költött ingatlanfelújításokra az elmúlt években, az önkormányzat által favorizált alvállalkozó cég azonban ma már felszámolás alatt áll. Az alvállalkozók kiválasztásának mikéntjét firtató kérdéseinkre nem kaptunk választ, és létszámhiányra hivatkozva húzódik az adatkéréseink teljesítése.

>>> Százmilliók csókos alvállalkozóknak

Cikkünk nyomán a Belváros-Lipótvárosi Önkormányzat büntetőjogi következményekkel fenyegette meg az atlatszo.hu szerkesztőségét, de a Szervezett Bűnözés Elleni Osztály látogatásai után ettől már nem ijedünk meg. Állításai alátámasztására az önkormányzat kavart egy kicsit a honlapján.

>>> Büntetőjogi következményekkel fenyeget Belváros-Lipótváros

Mai írásunk az ötödik kerületi önkormányzat különös civil támogatási politikájáról szól. Ennek megismerésére az önkormányzati üvegzseb adatait használtuk, és kissé önkényesen a 2008 januárjától napjainkig terjedő időszakban néztük meg, mely civil szervezetek támogatását tartotta fontosnak Rogán Antal kerülete.

Névtelen írta...

A 2008. januári közlés mindjárt vaskos támogatási listát tartalmaz. A táblázat első soraiban a Budapesti Rendőrfőkapitányságnak, és a különböző önkormányzati cégeknek juttatott pénzeszközök szerepelnek, majd egy hosszú felsorolás kezdődik a támogatott civil szervezetek neveivel. Ezen támogatások jellemzően 100-200 ezer Ft közötti összegeket tartalmaznak, de néhány esetben sokmilliós összegek is szerepelnek.

Így például 11.473.335 Ft szerepel az Élő Belváros Polgári Egyesület neve mellett. E szervezetről nem árul el sokat a Google keresője, tevékenységéről nem érhető el információ. Nagyon érdekes azonban, hogy a bejegyzett székhelye (Veres Pálné u. 16) megegyezik a belvárosi Fidesz iroda címével, képviselője pedig az a Turbó Annamária, aki jelenleg a Fővárosi Önkormányzat Gazdasági Bizottságának titkára.

Szintén 11.473.335 Ft összegű támogatást kapott az Összefogással a Belvárosért Polgári Egyesület. E szervezetről sem tudható meg sok minden, eddigi tevékenységének nincs nyoma a világhálón. Érdekes viszont a képviselő személye, bizonyos Orbánné Galambos Ildikó, aki a Rogán-féle önkormányzat jegyzői titkárságán dolgozik. A szervezet székhelye pedig ugyanúgy a Fidesz belvárosi irodája, mint az előző egyesület esetében, de itt a saroképület másik címét jegyzik (Cukor u. 5.). A Fidesz frakció irodáit felsoroló honlap mindkét címet említi.

Alaposabb vizsgálat után minden jelentősebb támogatást kapott “civil” szervezetről megállapítható valamilyen politikai beágyazottság, igaz, nem feltétlenül fideszes. Mintha a kerület irányítói jobban kedvelnék a nagykoalíciót:

Egymásért Egyesület. Képviseli: Ripp Gézáné, a belvárosi önkormányzat szocialista frakciójának korábbi tagja.

Magyar Értékmentő Kör Alapítvány. Képviseli: Horváthné Vasvári Ilona, ő a MIÉP 2006-os fővárosi listáján szerepelt.

Alapítvány az Esélyegyenlőségért. Képviseli: Kurdi Krisztina, az MSZP belvárosi szervezetének tagja.

Belvárosi Szabadegyetem Egyesület. Képviseli: Veress Istvánné, a belváros Városfejlesztési, Műemlékvédelmi és Környezetvédelmi Bizottságának egykori elnöke (MSZP).