2011. október 30., vasárnap

Hütte kávézó és mesevilág a Lipótgarázs tetején


Hütte
Izgalmas események színhelye a Szabadság tér, de ez már történelem, egyik gengszterbagázs váltja a másikat a demokrácia jegyében. Manapság errefelé van Budapest legjobb csajozós kocsmája, elmúltak a hősi idők.

HÜTTE Cafe Budapest, V.ker, Szabadság tér közepe (óvakodjatok a taposóaknáktól).
Csajokat elvarázsolni. Nem olcsó a romantika. For a greater good. Meleg lyuk egy ellenséges világban. (képek)

A felszolgált kávéról 2004-től Danesi 100% arabica kávét tartottak (az itallapon még mindig ez van feltűntetve) , de mint megtudtam nem is olyan rég váltottak az Alois Dallmayr „IO” szintén 100% arabica kávéra. A csésze, kanál tiszta – IO logós minden, csakúgy mint 1 adag cukor is. Kávétejszin : Dallmayr (alátét nem volt) A kávé hőmérséklete megfelelő volt, krémje 100% arabica kávéhoz képest jó : a ristretto íze kitűnő volt, nem érződött ki savanyú „arabikás” íz. 


Az ital mennyisége is kiváló lett, pont ahogy a ristrettonak lennie kell : elkészítése is mintaszerű, tényleg az eszpresszó eszenciáját kaptam. Sajnos kisérő víz nem érkezett a kávé mellé, noha ezt az IO kávét gyártó Dallmayr cég megkövetelné : ” Az eszpresszó élvezetének igazi művészete egy pohár kristálytiszta vízzel. Ezért IO eszpresszót csak egy pohár kristálytiszta hideg vízzel szervírozunk.” (forrás Dallmayr weboldal) Csoki, sütemény nem jár a kávé mellé. A barista fekete „IO Espresso” kötényben volt. (www.kavekorzo.hu)

Mínusz: a kávézó az egész éves területfoglalással tulajdonképpen beépítette a közterületet.

Hütte Kávézó, elvarázsolt
Hütte, mesevilág
Hütte, Szabadság tér  
Hütte
Lipotgarazs.hu
A Garázs az V. kerületben, a Magyar Nemzeti Bank és az Amerikai Nagykövetség szomszédságában. A Parlament épülete és a Gresham Palota néhány utcányira található. Az infrastuktúrát tekintve rendkívüli adottságokkal rendelkezünk, a LipótGarázsból a főváros bármely pontja egyszerűen megközelíthető a rendelkezésre álló tömegközlekedési eszközökkel.Videó! A legolcsóbb Budapest reklámfilm sok köddel.Family Guy: Talán most majd megtudom, milyen egy punci.

 

Nincsenek megjegyzések: