2011. október 12., szerda

Kocsis, Kopiás és a hajléktalanok

Szinyei Merse Pál: Majális
(forrás: prolidepp. tumblr.com)
Fogy a magyar? Igen, ott döglik meg az orrunk előtt, az utcán, általános részvétlenség közepette.

Zsidózni nem lehet a Tel Aviv - New York tengely miatt, a cigányozásban meg jobb a Jobbik. Viszont ellenségképre szükség van,  a magyar nép erőteljesen nyomi és kell valaki, egy bűnbak, egy ősok, legkisebb közös többszörös, nemzeti minimum, valakik, akik ellen gátlástalanul lehet uszítani, akiket utálni lehet, akikhez képest kihúzhatja magát Európa legboldogtalanabb, legfrusztráltabb népe.

Úgyhogy nagyszerű táptalaja vagyunk a hajléktalanellenes hisztériakeltésnek. A munkanélküliség és otthona elvesztésétől tartó nyomorultak végre jólesőt rúghatnak a legkiszolgáltatóbba, ők vannak a táplálkozási lánc legalján, pártunk és kormányunk megadta a kilővési engedélyt. Ilyen szegényellenesség még a feudálkapitalista, átkos Horthy rendszer idején sem volt, Magyarországról eltűnt a szolidaritás a szívekből, csak az acsargó, habzó szájú gyűlölet maradt. Mondom, mi vagyunk Európa legnyomorultabb nemzete, ezen sorok írója Skandináviától Bulgáriáig nem látott hozzánk fogható bagázst.

Értetek beszélek, nem ellenetek.

Kocsis Máté,
enyhe célzással
polgármesterünk másságára
(forrás: prolidepp)
Minden népnek olyan vezetői vannak, amilyent megérdemel: feszítsd meg, osztozzunk a közös bűnben. A szívek megkövesedésével elérkezett az ideje a gátlástalan, törtető, aljas politikusoknak, a súlyos faszarcoknak. Kocsis Máté nem szarakodik szeretettel, empátiával, hanem a magyarság nemzetkarakterérének legundorítóbb vonására, a körkörös gyűlöletre építi karrierjét. A szerbek, románok, szlovákok, ukránok, szerbiai / erdélyi / kárpátaljai / felvidéki magyarok, cigányok, zsidók, négerek, kínaiak, komcsik, fideszesek, buzik, kerékpárosok, autósok, gazdagok és egymás után végre a legszegényebbekre is onthatjuk gyűlöletünket, keresztényileg megmondták fentről, hogy már nem ciki. 

Akik akár mi lehetünk, holnap. 
Ma a hajléktalanok, holnap te.
Durvul a rendszer, egyre durvul.

Tekintse meg Kopiás "Steve" Attila és a Kettős Mérce filmjét és haladéktalanul essen kétségbe. Kopiás kopottas ruhában, szatyorral, pléddel felszerelve 15 percig heverészett egy józsefvárosi padon, hogy végre egy rendes keresztény magyar ember kihívja rá a rendőrséget. A lesújtó bűnözési mutatókkal büszkélkedő nyolcadik, kerületben 8 (nyolc) rendőr és két közteres ért rá egy ártalmatlan hajléktalanra, akit hátrabilincselt kézzel szállítottak a sittre. A semmilyen ellenállást nem tanúsító Kopiást 30 ezer forintra büntették rendőri intézkedésnek való ellenállásért, órákig bent tartották a zsarúságon, sőt bent is bilincsben, vezetőporázon sétáltatták a rendszer mindenre kapható kutyái. Végül örvendhetett, hogy a testüregvizsgálatól, mint a verésen innen levő, még jogszerű megalázás módszerétől eltekintettek. Beérték a pucérra vetkőztetéssel.

Keresztény Magyarország, 2011, a hajléktalanok etetése szigorúan tilos.Time
Sunday, October 16 · 4:00pm - 7:00pm

Location
Gödör Klub
Erzsébet tér
Budapest, Hungary

Created By

More Info
Kedves barátaink!

Gyermekek tízezrei halnak éhen Kelet-Afrikában, gyermekek százezrei rabszolgaként dolgoznak éhbérért Ázsiában, gyermek sokasága kénytelen útra kelni, mert szülőföldjükön az élet feltételei nem adottak többé. De a problémák nem csupán messze tőlünk súlyosbodnak: a "fejlett" USA-ban a rászorulóknak ételt osztó aktivistákat tartóztat le a rendőrség, emberek egyre nagyobb tömegei adósodnak el és szorulnak ki a közszolgáltatásokból, amelynek "áldásai" már csupán a jómódú elit számára elérhetőek, a mindenhol eluralkodó megszorító politika megnyirbálja a lakosság jogait, a középosztály elszegényedik, munkahelyek szűnnek meg, az átlagember számára a lehetőségek végleg beszűkülnek és az adóterhek növekednek, míg a rendszer haszonélvezői megszedik magukat: a "befektetők" adókedvezményeket kapnak, a tőkések oasztalékot kapnak, a bankárok bónuszokat kapnak.
A közvetlen környezetünkben is elképesztő folyamatoknak lehetünk szemtanúi: szegény roma nőket sterilizálnak a beleegyezésünk nélkül, a környező országokban és hazánkban razziákat indít a hatóság a mélyszegénységben vagy a létminimumon élők ellen, a bankok kegyetlen módszerekkel fenyegetik vagy éppen lakoltatják ki adósságspirálba jutott családokat. Magyarország fővárosa gyakorlatilag kegyetlen háborút hirdetett a legvédtelenebb csoport, hajléktalan polgártársaink ellen. mindennapossá vált a kirekesztés, a megalázó bánásmód, a letartóztatások. Mindeközben egy új elit cinikus módon kiemelt privilégiumokat oszt ki saját magának az emberek nevében, növeli befolyását, bebetonozza hatalmát, amit elvesz a szegényektől, odaadja az oligarcháknak és saját klientúrájának. Az USA és Európa kormányai az adófizetők pénzéből, felfoghatatlan milliárdokkal segítik ki a válságért elsősorban felelős bankokat, a spekulánsokat, az offshore-lovagokat, a tőzsdecápákat, a multicégek tulajdonosi körét, a rendszer abszolút nyerteseit, akik mindebből elképesztő bónuszokkal jutalmazzák saját magukat. Mindeközben szintén felfoghatatlan milliárdok és milliárdok folynak bele értelmetlen háborúkba, a fegyverkezésbe, amelyből ugyancsak a világ 1%-át kitevő nagyvállalati krémje, egy szűk elit húz hasznot, az ártatlan civil lakosság pedig csupán elszenvedi a profit nevében hipertechnológiával vívott háborúkat.
A kapzsiság, a korrupció, a hatalomvágy, a kizsákmányolás uralkodott el a világban, a gazdasági és morális válságba jutott rendszer napjainkban mintha mindenféle álca nélkül mutatná meg valós arcát. A rendszer, amelyben a gazdagok (az egymással összefonódó politikai és nagyvállalati elit) feltartóztathatatlanul tovább gyarapodik, miközben a népesség nagy tömegeinek mindennapos megélhetése kerül veszélybe, az emberek hatalmas sokasága adósodik és szegényedik el, a szegények pedig végleg magukra maradnak. Jelenleg világszerte közel 1,4 milliárd ember él az éhhalál küszöbén, minden 3 másodpercebn meghal egy kisgyermek a szegénység következtében, miközben a világ leggazdagabb 2%-a birtokolja a bolygó erőforrásainak közel 50%-át és hirdeti tovább az általa irányított médiában a vég nélküli növekedésen és korlátlan fogyasztáson alapuló paradigmát. A globális és helyi szintű társadalmi egyenlőtlenség az elmúlt évtizedekben minden korábbi mértéket felülmúlóan növekedett. Már-már szétfeszíti a tűrőképességünk határait.

Egyre többen vagyunk, akik azt mondják: elég legyen! Nem akarunk olyan világban élni, amely nem pusztán érdektelenül hagyja magára nélkülöző társait, hanem helyenként szabályos háborút folytat a világrend ártatlan áldozatai ellen, a szegények, a nélkülözők ellen, s gyermekeink jövőjét sodorja végveszélybe! Nem nézzük tétlenül, hogy egy szűk kisebbség kifossza bolygónk erőforrásait és kizárólag saját hatalmát, anyagi felemelkedését építgesse, miközben a nagy többséggel fizetteti meg a válság valódi árát!

Vannak pozitív fejlemények, hiszen az emberek egyre komolyabb tömegei ébrednek tudatára saját hatalmuknak: a közösségi média lehetővé teszi, hogy megszervezze magát a hatalomból kirekesztett többségi társadalom. Az "Arab Tavasz" eseményei az egész Közel-Kelet sorsát változtatták meg végleg, Spanyolországban májusban ugyanezek a felismerések vezettek milliókat az utcára egyfajta "forradalmat" hirdetve az "igazi" demokráciáért, Görögországban az emberek általános sztrájkot folytatnak a Valutaalap és a saját kormányuk megszorításai ellen tiltakozva. Az Egyesült Államok több tucatnyi városát "foglalják be" a tömegek, miután a Wall Street-en negyedik hete zajlanak a megmozdulások egy igazságosabb világ érdekében. Valami elkezdődött! Október 15-én a világ csaknem 50 országában lesznek különféle rendezvények, felvonulások, demonstrációk, amelyek mindegyike egy másfajta világot követel. Csatlakozz Te is ehhez a nagyszerű mozgalomhoz!

Eljött az idő, hogy Magyarországon is kifejezésre juttassuk: tűrhetetlen, hogy a rendszer áldozatait (a szegényeket) büntessék, megbélyegezzék, üldözzék, hogy segítség helyett hajtóvadászatot folytassanak a hatóságok - az adófizetők pénzéből - a leginkább rászoruló csoportok ellen! Eljött az idő, hogy megmutassuk, létezik társadalmi szolidaritás, összetartó erő, amely közösen áll ki a legfontosabb emberi értékek mellett, s elitéli a kegyetlen, agresszív, kirekesztő bánásmód, a cinizmus, a kapzsiság, a hatalomvágy, a korrupció világát!

Ezért arra kérünk, hogy legyél ott velünk együtt, amikor idén újra a nyilvánosság elé lépünk a Szegénység Elleni Küzdelem jegyében! Találkozzunk október 16-án VASÁRNAP du. 4-kor az Erzsébet téren (a Gödör Klub felett), hogy tiltakozzunk a szegénység ellen, a szegényellenes politika ellen, a pénzügyi-kormányzati hatalom arroganciája ellen! Lesz ingyen vegetariánus meleg-ételosztás a Food not Bombs Budapest csoport szervezésében, lesznek afrikai dobosok, akikkel zajt csapunk a szegénység ellen, lesz "kövön üldögélés", flashmob! Hozz magaddal egy zajkeltő tárgyat (sípot, csörgődobot vegy egy befőttes üveget tölts meg kavicsokkal), és hozz magaddal egy üzenetet, írd fel egy nagyobb papírlapra véleményed, amit megosztanál másokkal!

Fontos: nem csupán "tüntetni" és "tiltakozni" akarunk, hanem, hogy felismerjük: nem vagyunk egyedül, hogy megismerjük egymást, hogy eszmét cseréljünk, hogy hitet és lelkesedést adjunk egymásnak! És megmutassuk: az emberek, ha összefognak, képesek megváltoztatni a dolgok menetét. Az apátia, a beletörődés, a passzivitás a legnagyobb kihívás a pozitív társadalmi változások előtt, ezért arra kérünk, hogy szólj minél több ismerősödnek, győzd meg őket, hogy rájuk is szükség van! Számítunk Rád! Állj Fel Te is a szegényekért, a szegénység ellen!

1 megjegyzés:

BB írta...

ez a Szabó Gábor mindig a megfelelő politikusi seggek környékén leste a zsíros falatokat :) Ki kicsoda?
A céget 2010-től Szabó Gábor József jogosult képviselni. ' a létező SZDSZ kerületi ügyvezető alelnöke, 2002-2006-ban SZDSZ-es egyéni képviselő, a szociális és költségvetési bizottságok alelnöke, közbiztonsági tanácsnok. Jellemzően sok a munkája az önkormányzat vezetői szintjén. 2009. március 2-án Csécsei Béla polgármester tanácsadással bízta meg (havi bruttó 165 ezer forint). A polgármester részére elemzéseket, tanulmányokat készített, továbbá megadta "a feladat teljesítéséhez szükséges adatokat, információkat, felvilágosítást. Rendelkezésre áll 07-23 óráig." E megbízás csak második a sorban, Szabó ugyanis 2008. áprilisától a szociális ügyekért felelős alpolgármesternek, Takács Gábornak (SZDSZ) adott tanácsokat - havi 190 ezerért. Tanácsadó és tanácsvevő a lovagkocsmában találkozik aztán, immár az Alnair aktorai között - erről később. Szabó első szerződése alapján készült a második, kötelezettségei felsorolásakor mindössze az első bekezdésben térnek el polgármesteri szerződésének szövegétől. A tanácsok célszemélyétől eltekintve - az "általános stratégiai kérdésekig" egyezik a megbízások szövege. Csécseinek a költségvetésben segített, Takácsnak "a kommunikációval, az alpolgármester feladatkörébe tartozó tájékoztatási kötelezettséggel, a helyi és országos sajtóorgánumokkal való kapcsolattartással, a nyilvánosság előtti megjelenéssel kapcsolatban". Szabó Gábor liberális múltja ellenére sem kopott ki Józsefváros befolyásos személyiségei közül. Ma Kocsis Máté (Fidesz) polgármesternek ad tanácsokat. Kocsis és Szabó kvázi azonosságáról a kedvezményezett nyíltan vallott egy testületi ülésen (lásd ' én vagyok című keretes anyagunkat). Van tehát üdvös példa arra, hogy szakmai munkával, hozzáértéssel igenis átléphetők a politikában az ideológiai szakadékok. http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=%2Fpublic%2Fhirek%2Fhir.php&id=24211